Zázvorové karbanátky s dýní

Mleté maso Doba přípravy: 40 minut 0 názorů

Mleté maso Doba přípravy: 40 minut 0 názorů

Suroviny 4 porce

400 g mletého masa - míchané
4 lžíce studené vody
3 lžičky zázvoru - oloupaný, jemně nastrouhaný
140 g dýně - oloupaná, hrubě nastrouhaná
2 stroužky česneku
1 ks vejce
60 g strouhanky ze staršího pečiva (ne z tvrdého)
sůl
pepř mletý
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso dáme do mísy, přidáme vodu, vejce, nastrouhaný zázvor, česnek a dýni, osolíme a opepříme. Vše dobře promícháme, přidáme strouhanku, opět promícháme a mokrou rukou uplácáme několik stejně velkých placiček - karbanátků, které na pánvi s rozpáleným olejem osmažíme dozlatova.

  2. Podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší.

Alternativy k tomuto receptu

Komentáře k receptu Zázvorové karbanátky s dýní

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: karbanátky s dýní recepty z dýní recepty z a dýní karbanatky karbanátky se zázvorem dýně karbenátky karbanátky z dýní karbanátek s dyní karbanatek z brokolice a dyne karbenatky se zazvorem a dyni