Tříkrálová sekanice pro Aničku K.

rebeka Kuchařka: rebeka

Mleté maso 50 názorů

Suroviny

500 g mletého vepřového masa( možno i mix hovězí + vepřové )
paprikové koření
citronový pepř
sůl dle potřeby
2 lžíce plnotučné hořčice či dijonské hořčice
1/2 kelímku 30% smetany ( v dietnější verzi dáme smetanu na vaření )
malá plechovka kukuřiček Bonduelle
baby karotka
baby špenát ( lze nahradit mraženým listovým, magoldem atp )
2 nožičky dobré klobásky ( měla jsem drůbeží s tvarůžkama )
kostku masoxu nebo jinou ( já jsem dala houbovou ale toto lze vynechat
a ještě: pevný alobal)
lžíci oleje na potření
Recept si zatím oblíbilo 31 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso dáme do mísy, přidáme smetanu, koření, řádně promícháme a dáme v uzavíratelné nádobě do lednice, ideálně přes noc.

  2. V den D si připravíme dostatečně velký obdélník alobalu, který potřeme olejem. Před tím se ochutnáním mleté směsi přesvědčíme, zda jí nic nechybí, eventuelně dochutíme a dokořeníme.

  3. Nyní na naolejovaný alobal rozprostřeme mletou směs, ideálně do obdélníkového útvaru. Potřeme hořčicí a poklademe náplní z kukuřice, klobásky, špenátu a karotky.

  4. A smotáme do tvaru sekané (šišky), pomáháme si alobalem. Po obvodu šišky rozdrobíme kostku masoxu či jinou (ale nemusíme). Teď alobal pečlivě uzavřeme do tvaru gondoly, ať nám nevyteče výborná šťávička.

  5. Gondolu přendáme do pekáčku, do poloviny gondoly nalijeme vodu, kterou dle potřeby v průběhu pečení doléváme.

  6. Pečeme na 220°C (horkovzduch) cca 1 hodinu, poté alobal, majíce na tlapkách chňapky, obezřetně rozevřeme a vrátíme zpět do trouby, snížíme teplotu na 180°C a ještě 15 minut dopečeme kůrčičku.

  7. Je to dobré jak teplé, s brambůrkami, přelitýma tou vynikající šťávičkou, tak i po studenu s chlebem. Hezky to vypadá i jako součást obložené mísy.

Poznámka

Vím, že je tu spousta receptů na různé sekané, ale k vložení totoho rcp mě přiměla jedna Topačka.

A proč ten název? Když jsem přemýšlela u focení sekošky, jak to pojmenuju, zazvonili u dveří Tři králové....takže K+M+B 2012

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 282 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Tříkrálová sekanice pro Aničku K.

  • Koubkova Koubkova

  • pipre pipre

    Juj, ta je parádní:yes::yes::yes: Já zkoušela také kdysi motat roládu z mletého těsta pomocí alobalu, ale lepší to bylo pomocí potravinářské fólie :-) Ostatně koukám podle přidaných dotek, že i tu jsi použila;-):yes::yes:+

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    rebeka:Rebíííí, ta je překrásná, to musím zkusit. Tak pak Ti pisnu. Máš jako ze žurnálu. Závidím :-8:-p:-p:-K

    Odpovědět

  • rebeka rebeka(autorka receptu)

    savlinka: děkuju, beruško:-):-K

    Odpovědět

  • savlinka savlinka

    rebeka:REBÍÍÍ,vypadá víc než báječně:yes::yes::yes:mňam:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka(autorka receptu)

    Dobrý den:-);-) dnes jsem po dlouhé době dělala opět, ale s jinou náplní: smažená vajíčka, hrášek, cibulka, červená paprika tlustostěnná, anglická slanina a tvrdý sýr;-) a masko bylo půl na půl.. hovězí+vepřové;-)
    rebušo, jsi hodná, že sis přidala fotky:-O:-8:-D:-D:-D
    P.S. ten sýr tam je, jakože jsem rebí.. vidět není, splývá s vejcetem.. ale je tam:-! prisámbačku:-//:-D:-D

