Dort FOTBALOVÝ MÍČ na hřišti
Recept ještě nebyl hodnocenKORPUS: Nejdříve oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme sníh. Žloutky s cukrem vyšleháme do světlé pěny a potom přidáme postupně po lžících olej a rum. Přidáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
KORPUS: Nejdříve oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme sníh. Žloutky s cukrem vyšleháme do světlé pěny a potom přidáme postupně po lžících olej a rum. Přidáme…
KORPUS: Nejdříve oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme sníh. Žloutky s cukrem vyšleháme do světlé pěny a potom přidáme postupně po lžících olej a rum. Přidáme…
Vše by mělo mít pokojovou teplotu. Troubu zapneme na 180° C. Rozdělíme vejce na žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme s cukrem do bílé husté pěny. Z bílků vyšleháme se…
Dejte laskonkám nový rozměr s naším receptem. Připravené jsou tradičně, z mletých mandlí, nikoliv z kokosu, jak můžete vidět v cukrárnách. Plněné jsou žloutkovým krémem…
Nejdříve upečeme korpus. Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Z bílků vyšleháme sníh. Pak přidáme žloutky, mouku, cukr, olej a kypřící prášek. Nalijeme do…
Z ingrediencí na piškot vyšleháme těsto a upečeme piškot. Až vychladne, tak jej potřeme marmeládou. Připravíme si krém, tak že svaříme mléko a mouku na kaši a až…
Lískové oříšky dáme na plechu (spolu se 100 g, které potřebujeme do krému a kolem dortu) o trouby a pečeme při 175°C zhruba 10-15 minut, až se rozvoní a ztmavnou. Lepší…
Korpus pečeme ve vyšším plechu rozdělila jsem si na širší a jedem užší odelník seskládat na sebe vyřezala jsem do tvaru pejska podle http://forum.dortomanie.cz/viewtopic…
Pokud patříte mezi šťastného majitele tohoto speciálního přístroje, rozhodně vyzkoušejte tento výborný recept na plněné ořechy, které jsou upečené do 3 minut. Plníme je…
Nejprve si dáme vařit salko asi 2,5 hodiny.Tuk rozpustíme v uvedeném množství vody a přidáme špetku soli. Jakmile začne vařit, smícháme s moukou. Stáhneme z plotny.…
Z kulatého dortového korpusu vyřežeme tvar lodě,promažeme krémem a poskládáme. Ozdobíme podle fantazie nebo předlohy (např. obrázku), doplníme stěžni ze špejlí,…
Meloun nemusí být jen sladké letní osvěžení. Ozdobně ho vykrájejte, doplňte výrazným krémovým kozím sýrem, ochuceným balsamico krémem a opraženými pistáciemi. V tom…
Zapneme troubu na 180°C a plech vyložíme pečícím papírem. V misce smícháme vše sypké, v menší misce vše tekuté. Přelijeme tekuté k sypkému a dobře promícháme, vlijeme na…
Předehřejeme si troubu na 180°C. Všechna vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky vyšleháme se špetkou soli do pevného sněhu. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny,…
Dort dávám pro inspiraci jak je možné použít jedlý obrázek na dětský dortík. Mášu a medvěda bych prostě nikdy nezvládla udělat a tohle je skvělá náhrada :-) Obrázek z…
Tradiční koblihy v netradičním pojetí. Kynuté těsto vykrájené do požadovaných tvarů dokonale usmažíme ve vrstvě oleje a poté je plníme lahodným žloutkovým krémem.…
Z mléka, cukru a krému dr.Oetker si vyšleháme tuhý krém, který dáme do lednice na dobu, než upečeme piškot. Vajíčka s jahodovými pudinky, cukrem a práškem do pečiva…
Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu. Ve větší míse šleháme žloutky s cukrem, dokud hmota nezbělá a nekolikanásobně nenabyde, pak přidáme po lžících horkou…
Každá z nás už má osvědčený recept na korpus, oblíbený krém a marcipán, proto je zbytečné tu vypisovat suroviny a postup. No a pro ty co ne, tak je dost výborných…
Řepu dáme do vody vařit a vaříme do doby, než nám změkne. Poté ji necháme vychladnout a oloupeme ji. Pomocí tyčového mixéru uděláme z oloupané řepy, mléka a jogurtu pyré…
Med, mléko, máslo a cukr rozpustíme - nesmí vařit. Přidáme mouku, jedlou sodu a vejce. Z ještě teplého těsta - je tvárené jako modelína - vyválíme 3 placky a v…
Pekáček nebo formu vyložíme potrav.folii, uložíme piškoty a polijeme kávou s rumem. Na piškoty dáme ještě teplou vrstvu náplně z višní. Na náplň rozetřeme polovinu krému…
Ledové řezy každého zaujmou na první pohled. Tolik vrstev, a každá trochu jiná! Světlý a tmavý máslový krém, navrstvený na piškotovém korpusu je korunovaný nadýchanou…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Cukrář Josef Maršálek radí, jak na domácí pařížskou šlehačku: Díky jedné ingredienci skvěle drží tvar a chutná božsky
Pečení na neděli: Vyzkoušejte fantastické chodské koláče s rumem a smetanou!
Záhada slavné limonády: Proč se zázvorové pivo jmenuje pivo, když to vlastně není pivo?