Perník z cukety podle Karla
Cuketový perník je neobvyklá, avšak skvělé chutná kombinace tradičního kořeněného perníku s čerstvou a šťavnatou cuketou. Příprava tohoto perníku je velmi rychlá a snadná, tak neváhejte a upečte jej třeba na volné víkendové dny.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 551 kJ / 4 673 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 82,73 g |
Tuky | 179,99 g |
Vláknina | 38,20 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 3,54 g |
Sůl | 0,45 g |
Sacharidy | 663,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech vymažeme tukem a vysypeme kokosem. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C.
Krok 2: Ušleháme vejce s cukrem, potom postupně přidáme marmeládu, perníkové koření, skořici, kakao, mandle, kokos, olej, sodu, kypřící prášek, cuketu a mouku. Vše řádně prošleháme.
Krok 3: Těsto nalijeme do přichystaného plechu a dáme péct na cca 20 minut (každý podle vlastní zkušenosti s troubou). Pokud se nelepí na špejli, perník vyndáme a necháme vychladnout.
Zveřejněno 3. 8. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Perník z cukety podle Karla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M8ZBO
Moje poznámka
Perník z cukety podle Karla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M8ZBO
Nejnovější recepty
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 10 hodinami
Květák bez smažení
Přidáno před 12 hodinami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 15 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 21 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 22 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cukeťák II
radbastim před 1 hodinou
Sněhový rybízový koláč
upavla před 10 hodinami
Pomerančovo-meruňkový nanuk
Sahula před 10 hodinami
Pravý vepřový guláš
MichalP před 14 hodinami
Vepřový perkelt
MichalP před 14 hodinami
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 14 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 15 hodinami
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 16 hodinami
Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
NikolaP před 17 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr třtinový,
koření do perníku,
kakao,
marmeláda,
skořice,
cuketa strouhaná,
kypřící prášek,
soda jedlá,
olej,
mouka polohrubá,
mandle,
kokos,
kokos
Komentáře (4)