

Dýňové ragú s hlívou
Suroviny 5-6 porcí
- 1 kg oranžové dýně
- kousek čerstvého zázvoru
- 2 stroužky česneku
- 2 cibule
- olej
- 1 dl smetany
- sůl
- mletý pepř
- 1 kapie
- 3 - 4 špekáčky
- 250 g hlívy
- lístky šalvěje
Postup přípravy receptu
Dyňu narežeme na malé kocky. 1/3 dyne odoberieme nabok.
Dužinu nakrájame na malé kocky.
Zázvor, cesnak a 1 cibuľu narežeme nadrobno a opražíme na troche oleja. Pridáme 2/3 narezanej dyne, osolíme, okoreníme a dusíme, kým sa nezačne rozpadávať.
Medzitým opražíme v druhom kastróliku narezanú druhú cibuľu a šalviové listy, pridáme narezanú hlivu a asi 5 minút opražíme.
Keď sa dyňa začne rozpadávať, hlivu pridáme k dyni, vložíme zvyšok narezanej dyne a na pásiky narezanú kapiu a povaríme na slabom plameni asi 10 minút.
Vložíme narezané špekačky, pridáme smotanu a necháme prejsť varom.
Podávame s chlebom.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Dýňové ragú s hlívou
-
pěkný recept
-
Špekačky pridávať nemusíte, kto je mäsožravec pridá, kto nechce nepridá. Ja ich dávam podľa toho, kedy ragú jeme. Ak príde manžel zo záhrady, kde ťažšie pracuje, tak ich pridám, aby bolo jedlo sýtejšie. Ak je doma, tak nepridám. Podľa okolností.
-
Zrovna jsem si koupila hokaido, tak se chystám na nějaký experiment. Tohle nevypadá věru zle
.
-
Hezký recept
+2
Ta žlutá dýně má moc hezkou sytou barvu,já bych ale také už špekáčky i když je mám ráda nepřidávala
-
Moc pěkný recept
. Určitě by mi chutnal i bez špekáčků, které nemusím.