Kuřecí fazolkové otýpky

Eliza Kuchařka: Eliza

4 porce Drůbeží maso 12 názorů

Suroviny

4 kuřecí prsní řízky
4 lžičky krenexu
cca 40 ks dlouhých zelených fazolek
4 stroužky česneku
pepř
sůl
olivový olej
máslo
hladká mouka
horký vývar
100 ml bílého vína
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso do tenka naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme krenexem. Na každý plátek položíme asi 10 fazolek tak, aby po stranách vyčnívaly, stočíme a upevníme jehlou.

  2. V pánvi rozehřejeme olej a máslo a otýpky zprudka opečeme dozlatova. Přidáme 3 stroužky nasekaného česneku, necháme ho rozvonět a zalijeme horkým vývarem asi do třetiny výšky masa. Přiklopíme a vložíme do trouby, rozehřáté na 200°C. Po patnácti minutách odkryjeme případně podlijeme ještě trochou vývaru a odkryté 10 minut dopékáme.

  3. Maso udržujeme teplé a vývar vydusíme na tuk. Zalijeme vínem, necháme zprudka odpařit a zasypeme asi dvěma lžícemi hladké mouky. Prosmahneme, zalijeme horkým vývarem, přidáme zbylý stroužek česneku, utřený se solí a necháme asi 25 minut provářet.
    Dochutíme solí, pepřem a případně sójovou omáčkou.

Poznámka

Do omáčky jsem přidala polovinu zbylé červené cibule, díky níž získala tmavou barvu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 704 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí fazolkové otýpky

Tématické fráze: fazolova otypka otypky zelenych fazolek drubeží fazolové otýpky kuřecí fazolové otípky kuřecí otýpky s fazolkama fazolové otýpky fozolové otýpky jak udělat otýpku otypek

Zapomněl/a jsem heslo