Gallo pinto
Recept ještě nebyl hodnocenČiernu fazuľu umyjeme a necháme pár hodín nabobtnať. Potom uvaríme - nerozvaríme. Ryžu premyjeme, dáme na olej, prehrievame, zalejeme vriacou vodou, osolíme, stlmíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Čiernu fazuľu umyjeme a necháme pár hodín nabobtnať. Potom uvaríme - nerozvaríme. Ryžu premyjeme, dáme na olej, prehrievame, zalejeme vriacou vodou, osolíme, stlmíme…
Fazole si přes noc namočíme. Druhý den je uvaříme doměkka a scedíme. Měli by být měkké, ale udržet si tvar a nerozpadat se na kaši. V pánvi si rozehřejeme olej a zpěníme…
Všechny sterilované fazole propláchneme a necháme na sítu okapat. Rozehřejeme pánvičku, přidáme olej a zpěníme nasekanou cibuli. Přihodíme nasekaný česnek a propláchnuté…
Kořenovou zeleninu (dala jsem mrkev, celer, petržel) a kousek pórku očistíme a nakrájíme.Cizrnu slijeme a na sítu propláchneme, černé fazole uvařené nebo konzervované…
Plněné tortilly můžeme použít jako lehký oběd nebo dobrou večeři. Tortillu potřeme pestem z černých fazolí, rajčat a chilli papričky a naplníme směsí z kuřecího masa…
Asijské pokrmy jsou plné zajímavých chutí a vůní. Jinak tomu není ani u nudlí dan-dan, které se skládají z dobře okořeněného mletého masa, blanšírované listové zeleniny…