Panenka na minutku s pečenými brambory a zeleninou

holka ze severu Kuchařka: holka ze severu

Vepřové maso 46 názorů

Suroviny

vepřová panenka
olivový olej
sůl
pepř
plnotučná hořčice
kuřecí vývar na podlití
oříšek másla
lžíce hladké mouky
brambory (maličké brambůrky)
olivový olej
sůl
pepř
kmín
podravka
baby karotka
špagetová dýně
grilovací koření
sůl
pepř
máslo
olivový olej
petrželka
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Panenku jsem odblanila, nakrájela na 4 špalíky a překrojila příčně napůl, nasolila, opepřila, zakápla olivovým olejem, nechala hodinu v lednici odležet.

  2. Na rozpálené pánvi jsem panenku zprudka opekla, poté podlila mírně kuřecím vývarem (uschovávám si průběžně v mrazáku) a do změknutí jsem pod poklicí dusila.

  3. Pro získání dobrého výpeku jsem do šťávy dala 2 lžíce plnotučné hořčice, povařila a pak jsem vmíchala máslo s hladkou mouku na kašičku, povařila.

  4. Malinké brambůrky jsem pořádně omyla, rozkrájela na půlky, osolila, opepřila, okmínovala, posypala podravkou, zakápla olivovým olejem a vložila do rozpálené trouby, při 180°C jsem je pekla do změknutí.

  5. Špagetovou dýni jsem omyla, nakrájela na 1 cm silné plátky, osolila, opepřila, posypala grilovacím kořením. Na rozpálenou pánev dala lžíci olivového oleje a nejdříve zprudka jsem plátky opekla, pak stáhla teplotu a pomalu opékala, dokud nezměkne a nechytne krásnou karamelovou barvu.

  6. Baby karotku jsem dělala stejným postupem, ale na máslíčku. Podávala jsem s domácí tatarkou a brusinkovou omáčkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 214 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Panenka na minutku s pečenými brambory a zeleninou

  • Mikesanda1 Mikesanda1

    Je to určitě dobrota, ale není to minutka když dusíte do změknutí.

    Odpovědět

  • IvanaLK IvanaLK

    :yes::yes: Recept vypadá skvěle, jen se mi tam nelíbí ta "podravka"..Děkuji za inspiraci :-)

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    tak ta cuketa mě vzrušuje ze všeho nejmíň - recept báječný :-D:yes: á pozor už se perou;-( a teď do mě

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    holka ze severu: Vždyť se přete jen o jednu věc, že ta cuketa na obrázku v receptu není špagetová a to není;-)

    Odpovědět

  • chocolate: Osobní? No dyt je to asi osobní, když se tu spolu přeme o jedné věci :-D

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    holka ze severu:Nic ve zlém, ale proč mám pocit, že ta zášť vůči Andree je osobní?

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    holka ze severu:Já si to podle těch tvých důkazů a fotek ale nemyslím. Dobrou noc;-)

    Odpovědět

  • 1974andrea: No proto Ti to píšu, že to není těžké, to umí i děti v první třídě. Tak máš šanci se omluvit...protože pravdu mám samozřejmě já :-*

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    holka ze severu:Já už se dopátrala;-) A vyhledat něco na internetu není tak těžké. Když nemám pravdu, tak to umím přiznat, nejsem neomylná a kdybys ji měla ty, ráda se ti omluvím.:-K

    Odpovědět

  • 1974andrea: No tak to se asi nedopátráš... Andrejko tohle vyhledávání a kopírování teorií umím také. Žasnu, že to máš zapotřebí a hlavně, že máš chuť tomu obětovat svůj čas .. Asi je vaření - materiál na vaření Tvým smyslem života... Dobrou noc.

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    chocolate: s prominutím já také - a to už je pěstuji asi tak 10 let, ale nevím, třeba je to jinak:-O:-D

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Já jsem tedy totální cuketo-dýňový analfabet;-).
    Neberte to tak vážně, já osobně vidím cuketu.

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    Moment, to jsem neviděla komentář - dole, co si holky říkají:-K

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    holka ze severu:Jitko, neber to tak vážně;-). Já chtěla jen poznat dýni, z které jsi to připravila. A důkaz jsem nechtěla jen já, ale i Magdalenka. Prostě nám to přišlo jako něco jiného než špagetová dýně. Když jsem poukazovala na omyl v sáčcích, podle tebe to není možné. Na sáčku máš žlutou a v reálu zelenou, která nezežloutně. Psala jsem jenom, že znám žlutou se žlutou dužinou. Nepotřebuji mít poslední slovo, ale dopátrat se toho, po čem pátrám:-))

    Ještě jsem pro zajímavost našla o barvě špagetových dýní:

    V rámci druhu dýně obecné patří mezi největší plodící dýně s hmotností plodu vážícího kolem 1-3 kg. Podle druhu jsou kulovité či protáhlé. Postupem dozrávání slupka tvrdne.

    Barevně se pohybuje od krémové přes žlutou až oranžovou barvu. Jeji typická vlaknitá dužina si zachovává svůj charakter i po uvaření. Menší plody se vaří v celku, ale před vařením se musí slupka na několika místech propíchnout.

    Větší dýně se musí rozpůlit, odstranit jádřinec a uvařit ve vodě nebo upéci v troubě. Vláknitá dužina podobající se špagetám se dochutí a podává se jako vegetariánské špagetové jídlo nebo se může použít místo nudlí do polévky. Velmi populární je v Japonsku a Číně. Na její rozšíření se podílela asi Amerika, kdy na její trh byla před třiceti lety špagetová dýně uvedena a to odrůdou Vegetabel Spaghetti.

    Odpovědět

  • Andreo, to Tys chtěla "důkazy"...tak jsem Ti je předložila. Ale i přes to stále musíš mít poslední slovo. Naštěstí jsme jen ve virtuálním světě.... Naživo bychom se asi rafly :-) ... Ende, Schlus, Konec... :-*

    Odpovědět

1 2 3 4

Tématické fráze: vepřová panenka jako minutka recepty - panenka jako minutka panenka jako minutka vepřová panenka na minutku minutka z vepřové panenky panenka na pánvi vepřová panenka minutka minutky z vepřové panenky panenka s bramborem co uvarit z panenky minutky k obědu minutka k obedu jak připravit minutku panenka s pečenými brambory vepřova panenka s pečenymi brambory panenka s brambory panenka na grilovací pánvi minutky z brambor pečená panenka vcelku minutka z paneky

Zapomněl/a jsem heslo