Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Retrosušenky pasiáns

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

7. 11. 2015 20:15

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie770 kJ / 184 kcal
Bílkoviny6,92 g
Tuky0,44 g
Vláknina0,33 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 133 mg
Sůl0,26 g
Sacharidy37,95 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Snažila jsem se najít trochu odpovídající recept na toto retrocukroví, nepovedlo se mi to. Tak jsem zkombinovala a zjednodušila všechny poznatky, které se mi podařilo objevit a pak jsem improvizovala. Manžel poznal, o co mělo jít, dokonce si vzpomněl na název :DD, takže experiment celkem vyšel

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

hosta

8. 11. 2015 16:39

Kvety: ano, jak Casino pravil:-)) - za těch 20 minut se tak akorát trouba předehřála. Pokud přestanou být "chrumkavé" - a to kdykoliv v průběhu času - stačí je na chvíli troubou projet a vysuší se
Není to úplně indentické, to je pravda, ale dost se to blíží a ještě vychytám. Na těch cizích stránkách jsem nic objevného nezjistila, snad že je jen z kakaa a trošky skořice, já si ale tu kávovou příchuť dost pamatuji. Takže asi taky lidová tvořivost, pro změnu zahraniční
Jediné pozitivní je, že se snad dají koupit v Rakousku:-D

Dagmar

8. 11. 2015 15:24

Ja som šťastná áááááááááááááááááááá. Mám to rada od detstva, teta nosila z Budapešti. Naposledy som ich kupila v Gyori (Maďarsko). Mám radosť, hned som ich spoznala Pasians.
A idem ich asi dnes pripraviť.:yes::yes::yes:topreceptywww.toprecepty.cz

casino

8. 11. 2015 14:20

Vieteco:
Děkuji Děkuji Děkuji:-K
Takže ruský chleba:-O děkuji:-) Už gůůůglím a hledám něco, co jsem ještě nezkoušel...

maris:
...já to zase před sebou vidím skoro naživo takto:
Korpusy vyběhlé skoro 1cm a od základny odskočené krčkem
Povrch hladký a lesklý skoro jako glazovaný
Vo vnútri to bylo jako moje dutá hlava:-D a vydrželo to chrumkavé až do aleluja (pokud se to neskladovalo v prádelně, že) na rozdíl od většiny toho, co jsem kdy zkoušel.
No, zapracuju na tom; bílků mám zrovna (po pečení frgálů) v lednici hafo:-)
Uvidíme, zda se náhodou nezadaří podle mých představ...;-)

Edit:
Děvčence;-)
20´nechat odpočinout a pak 15´péci.

Kvety

8. 11. 2015 14:07

No já taky nevím, co znamená "po 20 minutách pečeme 15 minut". A moc bych to chtěla zkusit. Kdybych to pekla na Vánoce, jak dlouho před Vánoci bych měla péct? Nechává se uležet nebo raději hned jíst, aby pečivo zůstalo křupavé a nenavlhlo?

nigina

8. 11. 2015 13:28

Podobá sa to na sušienky, ktoré sa kedysi predávali u nás, ale žiaľ, názov si nepamätám. No keď som zbadala fotku týchto, okamžite som si spomenula na tie socialistické :-) A veruže boli skvelé:yes: Dúfam, že sa podaria, keď ich budem robiť :-p Mám otázku, lebo neviem, či som správne pochopila, že po nastavení na 130°C čakám najprv 20 min a potom dám plechy do trúby a pečeme 15 min? (teda ide mi o to čakanie... aký má zmysel) díky za receptík, teším sa :yes::-)

Vieteco

8. 11. 2015 12:04

pasians sa dá kúpiť v Rakúsku ako Patience gebaeck albo russisch brot
zloženie je takmer totožné s týmto receptom, keksy majú tvary písmen

maris

8. 11. 2015 11:38

casino: Mně podle fotky připadá úplně stejný, jak ho pekla babička / nar. 1903 / - takže recept byl opravdu starý, bohužel ho nemám, ale budu se po něm pídit;-):-))

casino

8. 11. 2015 11:15

No, tento rcp se nepatrně liší (citron, soda) od těch co znám, ale dokud nevyzkouším, tak neříkám tak ani tak:-* leč soudě podle obrázku, tak toto bohužel není pasiáns co se kdysi prodával a po kterém marně pasu už 4. dekádu... ;-(
Dámy, vítejte v klubu pátračů po rcp na autentický passianz, pasianz či čert ví ako sa to vlastne volá v neznámé zemi původu...
Jedno, zda jeden dělá francouzskou či italskou meringu, jedno zda to patlá z hladké, polohrubé a naposledy zrovna minulý týden z hrubé mouky http://www.labuznik.cz/recept/pasians/ jedno zda před pečením den sušíte v místnosti, jedno zda sušíte v troubě, jedno zda pečete hned, tak vždycky to vyjde nastejno - pasiáns to není;-(

Když si chci ověřit něco sporného v rcp, tak hledám v národních kuchařkách... Když jsem gůůůglil pasiáns (různě psaný název) tak v Google it, d, at, fr ani ťuk:-(( tedy kromě karetní hry, že:-D

Prosím, nenajde se na TOP osoba, která bude v hledání původního rcp úspěšnější než ich:-?:-8:-K

mariana.

8. 11. 2015 09:08

Jéé :-8 Na Vánoce upeču jako první :-)

zizala

7. 11. 2015 21:10

:yes::yes:

maris

7. 11. 2015 20:46

Jitko - díky, díky:-) pasiáns kdysi pekla babička, měla jsem ho strašně ráda, patřil k vánočnímu cukroví. Už jsem ho dlouho-hodně douho neměla. Vypadá úplně stejně jak od mé babičky, i ta srdíčka dělala taky. :-):yes::yes:+

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pasiáns pasiáns pro jednoho cukroví pasians pasiáns cukroví pasians.cz pasiáns recept pasián recept pasiáns karetní hra pro jednoho pečivo pasians cukroví pasián russisch brot recept na pasiáns bílkový pasians pasians vánoční cukroví pasian cukrovi vánoční cukroví pasians pasián recepty pasians pečení patience recept pasián

Suroviny: bílek, citron, sůl, cukr krupice, káva instantní, kakao, voda, mouka hladká, soda jedlá

TopRecepty.cz

Retrosušenky pasiáns

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mgkE