Kuřecí roládky s křenovým přelivem

Eliza Kuchařka: Eliza

4 porce Drůbeží maso 25 názorů

Suroviny

4 kuřecí prsní řízky
100 g salámu paprikáš
150 g sýra jadel
100-200 ml smetany ke šlehání
3 lžíce krenexu
hladká mouka
mléko
olej
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 27 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso rozklepeme, osolíme, opepříme a poklademe plátky paprikáše a plátky jadelu. Svineme do roládky a upevníme párátky nebo skřipcem.

  2. V pánvi rozpálíme olej a 10 minut na něm roládky opékáme ze všech stran. Zmírníme teplotu a dopékáme dalších 10 minut - můžeme chvílemi přikrýt pokličkou.

  3. Maso vyndáme a udržujeme teplé. Výpek zaprášíme dvěma lžícemi hladké mouky, prosmahneme, zalijeme mlékem a přidáme krenex. Provaříme na požadovanou hustotu, zalijeme šlehačkou a dosolíme. Maso nakrájíme na plátky a podáváme na křenové omáčce.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 175 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí roládky s křenovým přelivem

  • rebeka rebeka

    Eli,to bylo dost podobné,navíc inspirována jsem byla právě tvým receptem;-)a jestě jsem zapomněla..k té anglické jsem přidala i trochu(zbytek)pršuta;-):-p

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Teda Rebečko, ta tvoje varianta také láká k vyzkoušení, já tyhle roládky plné chuti prostě miluju a ráda vyrábím.
    Šavli, ta tvoje je také parádní - holky, to jste klidně mohly dát jako samostatné recepty ;-):-D, ale díky, jsem potěšená, že vaše fotky zdobí můj recept. :-) Díky.

    Odpovědět

  • savlinka savlinka

    no vypadá úžasně:yes:,také jsem dnes dělala roládu,ale se zeleninkou;-)posílám fotečku

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Eli,nechala jsem se inspirovat tvým receptem:-8a s malými úpravami;-)(Jadel jsem nahradila Mozzarelou,paprikáš anglickou:-8)jsem udělala:-pposílám bod a foto;-):yes:
    a ještě...neměla jsem ani kuřecí prsa,ale steak:-Dale chutnalo to:-p:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • isindy isindy

    a tenhle jsem ještě neviděla :-O ten se narodil ještě přede mnou...ivulinko - díky za objev a elizo - klobouk dolů, do toho jdu :yes:

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Tahle nádhera tu na mě kouká z náhodných... Elizko máš to nádherné, jak uvařené, tak nafocené:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Tereza Blazkova Tereza Blazkova

    Elizo, děkuju za radu :yes:, snad to příště bude lepší :-8:-).

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Terezko, omáčku stačí povolit mlékem nebo smetanou...
    Do výpeku je dobré přidat kousek másla (podle toho, kolik používáš oleje na opečení - já dávám málo oleje, proto to máslo), pěkně seškrábnout všechny přípečky do prostředka pánve, zasypat moukou - na dvě porce bych dala jen jednu rovnou lžíci, promíchat (dělají se žmolky, ale nevšímej si jich) a pak zalít trochou tekutiny, rozšlehat, počkat, až šťáva vezme var a podle potřeby tekutinu dolít (téhle fázi tam ještě mohou být pucky, ale neboj, ony zmizí). Když jí dáš moc, necháš šťávu bublat a redukovat, když málo a omáčka je hustá, tekutinu přileješ. Pak ochutnáš, ochutíš a máš hotovo. Také jsem ji nějaký čas trénovala, ale fakt na tom nic není. Přeji ti hodně úspěchů a chutných omáček...;-):-):-)

    Odpovědět

  • Tereza Blazkova Tereza Blazkova

    Elizo, dneska jsme roládky měli na oběd. Teda jako jednoduché a rychlé jídlo mi to nepříjde, hlavně rozhodně né rychlé :-(. Bylo to ale moc dobré, přítel se olizoval :-). Jenom mě zaskočila ta omáčka, měla jsem jí hrozně hustou :-(. Asi jsem tam dala moc mouky, co? Omáčky z výpeku mi totiž opravdu ještě moc nejdou a nevím, co dělám špatně :-(. Jinak moc dobré, dávám Ti 13 bodík :yes::-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Děkuji za milé komentáře, krásně se čtou...:-) a za bodíky samozřejmě také. Ivanko, jako přílohu jsme měli bramborové nočky (gnocchi). Suzannko, na maso jsem namlela trochu pepře čtyř barev, toť vše...:-p

    Odpovědět

  • suzanna suzanna

    Elizko, to vypada nadherne:-O:-p
    Vicemene uplne jednoduche jidlo, ale krasne pripravene a nazdobene, uplne se sbihaji sliny a srdce se smeje:yes: Tohle urcite nekdy vyzkousim, pritel sice nema rad jadel, ze je slany, ale ja ho miluju a verim, ze ho do toho paprikase sikovne schovam:-D jen jeste otazecku....cim to mas zvrchu posypane? To je cerstve umlety pepr, nebo jsi pouzila nejake koreni? Ma to nadhernou barvu:yes: opravdu pastva pro oci:-8 a nejen pro ne:-)

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Nádhera:-O:yes:My chrenovú omáčku milujeme,ale vždy som robila len tak klasicky-s mäsom a knedlou.Toto je zaujímavý nápad,keď budem mať kuracie rezne,tak toto určite vyskúšam.Len sa chcem opýtať-čo je to za prílohu?Nejaké cestoviny?Ukladám a dávam bod:-))

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Skvělý recept a bodík:yes:8

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    ...ked ja neznasam chren....a ten tie roladky podla mna fantasticky doplna....moj muz by ti bol eliza urcite vdacny

    Odpovědět

  • dzungila dzungila

    Eli, ta kombinace jadelu, paprikáše a křenu mě moooc láká! Fotky i nápad jako vždy super, takže bod!:yes:;-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: tv barandov vaření tv barandov recepty kuřecí roládky tv barrandov recepty barandov recepty barandov vaření vaření na tv barandov vaření tv barandov barrandov recepty barrandov vaření tv barandov.cz tv barandov barrandov.cz recepty vareni barandov tv barandov-vaření barandov barrandov-recepty vaření na tv barrandov barandov.cz barandov tv varení

Zapomněl/a jsem heslo