Pikantní čalamáda od babičky z Bulharska
Recept ještě nebyl hodnocenObjevte tajemství bulharské kuchyně s pikantní čalamádou podle tradičního receptu. Tato chuťově bohatá směs zeleniny, dochucená směsí koření a jemnou pikantností, je…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Objevte tajemství bulharské kuchyně s pikantní čalamádou podle tradičního receptu. Tato chuťově bohatá směs zeleniny, dochucená směsí koření a jemnou pikantností, je…
Každá rodina má svůj oblíbený a osvědčený recept na polévku z kysaného zelí. Do této se přidávají podušené lesní houby a uzenina a polévka je zjemněná mlékem. Pokud jste…
Snad nejoblíbenějším druhem vánočního cukroví jsou vosí úlky, nebo hnízda, plněná krémem vonícím po rumu. Jisté je, že vosí hnízda zmizí ze stolu mezi prvními a je…
Koblihy, které na 100% vyjdou, vytvoříte s pomocí našeho receptu. Budou lehounké a voňavé. Věřte, že se k jejich přípravě budete rádi a opakovaně vracet. Sladká smažená…
Zeleninový salát s vařenými vejci a zálivkou ze zakysané smetany je plný vitamínů a díky vajíčkům zasytí, takže ho lze podávat nejen jako přílohu, ale i samotný.…
Přílohové červené zelí vylepšené o jablka a sušené švestky se skvěle hodí ke kachně, ale vychutnáte si ho i s jinými druhy masa a uzenin. Jeho příprava je velmi snadná a…
Jemná a krémová kaše z rýže je skvělým zdrojem energie a snadno stravitelným pokrmem, vhodným pro děti i dospělé. Pudink nabízí širokou škálu příchutí, a díky…
Omrzely vás klasické dezerty a hledáte novou inspiraci? Vsaďte na vláčné kakaové řezy s lehkým banánovým krémem a pořádnou dávkou čokolády. Díky banánům jsou tyto řezy…
Osvěžující nepečený dort, který si zamilují nejen děti! Piškoty slepené marmeládou, vrstvy pudinku, šťavnaté kompotované ovoce a na závěr jemný krém ze zakysané smetany…
Býčí žlázy nakrájíme na nudličky a na sítku prolejeme horkou vodou po několik minut. Necháme pořádně odkapat.Cibuli nadrobno nakrájíme a k ní přidáme všechny suroviny…
Očištěné houby nakrájíme na plátky asi 1/2 cm silné a obalujeme v hladké mouce, osoleném vejci a strouhance.Obalené houby usmažíme dozlatova a necháme vychladnout.Zatím…
Mouku smícháme s droždím, cukrem a solí. Přidáme máslo (olej), vejce a ¾ mléka. Začneme mísit těsto a podle tuhosti přidáme zbytek mléka. Když se nechytá mísy, necháme v…
Mouku smícháme s droždím, cukrem a solí. Přidáme máslo (olej), vejce a ¾ mléka. Začneme mísit těsto a podle tuhosti přidáme zbytek mléka. Když se nechytá mísy, necháme v…
Ze žloutků, povidel, másla a cukrů ušleháme hustý krém, pak vmícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec zlehka sníh z bílků a nasekané ořechy. Těsto nalijeme do…
Zeli nakrouháme, mrkev nahrubo nastrouháme a vše zalijeme zálivkou z oleje, octa a cukru.Pořádně promícháme a necháme v ledničce zhruba hodinku odležet.
Do mísy prosejeme mouku, přidáme cukr, sůl, droždí a dobře rozmícháme. Vlijeme mléko s rozmíchaným vejcem a rozpuštěným máslem. Hněteme důkladně 8-10 minut, těsto by…
Hovězí maso nakrájíme na plátky a přes vlákno na nudličky. Dáme do misky, přidáme prolisovaný česnek, cukr a zakápneme octem, promícháme a necháme stranou. Cibuli…
Mouku prosejte do mísy, přidejte sůl, cukr, droždí a změklé máslo, vyklepněte vejce a vlijte mléko. Nejprve vše promíchejte vařečkou a poté těsto zpracujte na vále ručně…
Mouka, tuk, cukr, prášek do pečiva a ze 2 žloutků uděláme těsto. Těsto je jako linecké a dáme ho na plech tak, aby okraje tohoto těsta byly i na bocích.2 tvarohy, mléko,…
Mouka, tuk, cukr, prášek do pečiva a ze 2 žloutků uděláme těsto. Těsto je jako linecké a dáme ho na plech tak, aby okraje tohoto těsta byly i na bocích.2 tvarohy, mléko,…
Máslo ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně všleháme vejce, sůl, nastrouhanou citr. kůru a část citronové šťávy. Poté přidáme prosátou mouku s pudinkem…
Přivedeme k varu 2 litry vody, osolíme dvěma lžičkami soli, přidáme 3 bobkové listy, 5 kuliček nového koření a lžička a půl celého černého pepře. Maso 1,5 kg hovězího…
Piškot : vejce a cukr ušleháme do pěny, přidáme mouku a vodu a dáme péct.Krém : do mísy dáme koka sušenky a zalijeme smetanou. Změklé sušenky trochu vyšleháme, přidáme…