

Vepřové plátky v jednoduché smetanové omáčce
Suroviny
- 500 g vepřových plátků z plece
- 1 cibule
- 2 stroužky utřeného česneku
- 2 lžíce oleje
- 250-300 ml silného masového vývaru
- mléko dle potřeby na zředění
- 100 g zakysané smetany
- olej na orestování masa
- hladká mouka
- lžička mleté papriky
- 4 kuličky nového koření
- 1 bobkový list
- sůl
- pepř
- cukr dle chuti
Postup přípravy receptu
Do vývaru dáme olej, česnek, pepř a sůl podle slanosti. Plátky masa lehce naklepeme a naložíme na cca 3 hodiny do vývaru. Poté maso vytáhneme a osušíme, vývar ponecháme.
Maso obalíme v mouce, oklepeme a zprudka opečeme na oleji. Vytáhneme a uložíme do tepla. Do výpeku přidáme drobně nakrájenou cibuli, případně trochu oleje, bobkový list a koření.
Po chvíli zasypeme paprikou a zalijeme větší části vývaru. Vrátíme maso a dusíme doměkka. Hustotu omáčky upravíme zředěním, nebo do zbytku vmícháme lžičku mouky, přidáme k masu a povaříme.
Nakonec odebereme trochu omáčky a smícháme se zakysanou smetanou. Vše přidáme do omáčky a už jen prohřejeme. Omáčku dochutíme pepřem, solí, případně cukrem. Podáváme s knedlíky nebo těstovinami.
Poznámka od kuchařky
Maso ve vývaru nasaje chuť a po dušení je křehké.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vepřové plátky v jednoduché smetanové omáčce
K receptu nejsou žádné komentáře.