Nebe v hubě
Recept ještě nebyl hodnocenZákusek nebe v hubě slibuje zážitek pro chuťové buňky. Návštěva jistě ocení křehké těsto, voňavou ořechovou náplň, která příjemně křupe a jemný máslový krém, který…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zákusek nebe v hubě slibuje zážitek pro chuťové buňky. Návštěva jistě ocení křehké těsto, voňavou ořechovou náplň, která příjemně křupe a jemný máslový krém, který…
Pokud jste milovníci pikantních chutí, naložte si vlastní feferonky, které pak můžete používat k pokrmům po celý rok. Je to snadné a budou k dispozici do každému receptu…
Pikantní zeleninové směsi prodávané pod známou značkou se těší velké oblibě, ale jejich cena je poměrně vysoká. Podle podrobného a srozumitelného receptu připravíte…
Králík na smetaně po staročesku vás nezklame, pokud hledáte nenáročný recept na výborný rodinný oběd. Maso je potřeba naložit den předem, aby zkřehlo a nasálo tu…
Králík na smetaně po staročesku vás nezklame, pokud hledáte nenáročný recept na výborný rodinný oběd. Maso je potřeba naložit den předem, aby zkřehlo a nasálo tu…
Závin je vděčný moučník, který nemusí být vždy jen z listového těsta. Zkuste při přípravě těsta použít pivo, dodá závinu kyprost. Těsto je křehounké a náplň vláčná a…
Ptáte se, kdo by dával zeleninu do moučníku? No přece my! Díky nastrouhané cuketě je buchta dokonale vláčná, žádná suchá drobivka. K přípravě budete potřebovat jen mísu,…
Čočka patří mezi nejoblíbenější luštěniny, nemusíte ji ale připravovat pouze nakyselo. Dejte si k večeři sytý a zdravý čočkový salát. Potěšíte celou rodinu, nezašpiníte…
Klevela, nebo-li rozvařené ovoce s cukrem, je ideální způsob jak zpracovat přebytky sezónního ovoce. Hodí se jako náplň do různých moučníků nebo jí můžeme ochutit bílý…
Urodilo se vám hodně ovoce a nevíte, jak jej zpracovat? Vsaďte na klasiku a připravte lahodný džem, který uchová švestkovou chuť do zimních měsíců. Lehce pikantní džem…
Není nad to vytáhnout z trouby křupavou bagetu se zlatou kůrkou a měkkou střídkou. Chcete si doma upéct francouzské bagety, ale chybí vám odvaha? Teď už se bát nemusíte,…
Majonéza patří mezi nejoblíbenější studené omáčky snad po celém světe. Tradičně se připravuje z čerstvých vajíček, nicméně, v tomto receptu najdete návod, jak ji…
Domácí křupavé houstičky dokáží během chvilky provonět celý byt a přilákat nejeden mlsný jazýček. Podle babiččina receptu se vám zaručeně povedou a uslyšíte chválu ze…
Ořechová náplň se skvěle hodí do buchet, koláčů, šátečků, závinů (štrúdlů) a mnoha dalších moučníků. Každá zkušená kuchařka má oblíbený recept, za který by dala ruku do…
Lokše jsou tenounké bramborové placky, které se tradičně vždy připravovaly především na Slovensku a na jižní Moravě. Ochutnat je ale můžete, ať jste odkudkoliv. Lokše je…
Pečení domácího chleba je velký trend. Kváskový chléb můžete prozatím přenechat zkušenějším a připravit si jednoduchý a chutný chléb s droždím, upečený v klasické troubě…
Nejlepší veka na chlebíčky, jakou si můžete přát, je ta domácí. Vláčné kynuté těsto zvládne připravit s našim receptem i začátečník. Pokud chcete veku ještě chutnější,…
Pokud máte chuť na jablkový koláč, vyzkoušejte tento výborný koláč z nekynutého těsta. Těsto polijte krémem z pudinku a tvarohu, na něj naneste vrstvu strouhaných jablek…
Vlašský salát neboli vlašák je jídlo, které nemůže vyjít z módy. Připravte si jej doma jen tak k rohlíku a zavzpomínejte na dětství nebo s ním udělejte skvělé chlebíčky…
Máte doma hodně paprik a nevíte, co s nimi? Skočte k řezníkovi pro mleté maso a uvařte si obědovou klasiku v podobě plněných paprik. Jemná rajská omáčka získá od paprik…
Sladká chilli omáčka je typická pro thajskou kuchyni. Chilli omáčky slouží jako dip k namáčení soust i jako chuťové přísady při pečení, vaření a marinování. Vlastní…
Přípravou tohoto tvarohového dortu ušetříme spoustu času. Místo tradičního pečeného korpusu totiž postačí vrstva nadrcených sušenek, spojená rozpuštěným máslem.…