Feijoada (černé fazole s dušeným masem)

evosheek Kuchař: evosheek

Doba přípravy: min 120 min asi 6 porcí Luštěniny 3 názory

Suroviny

0,3 kg černých fazolí (ty jsem nesehnal tak jsem je nahradil fazolí červenou)
0,3 kg uzeného vepřového kolena či hlavy
150 g klobása „calabresa“ (lze ji nahradit ostrou paprikovou klobáskou)
100 g "PAIO" klobása (uzená klobáska z vepřové panenky)
0,3 kg hovězího předního masa
2 lžíce oleje
1 nakrájená cibule
2 stroužky drceného česneku
bobkový list
petrželka
jarní cibulka
sůl
černý pepř podle chuti
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Fazole namočíme přes noc.

  2. Uvaříme si uzené koleno a vyjmeme je. Ve zbývajícím vývaru pak vaříme fazole po dobu 30-45 minut nebo dokud nezměknou.

  3. V druhém hrnci na oleji osmahneme cibuli a česnek. Přidáme hovězí maso nakrájené na malé kousky. Osolíme, opepříme a přidáme bobkový list. Podlijeme vývarem a maso dusíme asi 20 min.

  4. Poté přidáme vepřové maso a klobásy nakrájené na plátky a opět dusíme, dokud hovězí maso nezměkne. Mícháme a v případě potřeby přiléváme vývarem.

  5. Hotovou feijoadu podáváme v misce s rýží sypanou jarní cibulkou a ochucenou omáčkou vinaigrette.

Poznámka

Feijoada je brazilské národní jídlo. A podává se v poledne, protože jde o vydatné jídlo. Brazilci k Feijoadě podávají též farofu.

Farofa je smažený pokrm z maniokové mouky. Pro informaci zde uvádím zjednodušený recept na farofu stažený z: http://www.diningchicago.com/blog/2010/02/03/eat-this-hearty-brazilian-feijoada-just-in-time-for-carnival/

Farofa

2 lžíce másla, 6 plátků slaninu, 1 / 2 nakrájené cibule, 1 / 2 šálku oliv, 1 hrnek zlatých rozinek, 1 500g maniokové mouky, 2 lžíce nasekané petrželky, 3 natvrdo vařená vejce, nakrájená na kostičky

Máslo v pánvi zpěníme a přidáme slaninu nakrájenou na drobné kousky, přidáme cibuli a osmahneme, dokud nezezlátne. Přidáme mouku, mícháme a postupně dodáváme zbývající přísady.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Feijoada (černé fazole s dušeným masem)

  • Paul Sulc Paul Sulc

    Pred lety jsem to jidaval v brasilske restauraci v NYC a pusim rici, ze to je paradni zranice. A podle momentalniho materialu to ma nekonecnou spoustu variant.Neco jako gulas: ten take neni jen jeden.

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    :-KLíbí:-)):yes::yes:+

    Odpovědět

  • zizala zizala

    To vypadá dobře, ukládám :-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: fazole recepty recepty fazole recepty z černých fazolí brazilské fazole fejoada fazole recept fejžoáda recept fazole farofa fazole s masem recept z černých fazolí fazole feioáda maniokova mouka brazilské recepty feijolada recept feijolada brazilské fazole recept manioková mouka recepty brazilska fejoada