Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mexický guláš podle renecka

Hodnocení receptu je 4,8 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

renecek

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 006 kJ /
1 197 kcal
Bílkoviny211,96 g
Tuky32,34 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 400 mg
Sodík 531 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy12,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso očistíme, nakrájíme na menší kostky. Krok 2: Na oleji osmažíme dozlatova nadrobno nakrajenou cibuli, přidáme maso, sůl, pepř. Maso necháme zatahnout, přidáme rajský protlak, trochu cukru (protlak je kyselý), dolijeme vodou, aby maso bylo ponořené. Dusíme do změknutí, podle potřeby doléváme vodou. Krok 3: Přidáme mražený hrášek, nakonec zahustíme moukou rozmíchanou s vodou nebo gustinem. Krok 4: Po naservírování na talíř můžeme ještě posypat nastrouhaným sýrem, záleží, kdo má co rád. Jako příloha je vhodná rýže.

Zveřejněno 16. 2. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mexický guláš podle renecka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EvMY

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mexický guláš podle renecka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EvMY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Po mých drobných úpravách, ale to asi vychází z chuti každého z nás naprostá paráda 👍

Robil som ho z hovädzieho mäsa a bez cukru. Mal úspech. dík za recept. :yes:

Přesně takový Mexický guláš znám ze základní školy, dlouho jsem hledal recept a tenhle je chuťově přesný, takže děkuji. :yes:

Laďka::nezlobte se ale ja nikoho nekopíruji,jelikož jsem tenhle recept jedla v práci,tak sem ho vyzkoušela doma,chutnal tak sem dala recept na internet,každý neví že existuje i guláš trochu jinak:-S

Hrnec : Recept (včetně názvu) je z knihy Receptury teplých pokrmů. Tento se liší pouze druhem masa - v knize hovězí přední, zde vepřové - a hráškem ještě v rýži - proto zřejmě podle renecka.
Z knihy je i úprava jídla na talíři - "Při podávání tvarujeme dávku rýže s hráškem do středu talíře, posypeme ji strouhaným sýrem a kolem nalijeme guláš."

Technická: co přesně je na tom guláši mexického ?

Tvůj recept se mi líbí,dávám Tiza něj:yes:;-),já jsem ho před chvílí dovařil,ale přidal jsem k němu ještě 1 rozmačkanou pálivou papriku a trošku sladkopálivé omáčky.Máme raději ostřejší ale to je každého věc.Díky za recept.:yes::yes:

Ukládám:yes:

Renečko, vítám tě v naší Topkové rodině a přeji ti, aby se ti u nás líbilo:-K:;-);
Maso u receptu je jaké, hovězí...vepřové...:-? to raději doplň .Jinak dobré a 3.bod:yes:

Tématické fráze:
mexický guláš, mexický guláš z vepřového masa, mexicky veprovy gulas, mexický guláš originál, mexicky gulas recept, mexicky gulas s hraskem, recept na mexicky gulas, mexický guláš videorecept, mexický guláš top recepty, veprovy mexicky gulas, madarsky gulas s ryzi struhanym syrem, vepřový guláš s hraskem, mexicky gulas z veprove kyty recept, mexické vepřový guláš, receptury teplých pokrmů mexická omáčka, mexický guláš s vepřového masa, maxický vepřový guláš, mexický talíř recept, top recepty mexický guláš, mexický guláš s vepr masa s hráškem

Suroviny:
kýta vepřová, cibule, olej, sůl, pepř, protlak rajčatový, cukr, hrášek mražený, mouka

Přidat fotografie receptu