Mrkváky - mrkvové bochánky (buchty)
Recept ještě nebyl hodnocenMouku dáme do mísy, přidáme sůl, cukry a kůru, promícháme, uprostřed uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí a zalijeme polovinou vlažného mléka. Trochu promícháme a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mouku dáme do mísy, přidáme sůl, cukry a kůru, promícháme, uprostřed uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí a zalijeme polovinou vlažného mléka. Trochu promícháme a…
Vejce uvaříme natvrdo, vychladlá nastrouháme na hrubo.Tyčinky necháme povolit, vybalíme je a pokrájíme na malé kousky.Majonézu dochutíme vegetou, několika kapkami…
Tuk dáme do mísy a šleháme, přidáme cukr, žloutky a šleháme do pěny. Střídavě po lžicích přidáváme mouku promíchanou s práškem a mléko. Přidáme citronovou kůru, nasekané…
Všechny suroviny na korpus smícháme, vytvoříme těsto, které necháme 2 hodiny odležet v ledniciTěsto natlačíme do dortové formy, pečeme na 160°C 15 minut.Suroviny na krém…
Všechny suroviny na korpus smícháme, vytvoříme těsto, které necháme 2 hodiny odležet v ledniciTěsto natlačíme do dortové formy, pečeme na 160°C 15 minut.Suroviny na krém…
Na marinádu smícháme všechny suroviny. Maso necháme rozmrazit, důkladně omyjeme a osušíme a dáme marinovat na 0,5-1 hod. do lednice. Poté na steakové pánvi zprudka…
Z uvedených surovin ručně nebo v robotu vytvoříme drobenku. Dvě třetiny drobenky přendáme na plech s okrajem vyložený papírem na pečení, uhladíme a přitiskneme rukou…
Nejprve připravíme z rozmixovaného toustového chleba, bylinek, kůry a maličko soli krustu. Oloupané brambory a očištěnou mrkev nakrájíme nadrobno, přidáme dle chuti sůl,…
Troubu předehřejeme na 180°C, horkovzdušnou na 160°C. těsto: Mouku přes síto prosejeme na pracovní desku, přidáme ostatní sypké suroviny a promísíme. Uděláme důlek,…
Maso si očistíme a nařežeme kůži. Vmasírujeme koření, pokapeme pár kapkami oleje a necháme odležet několik hodin.Pak maso na pánvi opečeme. Na každém záleží, jak kdo má…
Z mlieka odoberieme 100 ml, ohrejeme, rozpustíme 1 PL cukru a droždie. Necháme v teple stáť cca 15 -20 minút.Maslo, 3 PL cukru a žĺtky vymiešame, postupne pridáme kvások…
Kynuté těsto: Do poloviny vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru a 1 PL mouky a necháme kvásek vzejít. Mezitím připravíme zbytek těsta: Všechny přísady…
Troubu předehřejeme na 160 °C. Formu nebo formičky na muffiny vyložíme papírovými košíčky.Do mísy prosejeme všechny suché suroviny - mouku, cukr, jedlou sodu, sůl a…
Troubu předehřejeme na 160 °C. Formu nebo formičky na muffiny vyložíme papírovými košíčky.Do mísy prosejeme všechny suché suroviny - mouku, cukr, jedlou sodu, sůl a…
Tvarohová náplň : Všechny suroviny smícháme v hladkou náplň, můžeme přidat i rozinky, kdo má rád. Maková náplň : V kastrulku promícháme mák s cukrem, zalijeme…
Do mísy vložíme změklé máslo, žloutky, vanilkový cukr, hnědý třtinový cukr a dvě polévkové lžíce polohrubé mouky. Ručním šlehačem našleháme do pěny. Dýni zbavíme slupky…
Vejce vyšleháme s cukry do pěny, přidáme citronovou kůru, rum, olej a vlažné mléko. Vše dobře promícháme a přisypeme mouku s kypřidlem. Opět vše řádně promícháme…
Do mísy nasypeme mouku s citronovou kůrou, cukry a solí, promícháme. Uděláme uprostřed důlek, do kterého rozdrobíme droždí, které zalijeme polovinou mléka a necháme…
Každou řepu nakrájíme na plátky a dáme do misky, kde smícháme vše kromě kůry. Vše důkladně promícháme a rozložíme na pekáč.Dáme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme…
Do prosáté mouky vmícháme sůl, strouhanou citrónovou kůru, špetku strouhaného muškátového oříšku a vanilkový cukr.Do mouky uděláme důlek, kam nasypeme cukr a nadrobíme…
Zelí a mrkev nakrouháme nebo pokrájíme na tenké nudličky do mísy. Přidáme špetku soli, osladíme podle chuti cukrem nebo medem a v dlaních promačkáme, aby změklo a začalo…
Nejdříve smícháme sypké suroviny. Mouka, cukr, prášek do pečiva.Směs dáme na pracovní desku, přidáme 1 vejce, mléko, heru nebo máslo a vypracujeme hladké těsto.V míse…
Na oleji opražíte mouku dozlatova. Přidejte cibuli a vaříte asi 5 minut, mícháte. Přidate celá rajčata, čili a rajský protlak. Pokud máte kyselejší rajčata, můžete…
Typické vánoční pečivo, které se těší velké oblibě a ve větších tvarech se dá péci celoročně. Ořechové těsto kořeněné skořicí je ozdobou u svátečního stolu a v kombinaci…