Vepřové plátky v jednoduché smetanové omáčce

Suroviny

500 g vepřových plátků z plece
1 cibule
2 stroužky utřeného česneku
2 lžíce oleje
250-300 ml silného masového vývaru
mléko dle potřeby na zředění
100 g zakysané smetany
olej na orestování masa
hladká mouka
lžička mleté papriky
4 kuličky nového koření
1 bobkový list
sůl
pepř
cukr dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Do vývaru dáme olej, česnek, pepř a sůl podle slanosti. Plátky masa lehce naklepeme a naložíme na cca 3 hodiny do vývaru. Poté maso vytáhneme a osušíme, vývar ponecháme.

  2. Maso obalíme v mouce, oklepeme a zprudka opečeme na oleji. Vytáhneme a uložíme do tepla. Do výpeku přidáme drobně nakrájenou cibuli, případně trochu oleje, bobkový list a koření.

  3. Po chvíli zasypeme paprikou a zalijeme větší části vývaru. Vrátíme maso a dusíme doměkka. Hustotu omáčky upravíme zředěním, nebo do zbytku vmícháme lžičku mouky, přidáme k masu a povaříme.

  4. Nakonec odebereme trochu omáčky a smícháme se zakysanou smetanou. Vše přidáme do omáčky a už jen prohřejeme. Omáčku dochutíme pepřem, solí, případně cukrem. Podáváme s knedlíky nebo těstovinami.

Poznámka od kuchařky

Maso ve vývaru nasaje chuť a po dušení je křehké.

Komentáře k receptu Vepřové plátky v jednoduché smetanové omáčce

K receptu nejsou žádné komentáře.