Dort pro kutila Boba
Recept ještě nebyl hodnocenKorpus: vejce s cukrem vyšleháme do pěny, postupně zašleháme olej. Lehce vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva, kokosem nebo kakaem, kořením a vodu. Nalejeme a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Korpus: vejce s cukrem vyšleháme do pěny, postupně zašleháme olej. Lehce vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva, kokosem nebo kakaem, kořením a vodu. Nalejeme a…
Maso vyndáme z lednice 2 hodiny před vlastní úpravou a potřeme jej ze všech stran perníkovým kořením. Dále si připravíme zeleninu – celer a mrkev očistíme a rozmixujeme…
Vejce třeme s cukrem a olejem. Mouku Nomix promícháme s kypřícím práškem, kakaem a kořením. Moučnou směs přidáváme do utřené hmoty střídavě s vodou (teplou vodu s…
Vločky nasucho opražíme dobleda.Dáme ich do mlieka, pridáme nahrubo nastrúhané jablká, korenie a hrozienka. Varíme dohusta asi 10 minút.Na tanieri kašu pokvapkáme…
Troubu předehřejte oboustranně na 180°.Vejce vyšlehejte spolu s cukrem do husté pěny. Poté přidejte pyré, olej a mléko.Pomalu vmíchejte suché ingredience a hotové těsto…
Nudle vložte do vroucí osolené vody a vařte zhruba 12 minut. Sceďte a propláchněte studenou vodou. Sušená rajčata zalijte v misce 200 ml horké vody.Cibuli oloupejte a…
Mrkvu a jablká nastrúhame najemno každé zvlášť.Slivky rozmixujeme s 2 lyžicami nastrúhaných jabĺk na lepkavú pastu.K slivkám pridáme mrkvu, zvyšné jablká, nasekané…
Oloupeme jablka, nakrájíme na menší kostičky, dáme do hrnce, přidáme vodu, špetku soli. Pak podle chuti rum, koření a cukr.Vaříme do poloměkka, ochutnáváme a můžeme…
Vyšlehám bílky do tuha. Smícháme všechny sypké suroviny. Do sypkých surovin vmícháme všechny tekutiny, včetně žloutků. Poté opatrně vmícháme vyšlehané bílky. Vylijeme na…
Vejce rozklepneme, bílek v tomto receptu nebudeme potřebovat. V dlani zbude žloutek uzavřený ve žloutkovém vaku. Opatrně ho opláchneme od zbytku bílku vlažnou vodou,…
Nejdříve si uvaříme klasický čaj, přidáme podle chuti rum či medovinu, a zalijeme sušené ovoce, aby se nasáklo. Necháme ho louhovat v této alkoholové lázni po celou dobu…
Ze surovin uděláme těsto, vyválíme na silnější plát a vykrajujeme hvězdičky, já měla 3 velikosti, tak jsem si ještě o jednu větší dokreslila na tvrdý papír a vykrajovala…
Z bílků vyšleháme sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem do husté pěny, přidáme olej, vodu a mouku smíchanou s kypřícím práškem do perníku. Pomalu vmícháme sníh. 1/4 těsta si…
Všechny suroviny na perník smíchat ručně a ve vymazané a vysypané formě péct asi 40 minut.
Prvně připravíme perníkové těsto - všechny suroviny pokojové teploty rukama uhněteme v tuhé a hladké těsto, pokud se moc lepí, podsypeme trochou mouky. Zabalíme do…
Vejce, vločky, dýňové pyré a koření smícháme dohromady v hrníčku a dáme na 1-2 minuty do mikrovlnky, poté vyklopíme na talířek a posypeme skořicí nebo polijeme bílým…
Máslo s cukrem vyšleháme do světlé pěny a postupně přidáváme po jednom vejce. Přisypeme mouku, kypřící prášek, koření, vlijeme mléko a nakonec vmícháme pokrájené hrušky.…
Veškeré ingredience smícháme a na vále vypracujeme vláčné, nelepivé těsto.Vyválíme na 2-3 mm a vykrajujeme kolečka. Použila jsem skleničku cca o průměru 5 cm.Do misky…
Nejprve důkladně promícháme všechny suroviny na tmavou hmotu, vložíme jí do vymaštěné a moukou vysypané formy. Pečlivě uhladíme.Promícháme tvaroh, cukr, vanilkový pudink…
Troubu předehřejeme na 180 °C.Z dýně uděláme pyré: Rozkrojíme ji na poloviny, vydlabeme semínka a obě poloviny položíme řeznou stranou na plech s pečicím papírem. Pečeme…
Slaninu nakrájíme na proužky, vložíme na chvíli do mrazáku a pomocí úzkého nože prošpikujeme maso. Lehce osolíme. Připravíme silný ovocný čaj.V kastrolu rozehřejeme…
Ten, kdo jednou vyzkouší pečení z fazolové hmoty, rád se k ní vrací. Na první pohled ne zcela běžná surovina přidá dezertům na nutriční hodnotě a přitom neubere nic na…
Měkké a nadýchané perníčky, které jsou slepené pikantními povidly. Co víc si přát? No přece ještě dokonalou čokoládovou polevu. Tyto perníčky nemusí být jen sváteční…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 5. 5. 2024 14:01
Pařížské rohlíčky jako cukroví s jemným krémem: S čokoládovou polevou jsou krásně vláčné a božsky chutnají
Byliny v kuchyni: V únoru můžeme zasít šalvěj, mátu, majoránku i tymián. Stačí nám i balkon nebo obyčejný okenní parapet
Jak si doma vyrobit nejlepší sádlo a škvarky? Záleží na správném krájení a pomáhá i fígl s mlékem, říká řezník Jirka z Jablonce