Šťáva z červené řepy
Šťáva z červené řepy je skvělou zásobárnou antioxidantů a minerálů, obzvlášťe pak draslíku. Proto se červená řepa doporučuje při snižování krevního tlaku. Šťávu můžete pít jen tak, ale využijete ji i při přípravě smoothie, marinád či omáček.
Postup přípravy
Krok 1: Do horkého vývaru z červené řepy přidáme citronovou šťávu, cukr a fenykl, který je nejlepší vložit do čajového vajíčka.
Krok 2: Směs přivedeme k varu a po 15 minutách slijeme do čistých skleněných lahví.
Krok 3: Šťáva se dá pít studená i teplá, koncentrovaná nebo naředěná trochou vody.
Zveřejněno 13. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šťáva z červené řepy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6Zm8
Moje poznámka
Šťáva z červené řepy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6Zm8
Nejnovější recepty
Zapečené brambory s krkovicí podle Pepy Nemravy
Přidáno před 2 hodinami
Zdravý cuketový nákyp
Přidáno před 3 hodinami
Dalgona sušenky
Přidáno před 3 hodinami
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno před 21 hodinami
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno 8. 7. 2025 08:55
Letní koláč s třešněmi
Přidáno 8. 7. 2025 08:30
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pizza ze sušeného droždí
vikisubrtova2710 před 1 hodinou
Bábovka z pomazánkového másla
nelinka62 před 2 hodinami
Vánoční chlebíček
radekdolezal033 před 5 hodinami
Hovězí plátky na tymiánu
ZboSy před 5 hodinami
Vařená brokolice s česnekovo-bylinkovou omáčkou
brtna před 13 hodinami
Hamburská vepřová kýta
Zlatnice před 14 hodinami
Ovocné knedlíky z tvarohového těsta
stefi.f47 před 14 hodinami
Cuketový perník
Markeeta před 14 hodinami
Bramborové vafle
Leontinka73 před 16 hodinami
Suroviny:
řepa červená,
šťáva citronová,
fenykl,
cukr
Komentáře (1)