Babiččin štrúdl
Recept ještě nebyl hodnocenUpečte si ke kávě tento klasický štrúdl. Štrúdl připravíte z domácího těsta, naplníte strouhanými jablíčky okořeněnými skořicí a dozlatova upečete. Abyste tento…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Upečte si ke kávě tento klasický štrúdl. Štrúdl připravíte z domácího těsta, naplníte strouhanými jablíčky okořeněnými skořicí a dozlatova upečete. Abyste tento…
Upečte si ke kávě tento klasický štrúdl. Štrúdl připravíte z domácího těsta, naplníte strouhanými jablíčky okořeněnými skořicí a dozlatova upečete. Abyste tento…
Oblíbený pařížský salát, který jsme si kupovali v bufetech na svačinu, připravený podle jednoho z původních receptů. Salát s majonézou, ochucený worcestrovou omáčkou,…
Urodilo se vám letos hodně jablek? Připravte z nich povidla a máte vystaráno na celou zimu. Povidla můžete použít jako sladkou pomazánku na pečivo, palačinky nebo jako…
Válečky z bramborového těsta, posypané mákem a cukrem, to jsou šišky s mákem. Vařila vám je vaše babička nebo maminka? Podle našeho receptu je připravíte stejně lahodné,…
Plíčky na smetaně alias pajšl, jsou přesně tím jídlem, při jehož přípravě velmi efektivně zpracujeme vnitřnosti. I mnozí odpůrci vnitřností se k tomuto jídlu po jeho…
Urodilo se mnoho jablek a nevíte, co s nimi? Můžete upéct šťavnatý jablečný řez s čokoládou, rumem a oříšky. S jednoduchým hrnkovým receptem ho zvládne opravdu každý, i…
Pokud máte nadbytek úrody cuket a paprik, vyzkoušejte tuto "čalamádu". Domácí je daleko levnější a hlavně chutnější než kupovaná. Pokud se ošetří sterilováním, vydrží i…
Když si rodina žádá omáčku a vy nemáte dost času na přípravu hovězího či vepřového masa, zkuste uvařit expresní svíčkovou. Smetanová omáčka s kuřecím masem a kořenovou…
Bezkonkurenční recept na kynuté těsto, které sice obsahuje droždí, ale nenechává se kynout a rovnou se s ním pracuje. Ideální, pokud nemáte čas a potřebujete rychle…
Rychlé, nadýchané a bez čekání, to jsou kefírové lívance, které vzniknou bez kynutí. Ideální pro ty, kteří mají chuť na sladkou snídani, ale nemají čas na dlouhé čekání.…
Jablková žemlovka je jedním z tradičních sladkých nákypů, který se v našich zemích konzumuje jako hlavní chod. V menším množství můžete jablkovou žemlovku podávat jako…
Jablková žemlovka je jedním z tradičních sladkých nákypů, který se v našich zemích konzumuje jako hlavní chod. V menším množství můžete jablkovou žemlovku podávat jako…
Klasické domácí buchty jsou oblíbenou českou pochoutkou, kterou zná snad úplně každý, nejen díky pohádkám. Buchty jsou z kynutého těsta, plněné džemem a jejich přípravy…
Hovězí mleté maso smícháme s vejcem a přidáme nadrobno pokrájenou cibulí. Osolíme, opepříme a naplníme omyté a očištěné papriky, zbavené jádřinců.V pekáčku na lžíci…
Skromné a dobré jídlo, na které se zcela zapomnělo. Připravit se dá celoročně, což je veliká výhoda oproti sezónní zelenině. Můžete si ji dát jen tak se šťouchanými…
Kysané zelí je zdravé a velmi oblíbené jako zeleninová příloha. Recept je návodem, jak ho připravit jednoduše a chutně. Zahuštěné kysané zelí spolu s knedlíkem podáváme…
Na snídani nemůžete podávat nic lepšího, než voňavé a křupavé houstičky. Jsou tak dobré, že je příště upečete rovnou z dvojité dávky. Zvládnout správné zapletení není…
Punčové řezy jsou nejen vizuálně krásné, ale také mají zcela nezaměnitelnou chuť, které podlehnete. Podle tradičního receptu si je můžete upéct i doma, budou chutnat…
Kynutý jablkový závin jako od babičky je štědře naplněný nahrubo strouhanými jablky. Máte-li rádi, můžete k jablkům přidat i rozinky a hrubě sekané ořechy. Závin je…
Rýžový nákyp je oblíbený sladký oběd či večeře pro malé i velké. V tomto receptu je rýžový nákyp připraven se švestkami, s vůní vanilky, másla, čokolády a ořechů.…
Končí léto a na zahrádce máte rajčata, která už nestihnou dozrát? Způsobů, jak si s nimi poradit, je několik. Například z nich můžete připravit tuto zajímavou čalamádu s…
Ať už dětem na svačinu nebo hostům ke kávě při nedělním odpoledni, jsou tyto mrkvové muffiny skvělou volbou. Vláčné těsto vonící po skořici uvnitř s křupavými kousky…
Rafinovaně lahodný recept využívající jablka. Nejběžnější ovoce, které lze sehnat. Jablka ve spojení s pudinkovou vrstvou vytvoří šťavnatý zákusek, který i moc pěkně…