Kuře s brambory v křenové smetánce

Eliza Kuchařka: Eliza

4 porce Drůbeží maso 9 názorů

Suroviny

4 kuřecí stehna
4 velké brambory
300 ml smetany ke šlehání
80 g krenexu (křeníku ap.)
máslo
sůl
případně mléko na rozředění výpeku
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna osolíme a potřeme rozpuštěným máslem.

  2. Smetanu prošleháme se sterilovaným křenem a lehounce osolíme.

  3. Troubu rozehřejeme na 230°C, do kastrůlku nebo zapékací misky vlijeme křenovou smetanu, na ni položíme nasolená kuřecí stehna a pečeme dozlatova, asi hodinu.

  4. Mezitím oškrábeme brambory a nakrájíme je na cca půlcentimetrová kolečka.

  5. Plátky brambor ponoříme do smetany s výpekem z kuřecího masa a celé pečeme ještě asi půl hodiny (pokud se povrch připéká, kastrol přikryjeme pokličkou nebo alobalem).

  6. Pokud je smetanová omáčka příliš hustá, naředíme ji mlékem a případně dochutíme solí, čerstvě nastrouhaným křenem, černým pepřem nebo octovým zástřikem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 294 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuře s brambory v křenové smetánce

  • paprika1000 paprika1000

    :yes: Křen tam ani nebyl cítit.výborný.

    Odpovědět

  • eelrv eelrv(neregistrovaný)

    mňamózní,doopravdy jsi výborná kuchařka a doporučuji tento recept všem :-) ještě do toho dej štávu z borůvek a bude to MEGAMŇAMKA
    :yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • jarka1 jarka1

    Celé rodině takto upravené kuře moc chutnalo. Jen jsem přesně nevěděla, kdy přidat brambory. Je celková doba pečení 1,5 hodiny? Posílám bod!:-p

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Eli, moc hezké:-):-p;-). :-!:-)):yes::yes::yes: +9

    Odpovědět

  • drahulin drahulin

    Eli,ty dovedeš vždy překvapit.:-p:-p Posílam bodík.:yes:

    Odpovědět

  • bara.it bara.it

    Uz si pisu kren ve sklenici do seznamu nakupu. Musim rozhodne vyzkouset.:yes:4:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Jani, také jsem nad tím čerstvým křenem přemýšlela a dokonce ho mám v ledničce, ale tady v tom případě jsem raději použila sterilovaný, je dochucený a při tepelné úpravě nemění chuť. Pikantní pokrm to je, ale ne zas tolik, aby ho nemohly i děti - Líza měla hlavně maso, křenově ochucené smetanové brambůrky a množství omáčky jsem jí zredukovala.
    Za bodík i a komentář ti moc děkuji. :-K

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Eli, mňamózní mňamka !!!;-);-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Elizo, jak by to asi chutnalo s čerstvým křenem? Každá úprava kuřecího mne dost zaujme. Tohle musí být strašně dobré, asi i pikantní, že? :yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: kuře s křenem křenové brambory se smetanou křenová omáčka s bramborem křenová omáčka z křeníku kuře v křenové omáčce kuře na křenu brambory s křenem křenova omáčka s bramborama křenová omáčka se sterilovaným křenem křenové recepty omáčka z křeníku kure krenova brambory s křenem a smetanou křenová omáčka brambory smetanovo křenové brambory pečené kuře s křenem křenová omáčka s brambory recept na kuře na bramborách kuře v křenové omáčce recept kure s bramborem recept

Zapomněl/a jsem heslo