Tiramisu z mascarpone s jahodami
Recept ještě nebyl hodnocenV parných letních dnech zajisté přijde vhod osvěžující a příjemně sladký dezert. Tiramisu ve skleničce s krémem z mascarpone, piškoty vonícími po likéru a čerstvými…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 427 kJ / 102 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,00 g |
Tuky | 2,00 g |
– nasycené | 0,80 g |
– nenasycené | 1,20 g |
–– mononenasycené | 0,40 g |
–– polynenasycené | 0,80 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 20,00 g |
– cukry | 2,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
V parných letních dnech zajisté přijde vhod osvěžující a příjemně sladký dezert. Tiramisu ve skleničce s krémem z mascarpone, piškoty vonícími po likéru a čerstvými…
Nadýchané piškotové těsto na řezu odkrývá dvoubarevnou mozaiku. Krém z pudinku a tvarohu, přelitý čokoládovou polevou a posypaný kokosem či ořechy, dotáhne tento výborný…
Tiramisu bez mascarpone a vajec podle Italů není to pravé poctivé a mají pravdu. Nicméně šikovné hospodyňky vědí, že výborný dezert se dá připravit i s běžnými českými…
Ledová káva je jako stvořená pro horké letní dny. Osvěží, kofein příjemně nakopne a dodá energii. Její lahodná krémová chuť je téměř návyková. Přesvědčte se sami a…
V mléce uvaříme pudingy s cukrem. Necháme vychladnout a poté postupně zamícháme zakysané smetany.Na upečený piškot natřeme polovinu krému a poklademe piškoty, namočenými…
Když se ohlásí nečekaná návštěva a potřebujeme rychle upéct něco dobrého z toho mála, co máme doma, pomůže nám tento recept. Jednoduchá kakaová buchta, příjemně vonící…
Ochutnejte tento dezert inspirovaný slavným tradičním italským dezertem tiramisu. Místo krému z mascarpone použijeme krém z tvarohu, zakysané smetany a šlehačky. Krém…
Café Frappé má sice francouzský název, ale jeho původ je ryze řecký. Pod tímto názvem se však neskrývá nic jiného než ledová káva s hustou pěnou, která v parných dnech…
Máte rádi hříšně dobrou, sladkou čokoládu? Tady je jí více než dost. Nabízíme ideální recept pro všechny milovníky této dobroty - dort patří mezi ty tzv. "hutnější", ale…
Předehřejeme si troubu na 190°C. Vymažeme si dortovou formu a vysypeme strouhankou. Do mísy nasypeme cukr a vyklepneme celá vejce. Našleháme do pěny, přidáme ostatní…
Předehřejeme si troubu na 190°C. Vymažeme si dortovou formu a vysypeme strouhankou. Do mísy nasypeme cukr a vyklepneme celá vejce. Našleháme do pěny, přidáme ostatní…
Tento recept je tu hlavně pro vyznavače kávy a neobvyklých druhů cukroví. Jeho příprava zabere velmi málo času, ale uchvátí vás svojí skvělou a jemnou chutí. Určitě ho…
Laskonky mají sice andělské vzezření, ale jejich chuť je velice hříšná. Křehoučké bílkové oválky s kokosem protřeme lahodným krémem s kávovou chutí a povrch dozdobíme…
Kávu rozpustíme ve 1/4 l teplé vody. Změklé máslo, žloutky, moučkový cukr a vanilkový cukr spolu ušleháme. Přilijeme vychladlou kávu, přidáme mouku promíchanou s…
Sladký a kávou vonící likér, připravený ze zralých plodů bezu černého, se užívá jako lék. To věděly už naše babičky, proto ho každoročně připravovaly. Plody je nutné…
1. na těsto vyšleháme vejce s vodou do pěny, přisypeme oba cukry a ještě cca 2 minuty šleháme. 2. mouku smícháme s práškem do pečiva a s pudingem. Po částech při…
Výborný čokoládový moučník je díky dýni krásně vláčný, přesto v něm dýni nezaznamenáte. Zpříjemněte si chladné podzimní dny a připravte s námi tento rychlý a snadný…
Dezerty v podobě pohárů s tvarohovými krémy a ovocem se stávají v poslední době fenoménem. Tento je ještě navíc ozvláštněn vůní a chutí kávy, což tvoří společně s…
Dny se pomalu začínají oteplovat a přichází čas našeho oblíbeného dezertu v podobě zmrzliny. Připravit ji zvládnete i u vás doma a to bez zmrzlinovače. Kávové zmrzlině z…
Nejprve uvaříme hustý pudink z mléka, cukru a pudinkových prášků. Na povrch přitiskneme fólii a necháme zcela vychladnout.Zatím, co pudink chladne, zapneme troubu na…
Pokud máte rádi kávu, nenechte si ujít tuto vynikající roládu. Kávu použijeme jak do nadýchaného těsta, tak i do výborného máslovo-pudinkového krému, kde ji navíc…
Pokud máte rádi kávu, nenechte si ujít tuto vynikající roládu. Kávu použijeme jak do nadýchaného těsta, tak i do výborného máslovo-pudinkového krému, kde ji navíc…
Jak dobré a jednoduché! Pláty upečeného dortového korpusu potřené šlehačkovým krémem, zamotané do tvaru šneka, dozdobené opět krémem a čokoládovými hoblinkami!
V mističce promícháme všechny sypké suroviny. Poté přidáme olej a tolik vody, aby vzniklo řidší těsto bez hrudek. Na ochucení můžeme přidat citronovou kůru, vanilku,…