

Piškotový řez
Postup přípravy receptu
Vejce rozdělíme na žloutky a bílky, do bílků přidáme 2/3 cukru a do žloutků 1/3 cukru.
Když máme promíchaný žloutek z bílkem, pak přidáme mouku a vylijeme na plech.
Necháme péct na 170°C.
Potom necháme vychladnout, uděláme krémem okraje (ozdobíme), potom rozdělíme na 14 cm a polovinu 7 cm.
Navrch přidáme jakékoliv ovoce a zalijeme želatinou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Piškotový řez
-
sefrovka:
-
Byl výborný, dávám
-
eva hubova:Děkuji za odpověď i Terezce
.
-
eva hubova:Máš to pěkné
-
Terezko dík za odpověď, je to tak jak píšeš.
Já jsem to četla 2x, až jsem to trochu dala dohromady.
Takže já jsem si ušlehala bílky s cukrem a pak žloutky s cukrem, tak jak je psané v receptu. Pak žloutky lehce vmíchala do sněhu a nakonec opatrně vmíchala mouku. Pekla jsem na 180°C, plech 38 x 28 cm a dala jsem pečící papír. Po upečení jsem nechala vychladnout a papír opatrně ztáhla. Na velkém plechu se mi zdálo, že ze 6 vajec to bude nízké. Potřela jsem krémem a nakrájela pásky. Zdobícím pytlíkem udělala na každý pásek rantlík a nalila rozpuštěnou želatinu smíchanou s rozmačkanými jahodami a cukrem. Na krém můžeme dát taky libovolné ovoce, tak jak se píše v receptu a zalít želatinou.
Krém jsem dělala tak, že jsem si uvařila puding z 750 ml mléka + 2 balíčky pudingu(měla jsem smetanový), nechala vychladnout a po částech zašlehala do 250 g másla, podle chuti zašlehala cukr moučka a trochu mandlového aróma -
bystrouska: pýtaš sa síce Evičky, ale dovolím si odpovedať. Autorka píše, že celý plát reže, na 14 cm a potom na polovicu.
Prášok do pečiva netreba, šľahajú sa zvlášť žĺtky a z bielkov sneh. Sneh plní úlohu kypridla, v tom prípade sa žiadny prášok do pečiva nedáva. Aj keď je to v tejto časti trocha nezrozumiteľne napísané, to, že sa vyšľahá sneh tam chýba. -
eva hubova:Evi, řez máš nádherný
, jen stále nechápu postup. Autorka píše, že piškot vyleje na plech a upeče, nikde není psáno, že se upečený piškot rozřeže na jednotlivé pruhy, které se zdobí, nebo špatně čtu? Mohla by jsi, prosím, dopsat, jak jsi postupovala? A dávala jsi prášek do pečiva? V receptu není uvedený. Jinak pokud by se dávali body za fotky tak Ty ho máš na 100%.
-
eva hubova: no, ty mi to moc neulehčuješ ten boj s mou váhou, ale je to nádhera, jako vždy
-
Jana Remkova: Jani dík
Ještě jsem chtěla dopsat k receptu, krém je máslový nadstavený pudingem a uprostřed jsou rozmačkané jahody s cukrem a rozpuštěnou želatinou, smíchané dohromady -
Eva: hihihi, můžeš si to spravit přímo v receptu, ale pokud nejsi Eva Hubová, tak ona to zřejmě pochopila, když vložila obrázky
-
eva hubova: to se ti zase něco povedlo!!!
-
-
Odpusťe mi prosím překlepy,ale mám net v mobilu špatně na to vidím.Pokračuji v postupu. Upečený piškot necháme vychladnou,prořízneme,promažeme krémem,složíme,ozdobíme čím kdo chce/ovocem,tvarohem rozmíchaným s cukrem/ a zalijeme žekaatinou-cukrářskou různě obarvenou a necháme ztuhnout
-
Zapomněla jsem dodat, že pokud pečeme na plechu musí být vymazaný a vysypaný
-
Asi jsem všem odporná nebo puntičkářská, ale zase upravuji. Žloudky ušeháme s tukem/máslo,Hera/olej se přidává naposled, vmícháme mouku a sníh do kterého zašleháme cukr. Nejlepší postip je tento. Bílky ušleháme do pevného sněhu,vešleháme cukr do pevné hmoty, po jednom vešleháme žloudky a loehkým mícháním promícháme s přisypanou moukou. Těsto vlijeme do dortové formy a pečeme podle zkušeností s vlastní troubou. Zkoušíme špejlí, pokud se těsto nechytá je upečené