Hraběnčiny řezy - bezlepkové
Recept ještě nebyl hodnocenZe surovin vypracujeme tužší těsto(možno zředit mlékem) a dáme na 1/2 hodiny do lednice. Oddělíme si 1/3 těsta, zbylé 2/3 natlačíme na plech asi 24x36 cm. Na těsto…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ze surovin vypracujeme tužší těsto(možno zředit mlékem) a dáme na 1/2 hodiny do lednice. Oddělíme si 1/3 těsta, zbylé 2/3 natlačíme na plech asi 24x36 cm. Na těsto…
Do misky dáme polohrubou mouku, promícháme s práškem do pečiva, přidáme pískový cukr a 2 lžíce oleje. V 1 dl mléka rozšleháme vejce a přidáme k ostatním surovinám.…
Mrkev oškrábeme a nastrouháme na hrubém struhadle, dáme do teflonové pánve a osolíme. Chvíli na sucho restujeme a mícháme, aby se nespálila (spálené nesmí žlučníkáři).…
Přivedeme k varu 2 litry vody, osolíme dvěma lžičkami soli, přidáme 3 bobkové listy, 5 kuliček nového koření a lžička a půl celého černého pepře. Maso 1,5 kg hovězího…
Všechny ingredience (kromě drobenky) smícháme a vlijeme na plech vyložený pečícím papírem. Na těsto poklademe švestky řezem nahoru a posypeme drobenou. Pečeme cca 30…
Oloupaný celer nakrájíme na kostičky, svaříme nálev.Celer naskládáme do sklenic, zalijeme nálevem, zavíčkujeme a zavaříme (85°C/25 minut).
Všechny suché ingredience smícháme dohromady a pak přidáme mokré,důkladně prošleháme a pečeme na vymazaném a vysypaném plechu.Mezitím si vyšleháme šlehačku se…
Řepu omyjeme a asi 1 hodinu vaříme. Uvařenou řepu scedíme a přelijeme studenou vodou. Řepu oloupeme, část nakrájíme na kostičky, část nakrájíme na plátky a část na tenké…
Do pekárny dáme tekutinu, nastrouhané brambory, sůl, mouku, droždí, cukr a zapneme na program Těsto.Vykynuté těsto dáme na pomoučněný vál, uděláme z něj silnější…
Květák omyjeme a rozdělíme na růžičky. Větší kousky můžete ještě překrojit. Mrkev očistit a nastrouhat na tenké dlouhé nudličky. (Takové jakoby špagety) Červenou…
Nejprve malinko ohřejeme kyšku s vodou a cukrem. Přidáme droždí a uděláme kvásek.Mouku prosejeme, přidáme tuky, vejce a sůl. Vymícháme do hladkého těsta a necháme 1/2…
Zapneme troubu na 180 °C a plech vyložíme papírem na pečení.Ušleháme tuhý sníh z bílků se špetkou soli, poté ušleháme v jiné misce žloutky s cukrem a horkou vodou do…
Hrníčkové recepty se těší velké oblibě. Jsou lehce zapamatovatelné a velmi variabilní. Můžete je ochutit kakaem, kokosem i ořechy. Pokud osvědčené těsto použijeme na…
Nudlový nákyp s nadýchaným tvarohem je vynikající český dezert, který kombinuje jemné těstoviny s lehkostí tvarohu. Může být sladkým obědem, nebo večeří a potěší každého…
Voňavé malinové muffiny si zamilují děti i dospělí. Jsou snadné a rychle hotové. Poslouží jako skvělá odpolední svačinka, přesnídávka dětem do školy nebo je můžete bez…
Všechny suroviny kromě oleje svaříme, dochutíme a dáme vychladit.Okurku umyjeme a nakrájíme na kolečka. Přidáme scezený nálev a necháme hodinku uležet.Před podáváním…
Tento perník, obohacený nastrouhanou cuketou, je nejenom chutný, ale také překvapivě šťavnatý a vláčný. Kombinace tradičních perníkových koření s jemnou chutí cukety…
Zavařená rajčata v kořeněném nálevu jsou skvělá pod pečené maso, nebo pro přípravu rajčatových omáček. Využijete je například i při přípravě rajské polévky. Stačí…
Pokud vám zbylo grilované maso a nevíte co s ním, použijte ho do jemně nasládlé dýňové omáčky, která se tak stane skvělým snadným obědem či večeří. Vašim strávníkům se…
Úžasná zeleninová omáčka, kterou milují i děti. Skvěle se hodí k těstovinám, ale i pod maso nebo do polévek. Příprava je velmi snadná a pokud máte přebytky sezónní…
Záviny patří mezi klasiku české kuchyně. Dovnitř těsta můžeme zabalit prakticky jakoukoliv náplň, co. máme rádi. Pokud vám nevadí kombinovat více chutí, vyzkoušejte…
Také jste jako děti měli rádi sladké obědy? Zavzpomínejte na dětství s tímto receptem a připravte si bramborové nočky posypané voňavou zkaramelizovanou strouhankou a…
Marinovaný zelný salát je osvěžující a chutnou variantou tradičního salátu. Křupavý a jemně pikantní bude osvěžující v letních dnech, také jako ideální příloha ke…
Camping salát si mnozí z nás pamatují ještě z dětství. I dnes si ho můžeme koupit, ale podle tohoto receptu si salát sami snadno připravíme tak chutný, jako byl za…