Domácí rizoto
Recept ještě nebyl hodnocenS italským risottem toho sice nemá moc společného, ale je to poctivé české rizoto, které máme rádi s porcí strouhaného sýra a kyselou okurkou, položenou vedle úhledného…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 149 kJ / 36 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,00 g |
Tuky | 0,20 g |
– nasycené | 0,04 g |
– nenasycené | 0,14 g |
–– mononenasycené | 0,02 g |
–– polynenasycené | 0,12 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 2,90 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 80 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 6,00 g |
– cukry | 4,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
S italským risottem toho sice nemá moc společného, ale je to poctivé české rizoto, které máme rádi s porcí strouhaného sýra a kyselou okurkou, položenou vedle úhledného…
Těstovinový salát s kuřecím masem a zeleninou je oblíbeným pokrmem, je rychlý na přípravu a zeleninu lze obměňovat podle fantazie. Rovněž dresink lze dochutit pokaždé…
Krůtí maso patří mezi výživná a lehce stravitelná masa. Jejich příprava zároveň nezabere moc času. Vyzkoušejte tuto barevnou směs s kousky masa, paprik a cherry rajčátek…
Snad nejoblíbenějším a nejčastěji používanou části z vepřového masa je panenka. Dobře připravená panenka je krásně šťavnatá a hodí se ke slavnostnějším obědu, či večeři.…
Domácí kuřecí nudlová polévka je osvědčenou klasikou, která dokáže zahřát a zklidnit nejen žaludek, ale i duši. Voňavý kuřecí vývar s jemnými nudlemi, kousky šťavnatého…
Cibuli nakrájíme na jemno, česnek na plátky, maso na nudličky, žampiony očistíme a nakrájíme na menší kousky. Pokud máme zmražené lusky a mrkev, dáme je do hlubokého…
Na dno PH dáme mraženou zeleninu a osolíme.Na zeleninu naskládáme osolená a kořením gyros posypaná kuřecí prsa a poklademe na plátky pokrájeným máslem.Vaříme 3 hod. na…
V hluboké pánvi na oleji opečeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme rozmrzlou baby karotku, zamícháme, osolíme, okořeníme kurkumou, kmínem a kari pastou.Zalijeme…
Krůtí maso očistíme, omyjeme a osušíme. Nakrájíme na malé kousky a dáme do uzavíratelné misky. Přidáme všechny přísady na marinádu a maso důkladně s marinádou promícháme…
Šťavnaté a rozpadající se hovězí maso, které krásně voní po česneku, s výbornou omáčkou. To je pokrm hodný svátečního obědu. Úplnou dokonalost dotváří baby karotka…
Brokolici a květák nakrájíme na drobné růžičky.Pokud máme zeleninu čerstvou, tak ji na chvíli necháme spařit na páře nebo uvaříme, aby změkla. Mraženou zeleninu jen…
Vepřovou pečeni nakrájíme na plátky a nařízneme okraje, aby se při opékání maso nekroutilo. Nasekáme šalvějové lístky a smícháme je s dijonskou hořčicí, chilli omáčkou,…
Kůži lososa očistíme a filet nakrájíme na nudličky 1-2 cm silné.Osolíme a zakapeme citrónovou šťávou.Baby karotku vložíme do vroucí osolené vody, povaříme asi 3 minuty a…
Do dvou litrů osolené vody dáme vařit dvě pokrájené cibule i se slupkou, tři neoloupané stroužky česneku a hovězí maso, pokrájené na kostičky. Po hodině pomalého…
Kombinace baby karotky a mladé kedlubny přímo láká k jarnímu hodování. Můžete zůstat u bezmasé varianty pouze s přílohou vařených brambor. Nebo touto zeleninovou směsí…
Srdce pečlivě očistíme a nakrájíme na tenké plátky.Slaninu nakrájíme na menší špalíčky, dáme ji do kastrolu a pomalu škvaříme.Když je do sklovita, přidáme máslo a olej …
Aby se nás v novém roce držely peníze, pak musíme dle zvyklostí na první den v roce k obědu připravit čočku. Navíc spolehlivě zasytí a je zdraví velice prospěšná,…
V miske rozšľaháme celé vajíčka, osolíme, okoreníme, vmiešame šunku, zeleninu, syr a na záver šľahačku. Tortovú formu vystelieme lístkovým cestom, vylejeme vajíčkovú…
Na velkou pánev dejte rozpustit máslo, přidejte zmrzlou mrkvičku, med, tymián a pomalu nechte podusit, až mrkev, která pustí trochu vodu, změkne. Míchejte a pokuste se…
S kuřecího masa udělej kostky nebo širší nudličky, nalož je do směsi na marinádu, stačí tak hodinka a hoď do lednice.. Az bude maso po hodince odpočaté, tak nakrájej…
Polévka je grunt, mnohdy nás zasytí tak, že k obědu nepotřebujeme žádné druhé jídlo. Jarní polévka plná zeleniny přijde vždy k chuti. Navíc je rychlá na přípravu, za…
Maso nakrájíme na kousky a okořeníme. Přidáme lžíci oleje a necháme hodinu odležet. Na rozpálené pánvi se zbytkem oleje maso zprudka osmažíme. Mrkev povaříme 5 min a…
Najemno nakrájenou cibuli orestujeme na větší pánvi na oleji. Na jiné pánvi zprudka orestujme kousky nakrájeného masa, které si osolíme a opepříme. Rýži přisypeme k…
Žampiony očistíme a odstranime nohy. Brokolici a mrkev uvaříme ve vodě a rozšťoucháme, nebo rozmixujeme - ne úplně nadrobno, ale spíše větší kousky. Do misky s mrkví a…