    Odpovědět

  • rebeka rebeka(autorka receptu)

    Dana61::-D:-D:-D:-D humor a smích je kořením života;-), takže vlastně.. všechno OK:-D;-):yes:

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    nádherná roládka:-D:yes: a jen tak mezi námi, mám za sebou již móc roládek, ale to, co se mi stalo naposledy, opravdu nemělo chybu - naplnila, nemajíc jinou uzeninu dala jsem javořické párky a po upečení jsem měla nádhernou chobotnici - ty potvory párky se nafoukly a roztrhaly celou roládu, trčely na mě ze všech stran - moc jsme se nenajedli, ale opravdu hodně nasmáli

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Anna Kocikova::-D:-D:-D Náhdou ji máš moc pěknou a originální.;-):yes::yes: Úplně vidím kdysi sebe s tim motáním.:-D:-D:-D Rychle cvičit motat,praxe dělá mistra,jen aby sme nedopadli jako staré notoričky,každý víkend roládička.:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • rebeka rebeka(autorka receptu)

    Anna Kocikova::-D:-D:-D ooo, jak ti rozumím:-8:-D:-D to jsou nervy, coo:-?:-D:-D čéče, máš to mooc hezké..děkuju za krásné foto;-)
    a né, že z tebe bude kvůlivá mě alkoholik:-8:-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • rebeka rebeka(autorka receptu)

    jarmilus::-8:-8 normálně to taky dělám..omeletku a na to ten zbytek..teď jsem nějak pozapomněla:-8:-D pozdní sběr..co ode mě čekat:-8:-?:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Rebi,konečně se dostávám po delší odmlce k přidání fotek"sekanice"kterou jsem v pátek upekla a v sobotu nabídla na odpolední pohoštění narozeninovým hostům.Chuťově výborná:-p:yes:,vzhledově horší:-)Při balení do rolády mi v závěru krásně prdly nervy,všechno letělo znova do mísy,náplň včetně krásné vaječné omeletky posypané zelenou natí lahůdkové cibulky jsem nakrájela na drobné kostičky,znova vše lehce promíchala,zhotovila dvě šišky a dále postup podle Tebe:-)Při čekání na upečení jsem do sebe vpravila za manželovy asistence pár panáčků,poněvač jsem nevěřila,že to bude v závěru držet pohromadě.Utěšovala jsem se,že když to opravdu zmrvím,tak vše ponorným mixérem rozmixuju,trochu zahustím strouhankou a udělám karboše:-8:-D:-DNo ale vše dobře dopadlo,jen na mě zbyly pouze dva kousky:-Otakže v nejbližší době repete;-):-))Bodík šel už minule,další nelze,tak alespoň ty fotky:-)Díky:-K

    Odpovědět

  • jarmilus jarmilus

    taky dělám a dovnitř usmažím 2vaječné placky a na to nandám "feferoňák" a je to špica:yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka(autorka receptu)

    BETULINABABCA: moc děkuji:-K:-K jsem ráda, že se líbí i název;-)
    vy jste Tříkrálová:-? jako jménem nebo narozená 6.1.:-? v tom druhém případě přeju dodatečně všecičko nej;-):-):-K

    Odpovědět

  • BETULINABABCA BETULINABABCA

    vase sekana vypada naaaaadherne a ja vam udeluji dalsi :yes: uz i proto ze jsem trikralova. mate ji nadhernou:-K

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3 4

Tématické fráze: sekanice feferoňák feferoňák recept domaci sekanice domácí feferoňák přidání bramborového těsta do sekané panacci ze sisek sekanice rychle výborná sekanice sekanice recept recept houbová sekanice mleté maso recepty do trouby panacek z klobasky foto sekanice pečení sekanice z anglicky slaniny tříkrálová pečení panáček ze šišky uzviratelna folie na pečení masa ryze s vysocinou a korenim recepty k narozeninovemu pohosteni

Zapomněl/a jsem heslo