Dort pro basketbalistu
Recept ještě nebyl hodnocenPostup Vychladlý korpus prořízneme, namažeme marmeládou, krémem s broskvemi (trochu krému si dáme stranou) a přiklopíme vrchním dílem. Zbytkem krému pomažeme vršek a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Postup Vychladlý korpus prořízneme, namažeme marmeládou, krémem s broskvemi (trochu krému si dáme stranou) a přiklopíme vrchním dílem. Zbytkem krému pomažeme vršek a…
Očištěné maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme a dáme do misky. Zalijeme 1 lžící sójové omáčky, promícháme a necháme aspoň 30 minut v chladu. Omytá rajčata nakrájíme…
Vajíčka vyšleháme do pěny, přidáváme cukr, olej. Jakmile je vše vyšleháno, přidáme kakao a nakonec vmícháme mouku s kypřícím práškem. Vymažeme a vysypeme moukou dva…
Vše by mělo mít pokojovou teplotu. Troubu zapneme na 180° C. Rozdělíme vejce na žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme s cukrem do bílé husté pěny. Z bílků vyšleháme se…
Těsto: 8 vajec celých vyšlehat s 8 lžícemi cukru krupice do tuha, pak přidat 8 lžic polohrubé mouky a vmíchat. Vylít na vymazaný a vysypaný plech a péct na 200 stupňů…
Celá vejce vyšleháme s medem, sirupem, cukrem i vanilkovým a solí do pěny. Přidáme skořici a mrkev a dobře prošleháme. V míse promísíme mouku, mandle, sodu a prášek a…
Vyzkoušejte z křehkého ořechového těsta připravit lahodné pařížské tyčinky. U nás je to nejoblíbenější vánoční cukroví. Po upečení plníme tyčinky krémem z kondenzovaného…
Vosí hnízda jsou jedním z nejoblíbenějších druhý cukroví. Vyzkoušejte jejich alternativu, kokosové úlky, které můžete naplnit krémem, který máte rádi a polít bílou…
Piškotový řez je lahodný dezert, který se skládá z lehkého piškotového těsta, vrstvy smetanového krému a ovoce. Tento tradiční český zákusek je snadný na přípravu,…
I z trochy zbylých surovin lze vykouzlit na pohled hezký a chutný dezert. Jak píše autorka receptu, zákusek má jen jednu chybu: Je hned pryč!
I z trochy zbylých surovin lze vykouzlit na pohled hezký a chutný dezert. Jak píše autorka receptu, zákusek má jen jednu chybu: Je hned pryč!
Košíčky z lehkého nadýchaného ořechového těsta plníme oblíbeným druhem krému. Ať již s pudinkovým krémem, nebo se šlehačkou a ovocem - výsledný dezert bude chutný a…
Karamelové větrníky a žloutkové věnečky jako z cukrárny můžete připravit současně z jednoho těsta. Příprava je sice náročnější, ovšem podle tohoto detailního postupu ji…
S nástupem léta a bohaté sezony na ovoce si můžeme lahodné koktejly připravovat snad každý den. Ideální do něj jsou pak šťavnaté jahody. Můžeme použít jak čerstvé, tak i…
Naplněný dort polejeme polevou a dáme ztuhnou do lednice,pak na dort položíme dečku,přetřeme světlým krémem a opatrně dečku sundáme. Dozdobíme dle fantazie.
Do hrnce vložíme zelený hrášek. Pokud máte zmrazený, nevadí, já použila čerstvý.Hrášek zalijeme 500 ml vody.Přidáme 2 polévkové lžíce ovesných bezlepkových vloček na…
Jako antitalent na zdobení dortů, jsem se rozhodla, že to co jsem nakonec utvořila, není zase až tak špatné. Veškeré inspirace, rady jsem našla na internetu. Kdo bude…
Med, mléko, máslo a cukr rozpustíme - nesmí vařit. Přidáme mouku, jedlou sodu a vejce. Z ještě teplého těsta - je tvárené jako modelína - vyválíme 3 placky a v…
Tento recept přivítají lidé s alergií na med, nebo ti, kterým medovník dvakrát nechutná. Nenechte se zmást tím, že při odměřování ingrediencí jsme použili namísto…
Korpus: Bílky našlehat a postupně vsypávat půlku cukru, druhou polovinu cukru vyšlehat se žloutkama a pomerančovou kůrou do pěny. Potom postupně zašlehávat olej, pak…