Zeleninové sabdží
Recept ještě nebyl hodnocenZeleninové sabdží je tradiční indický pokrm plný barev a chutí, který si oblíbí každý milovník zeleniny. Toto jídlo spojuje rozmanité druhy zeleniny s aromatickými…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zeleninové sabdží je tradiční indický pokrm plný barev a chutí, který si oblíbí každý milovník zeleniny. Toto jídlo spojuje rozmanité druhy zeleniny s aromatickými…
Maso omyjeme a osušíme, záleží jen na vás, jestli ho nakrájíte na plátky nebo na nudličky, dá se obojí.Do misky nalijeme mléko, tak 200 ml, a přidáme koření (podle chuti…
Barevný fazolkový salát: Smícháme nakrájené okurky, červená rajčata, uvařené žluté fazolky a hnědou čočku - vařenou, případně sterilovanou. Podle potřeby osolíme,…
Barevný fazolkový salát: Smícháme nakrájené okurky, červená rajčata, uvařené žluté fazolky a hnědou čočku - vařenou, případně sterilovanou. Podle potřeby osolíme,…
Barevný fazolkový salát: Smícháme nakrájené okurky, červená rajčata, uvařené žluté fazolky a hnědou čočku - vařenou, případně sterilovanou. Podle potřeby osolíme,…
Zajištění vlákniny v jídelníčku je nezbytností pro každý den. Hravě si s tím dokáže poradit surovina, jako je bulgur. Ten obsahuje také důležité vitamíny a minerály.…
Ať už jste na chalupě nebo třeba na výšlapu či několikadenní túře, jistě v takovém případě oceníte snadný a chutný recept. Slavný herec Miroslav Donutil se s námi…
Fazolky na kyselo s houbami připravte třeba jako rychlou večeři. Toto prosté jídlo skvělé chuti zvládnete uvařit během hodinky, a nedá vám skoro žádnou práci. Jako…
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a osmahneme na pánvi.Maso vyjmeme a do pánvičky dáme šalotku na půlměsíčky, nasekaný česnek, krátce povařené kapustičky,…
Fazuľové lusky pokrájame, povaríme v slanej vode. Schladíme. Majonézu zmiešame so smotanou, horčicou,citrónovou šťavou, Pretlačíme cesnak, okoreníme, vmiešame kôpor.…
V pánvi zahřejeme kokosový tuk a na něm zprudka restujeme na kousky nakrájené maso a cibuli. Osolíme, opepříme a společně dusíme asi 15 minut.Poté přidáme pokrájené…
Fazolky umyjeme, necháme okapat a odkrojíme tvrdé konce. Nakrájíme je menší kousky. Zalijeme je vývarem tak, aby byl zároveň, přidáme koření a vaříme cca pět-šest minut…
Maso naložíme do pepřů a deci oleje. Připravíme si kastrůlek a v něm osmahneme do zlatova cibuli pokrájenou na kostičky. Přidáme maso a necháme zatáhnout. Pak přendáme…
Batát ošúpeme, nakrájame na kocky a v osolenej vode uvaríme domäkka. Rozmixujeme a vmiešame lístočky saturejky.Pstruha osolíme a obalíme v zmesi mletej papriky a rasce.…
Kuřecí maso nakrájíme na kousky, cibuli na tenké měsíčky, papriku, rajčata a slaninu na kostičky a fazolky překrájíme na velikost sousta. Na pánvi vyškvaříme slaninu,…
Plec nakrájíme na menší řízečky které osolíme a mírně naklepeme, cibuli nakrájíme nahrubo, dáme jí smažit do hrnce na olej a až je sklovitá naskládáme i maso, přikryjeme…
Recept: na 4 porce asi 150 g syrových nenaklíčených fazolí. Pokud si koupíte nenaklíčené mungo, klíčky mají lepší chuť, než když si je koupíte už naklíčené - určitě…
Slaninu pokrájíme na kostičky a dáme vyškvařit do tlakového hrnce. Přisypeme pokrájené cibule. Přidáme lístky oregana a tymiánu. Orestujeme. Z kuřecích srdíček…
Brambory oloupeme a povaříme pár minut ve vodě. Vymažeme pekáček olejem a dáme vrstvu na plátky nakrájených brambor, které posypeme drceným kmínem, sladkou paprikou a…
Na oleji speníme na kolieska nakrájaný pór. Pridáme fazuľky, na kolieska narezané paradajky, prelisovaný cesnak, osolíme, okoreníme. Podlejeme paradajkovým pyré a dusíme…
Tyto plátky jsou syté a voňavé jídlo, které spojuje tradiční chutě české kuchyně. Šťavnaté maso je jemně dušené spolu s kysaným zelím, zelenými fazolkami a kořenovou…
Máte doma kousek vepřové plece nebo kýty a přemýšlíte, jaký oběd připravit, aby byl vydatný, ale zároveň jednoduchý na přípravu? Vyzkoušejte naše sedlácké vepřové s…
Uvaříme vajíčko natvrdo a sušené houby namočíme do teplé vody.V hrnci na másle osmažíme drobně nakrájenou cibuli do světla, pak dáme brambory na menší čtvrtinové…
Fazolky dáme vařit, přidáme sůl, rajčatový protlak a zahustíme světlou cibulovou jíškou - na oleji orestujeme nakrájenou cibulku, ale jen do světlé barvy, přidáme…