

Pstruh lososovitý s bylinkami a máslovou zeleninou
Suroviny
- 2 porce pstruha s kůží
- 2 stroužky česneku
- větší snítka bazalky
- 1-2 kolečka citronu
- plátek másla
- trochu oleje
- baby karotka
- mražený hrášek
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- nasekaná petrželka s bazalkou
Postup přípravy receptu
Porce ryby osolíme a opepříme. Do pánve s rozehřátým olejem dáme celé stroužky česneku a snítku bazalky.
Když se olej rozvoní, bazalku vytáhneme, česnek ještě ponecháme. Vložíme ryby kůží dolů a kolečka citronu, opékáme společně.
Když česnek začne zlátnout, vytáhneme ho. Porce ryby opékáme z každé strany 2-4 minuty podle síly masa, pak je vytáhneme a odložíme do tepla.
Karotku dáme na 8-10 minut do slané vody uvařit na skus. Před dovařením vsypeme hrášek. Uvařené scedíme a necháme okapat.
Do výpeku přidáme kousek másla a vsypeme zeleninu. Necháme jen chvíli prohřát a nakonec dochutíme bylinkami a čerstvě mletým pepřem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pstruh lososovitý s bylinkami a máslovou zeleninou
-
-
srettka:
Hlavně že vám chutnalo...
No, ale jinak to podporuje můj poznatek, že vedle poživatelnosti jídla je důležitá jeho prezentace. Mančaft vedu ke kritičnosti, ale obecně mé mystifikace slupnou bez poznámek
Občas neosolím těsto na koláče a při podávání prohodím, že jsem asi málo osolil...
Občas do omáčky nedám smetanu a při podávání prohodím, že jsem jí měl málo...
Ale toto rizoto, než jsem přiznal barvu a kápl božskou, byl vrchol drzosti
https://www.labuznik.cz/recept/ryze-s-tlacenkou-ta... -
Připraveno podle mého gusta
-
Bacha na pstruha lososovitého, byl to pěkný podvod na zákazníky. Je to obyčejný duhový pstruh, kterému krmením s karotenoidem obarvili maso. Taky jsem si dlouho myslela, ze si kupuju lepší rybku a ono prdlajs. https://m.vitalia.cz/clanky/podvod-jmenem-pstruh-l...
Což nemění nic na faktu, že recept je určitě úžasný, jako všechny báječné recepty od naší miky