Hovězí srdce na víně a mrkvi

mirca75 Kuchařka: mirca75

4 porce Pokrmy z vnitřností 19 názorů

Suroviny

600 g hovězího srdce
100 g slaniny
2 lžíce másla
1 lžíce oleje
250 ml červeného suchého vína
4 stroužky česneku
sůl
pepř mletý
1/4 litru vývaru
2 větší cibule
10 ks baby karotky
petrželová nať
čerstvý tymián
bobkový list
hladká mouka na zaprášení
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Srdce pečlivě očistíme a nakrájíme na tenké plátky.

  2. Slaninu nakrájíme na menší špalíčky, dáme ji do kastrolu a pomalu škvaříme.

  3. Když je do sklovita, přidáme máslo a olej (ten je jen na zchladnutí, aby se nám máslo nepřepálilo) a když máslo přestane pěnit, přidáme plátky srdce a z obou stran je opečeme.

  4. Pak podlijeme polovinou vína, necháme dojít k varu, ztlumíme oheň a pod pokličkou dusíme. Během dušení podle potřeby podléváme zbylým vínem.

  5. V polovině dušení přidáme svazek bylinek-tymián a petrželku, česnek utřený se solí a špetku pepře.

  6. Když je maso téměř měkké, šťávu vydusíme, přidáme na čtvrtky nakrájenou cibuli, na proužky nakrájenou mrkev, chvíli osmahneme, zaprášíme lehce moukou a podlijeme vývarem a případným zbytkem vína. Dle potřeby dosolíme. Dodusíme, až je zelenina měkká a nakonec vyjmeme svazek bylinek.
    Jako příloha se nejlépe hodí vařené brambory.

Poznámka

Recept je původem z Francie a já ho mám z kuchařky 100 a 1 masitých pokrmů...

Tahle úprava srdce nám moc chutná.Chuťově je jídlo jemné a pěkně voňavé.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 50 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí srdce na víně a mrkvi

  • miroslava čermáková miroslava čermáková(neregistrovaný)

  • magdalenka magdalenka

    Iljuša, ja som na tom ako Mirka, tiež som ti písala a tiež ťa rada vidím...

    Odpovědět

  • Iljuša Iljuša(neregistrovaná)

    nechci to tu rozebírat u receptu, jdi na pokec

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autorka receptu)

    Iljušo,proč:-O.Už jsem si všimla že tu nejsi,Moc mě to mrzí a nějak nechápu:-O.

    Odpovědět

  • Iljuša Iljuša(neregistrovaná)

    Mirčo, vzkazy jsem nečetla, mám zde již skoro 2 měsíce zrušenou registraci - vůbec sem již nechodím, dnes to byla vyjímka ;-) Měj se moc fajn

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autorka receptu)

    ILJUŠ0:-).Moc ráda tě tu vidím:-*.Před časem jsem ti psala do vzkazů,ale asi jsi nečetla;-).Tak jsem ráda že jsi v pořádku a moc mě tvá znovupřítomnost tady potěšila:-*;-).

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autorka receptu)

    Díky vám:-8.Maris:-)taky mě už při jeho vaření napadlo,zkusit příště z roštěnky nebo pěkného zadního;-).Sice to bude trošku někde jinde,ale určitě to nebude špatné:-p.Cathleen:-)dělám taky tak a pak mám vždy srdíčko po ruce,když nás na něj honí mlsná:-p:-D.Papriko:-)neboj se ho,uvidíš že si kápnete do noty:-p.

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Moc hezký recept, vypadá to nádherně:yes:

    Odpovědět

  • Iljuša Iljuša(neregistrovaná)

    Po delší době prohlížím receptíky, moooc pěkný tip, jak srdíčko uvařit. Máme ho velice rádi. ;-) Zdravím :-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Miri, moc dobře vypadající recept a nááádherné fotky!!!
    Hovězí srdíčko máme moc rádi, nedávno jsme jedno kupovali, mělo tři kila!:-O Ořežem z něj zbytky cév a ta tučná místa a nakrájené na kusy ukládám do mrazáku na vícero obědů.
    :yes:+

    Odpovědět

  • maris maris

    mirco - srdíčko vypadá móóc dobře a určitě i tak chutná. Já, bohužel, asi nevyzkouším, protože by to u nás bylo podle " co si uvaříš, to si taky sníš ", rodina by odmítla:-//. To mě ale nezastaví;-) a Tvůj recept vyzkouším třeba s hovězím masem. Bude to jiné, ale myslím, že tak moc zase ne:-)). Bodík dávám předem a chválím, moc chválím nádherné fotky:yes::-))

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Mirčo - vypadá to báječně:yes::yes:. Nikdy jsem srdce nevařila ani nejedla. Je to prostě podobné jako se žaludky, které si před časem vkládala. Mám obavu to vařit, ale ledninky jsem taky dělala kdysi poprvé a dnes si na nich pochutnávají. ;-) Ukládám na vyzkoušení.:-)

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autorka receptu)

    Díky moc za pochvaly;-).JaniR.:-)sdrce jako také není tučné vůbec,ale pokud pokud otázka směřovala na dané jídlo,tak bych použila pouze máslo a myslím,že by jsi ani tolik nezhřešila-jen přijdeš o tu chuť a vůni slaniny:-p.Dzungilo:-)škoda že ho nejíš,protože zrovna srdce chutnají jako klasické maso(nemají žádnou specifickou příchuť jako ledvinky,..);-).Výbušná:-)díky moc za ocenění neznámého,a věřím,že po ochutnání by jsi boďku zpět nevzala:-p;-).Škoda že ti nemůžu nabídnout;-(.Díky všem:-).

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    nikdy som nejedla okrem pecienky (jatra) ziadne vnutornosti, tak nemam ani len predstavu ako chuti srdce, ale mirca75 tie fotky su nadherne a tak sa prehresim, ze ti dam +, aj ked neviem ako to chuti...

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Mirco, nádhera a opravdu zasloužený bod ti hned letí. Jen se zeptám, je srdce moc tučné? Já bych si to s tou mrkví nějak upravila:-8

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: srdce na vine hovězí srdce hovězí srdce recept hovězí na mrkvi hovezi vnitrnosti hovězí srdce recepty hovězí v mrkvi veprove srdce na vine recept hovězí srdce pokrmy z hovězího srdce fotky pokrmů recept na hovězí srdce srdce z laně recepty úprava hovězího srdce srdce na víně recepty dušená mrkev na víně hovězí ledvinky na víně recept srdce na víně obrazky jidla z vnitrnosti jaké je hovězí srdce

Zapomněl/a jsem heslo