Dýňové placičky z trouby
Recept ještě nebyl hodnocenDýňové placičky se dají se upravit naslano i nasladko a v různých variacích poslouží jako svačina, snídaně i večeře. Jejich výhodou je také to, že jsou chutné i druhý…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Dýňové placičky se dají se upravit naslano i nasladko a v různých variacích poslouží jako svačina, snídaně i večeře. Jejich výhodou je také to, že jsou chutné i druhý…
Dýně: Dýni rozpůlíme, vydlabeme semínka, a nakrájíme na centimetrové proužky. Ty pak oloupeme. Plech vyložíme pečicím papírem, poklademe jej dýní, kterou osolíme,…
Maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a nasucho osmahneme na teflonové pánvi.Dýni očistíme a nakrájíme na kostičky.Rýži nasucho opečeme tak, aby získala lehce…
Jemná a nasládlá dýně se skvěle hodí na grilování. Grilujeme ji spolu s kousky brokolice a vařenými bramborami. Po ugrilování zeleninu podáváme přelitou omáčkou ze…
Královnou podzimní úrody je bezpochyby dýně. Byla by škoda ji pouze ozdobně vyřezávat na Halloween. Využijte ji do posledního kousku, třeba na dýňové pyré. Nabízíme vám…
Zásobu vitamínů na zimu si jednoduše můžeme připravit již v létě. Ze snadno dostupných suroviny, které sklidíme na zahradě, naložíme a zavaříme čalamádu. Najdeme v ní…
Dýně získá pečením lahodnou chuť a navíc krásně voní po česneku a šalvěji. Jako přílohu použijeme polentu, kterou také krátce zapečeme. Vše zasypeme parmazánem a můžeme…
Pečená zelenina je perfektní přílohou k masu a nebo i samostatným pokrmem, který oceníte jako lehký oběd. Dýně s brambory a pórkem, provoněné česnekem, můžete doplnit…
Toto velmi jednoduché jídlo potěší jemnou a dobrou chutí, navíc ho připravíme během chvilky. Bramborové noky přelité nasládlou dýňovou omáčkou podáváme s kousky…
Výbornou podzimní polévku z dýně a kuřecího vývaru provoněnou muškátovým oříškem můžeme připravit za pomoci varného mixéru. Polévku po rozmixování zjemníme smetanou.…
Příprava sous - vide přidá pokrmu to „něco” navíc, co běžným pečením nedosáhnete. Maso není nikdy přesušené, chutě se propojí a koncentrují. Křepelka připravená tímto…
Domácí džem z dýně a jablek je skvělým způsobem, jak uchovat sladkou chuť podzimu v každé sklenici. Kombinace jemné dýně a šťavnatých jablek vytváří harmonický a bohatý…
Vůně perníku a chuť dýně, to jsou dva typické znaky podzimu. A že ony komponenty spolu skvěle ladí nám předvedou v tomto moučníku. Nadýchaný perník na plechu pak…
Nechcete vyzkoušet recept na vymazlenou dýňovou polévku? Takovou, na kterou se srdce směje? A jejíž autorství je přisouzeno jedné ze světových kuchařských ikon? Tak…
Dýňová hokaido polévka s kořenovou zeleninou vás překvapí a chutí připomene svíčkovou omáčku. Je krásně hustá, sytá a lahodná. Na talíři ji můžete ozdobit šlehačkou nebo…
Další inspirace na velmi oblíbenou dýňovou polévku. Tentokrát se všechny ingredience nejdříve upečou v troubě, což krásně zvýrazní chuť zeleniny a v kombinaci se…
Vláčná podzimní bábovka z dýně hokaido, s přidanými semínky, potěší vás i vaše blízké. Dýně se nemusí vařit, ani péct, pouze se do těsta nastrouhá. Bábovka má krásně…
Slovenský dýňový prívarok je obdobou naší dušené mrkve a skvěle se pojí s klobáskami na cibulce, volskými oky či vařeným masem. Jako přílohu můžete použít vařené…
Jemná a křehká štika zabalená do plátků slaniny chutná výborně. Pečeme ji spolu s dýní, mrkví a pórkem a podáváme s vařenými bramborami. Nasládlá zelenina ke štice pěkně…
Pečená kachní stehna jsou skvělou volbou pro sváteční oběd. Nemusíme je vždy podávat jen se zelím, výborně chutnají i s pestrou směsí podzimní zeleniny, kterou stačí…
Potřebujete-li uvařit pro človíčka některé z prvních "pořádných jídel", určitě vymýšlíte aby bylo lehce stravitelné a přitom hodnotné. Vyzkoušejte rýžové muffiny s…
Kysanou smetanu smícháme s rozmačkaným česnekem a tymiánem (nesolíme, náplň je slaná dost). Z těsta vyválíme dva stejně velké pláty a jeden z nich (spodní) posypeme…
Římský kmín, hořčičné semínko a chilli papričku nasypeme do rozehřátého oleje a půl minuty opékáme. Poté přidáme nastrouhaný zázvor a prolisovaný česnek a opékáme ještě…
Smícháte prosátou mouku, žloutky, cukr, vanilkový cukr, sůl, změklé máslo. Vše zpracujte v těsto, které nechte v chladu 6 až 8 hodin odležet. Poté jej vtlačíte do…