

Kuřecí v křenové pikantní omáčce s ljutěnicí
Suroviny
- 4 kuřecí stehenní (prsní) řízky
- 1 cibule
- 1 sklenka ljutěnice
- 3 polévkové lžíce vrchovaté krenexu ( možno použít i čerstvý křen)
- 100 ml smetany
- zelená petrželka
- 1 polévková lžíce hladké mouky
- sladká paprika
- sůl
- pepř
- olej
Postup přípravy receptu
Na oleji zesklovatíme cibulku, na ni položíme osolené, opepřené, moukou zaprášené řízky a z obou stran je opékáme.
Zaprášíme paprikou a zalijeme ljutěnicí a cca 100 ml vody.
Provaříme 15 minut, poté přidáme krenex a smetanu a povaříme ještě 5 minut.
Dochutíme a vmícháme nasekanou petrželku.
Poznámka od kuchařky
Ljutěnici kupuji v Albertu nebo Penny, ale asi bude k dostání i v jiných obchodech. Složení koupené ljutěnice: paprika, baklažán, rajčata, cibule, petržel, feferonky.
A odkaz na domácí výrobu: http://www.toprecepty.cz/recept/21153-ljutenice-po...
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kuřecí v křenové pikantní omáčce s ljutěnicí
-
uplně náhodou jsem ljutěnici koupila,jen tak mi na ni padlo oko v albertě,mám ráda tady ty pikantní zeleninové směsi,tak už vím,do čeho všeho se dá přidat
-
Děkuji vám všem, že jste si přečetli a okomentovali tento recept
. Ljutěnici určitě vyzkoušejte, je to vynikající záležitost
-
ljutenici jsem viděla v obchodě ale nevěděla jsem k čemu ji použít ted už vím receptík vyzkouším maso vypadá náramně
-
Moc pěkné, pikantní
+
ljutěnici neznám - tady jsem našla poučení
-
Príma recept,hezké jídlo
+
-
Jana Remkova: Jarní barevný, paprikový perkelt s vepřovým masem a s buharskou zeleninou - Ljutenica"
to jsem nějak začínala,ale je to výborné -
-
Jana Remkova: někde jí tady mám v receptech od loňska i vyfocenou i upravenou v pokrmu
-
Jana Remkova: tu maji Jani všude, já jsem s ní dělala také těstoviny a vše možné, je moc bezvadná,moc dobře a skvěle ochutí
-
jirholu:Málokdo ji zná, ale je fakt výborná
-
Tohle bude dobrota
. Ljutenici taky používám a nemá chybu
-
zizala:Já vím
-
Ljutěnici mám zavařenou svoji, ukládám
-
-
Jana Remkova:Určitě tu ljutěnici zkus, vy máte rádi takové pikantní až ostré věci
a možná by sis to mohla ještě šmrncnout harissou