Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí kližka s morkovou kostí (Ossobuco)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min

120 min (120 min příprava)

24. 9. 2013 16:43

Suroviny pro 3

3

Naše kuchařky
právě v prodeji

Naše kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 958 kJ / 707 kcal
Bílkoviny7,56 g
Tuky43,47 g
Vláknina14,50 g
Cholesterol 128 mg
Sodík 128 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy34,57 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Morková kost je specialitou Lombardie, oblasti kolem Milána. „Osso“ je italsky kost, „buco“ znamená díra, tedy kost s dírou. Základem jídla je totiž plátek masa z telecího kolena uříznutý napříč i s kostí z kližky. Kost obsahuje morek, který se při dušení vypeče a šťávě dodá patřičnou sílu i chuť. Jedinečnou chuť celému pokrmu dodá gremolata, směs nasekané petrželky, citronové kůry a česneku a tradičně se podává s risotto alla milanese, rizotem po milánsku. Existují dva typy ossobuka: s rajčaty a bez rajčat. Starší verze, tzv. osso-buco in bianco, bývá ochuceno skořicí, bobkovým listem a gremolatou. Moderní a mnohem populárnější recept zahrnuje rajčata, mrkev, celer a cibuli. Gremolata je volitelným doplňkem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Majka

30. 7. 2016 15:13

:-K To musí být mňamina.Pokud seženu Osobuco,tak si to určitě uvařím :-K

Majka8

8. 11. 2013 02:01

Caligula:Lépe bych to nedokázala napsat:yes::yes::yes:holt,kdo neví o čem je řeč,píše krávoviny:-D i já někdy nevím,ale nestydím se zeptat,tady to funguje na 1*** každý rád poradí,pak se alespoň neznemožím příspěvkem.Viď Alexandro:-S

Caligula

7. 11. 2013 14:55

alexandra: Morková kost je specialitou Lombardie, oblasti kolem Milána. „Osso“ je italsky kost, „buco“ znamená díra, tedy kost s dírou. Základem jídla je totiž plátek masa z telecího kolena uříznutý napříč i s kostí z kližky. Kost obsahuje morek, který se při dušení vypeče a šťávě dodá patřičnou sílu i chuť. A na food styling se vykašli, tohle se dá jíst i z papírovýho tácku.;-)

spagetka spagetka

7. 11. 2013 11:56

Majka8: Majko, alexandra (neregistrovaný/á) asi myslí, že se musí ta morkovou kost vyříznout ;-);-):-D:-D, ale o tom tohle masíčko je, že je s kostí :yes::yes::yes::yes::yes:. Bez ní je to už jiný recept.

Majka8

7. 11. 2013 11:18

alexandra:Zřejmě vůbec neznáte maso,ta kost tam není hozená,je to součást masa,kližka z morkovou kostí.Recept jsem dělala a je to moc dobré,navíc jsem měla problém maso koupit,hned tak ho někde neseženete.

alexandra

7. 11. 2013 10:31

mohlo by to byt akokolvek dobre, ale keby mne niekto doniesol takto naservirovane jedlo urcite by som sa toho nedotkla, ved je to tam len hodene na ten tanier a do toho je kydnuta kost..no hrozne..ako to moze autor este aj uverejnit.

panicka

25. 9. 2013 09:29

určitě luxusní záležitost, hovězí miluju:-*, posílám bodík. Jen pro - snad hodnotíme konkrétní recept a ne to jak se v které kuchyni vaří.

Majka8

24. 9. 2013 23:37

Jitkas:tak to má být:yes::yes::yes:

danielle72 danielle72

24. 9. 2013 20:53

:yes::yes: Vida, kost s dírou, a jaká je to prý laskomina :-D:-p

hanes24 hanes24

24. 9. 2013 19:54

Dobrota, dal bych si. Bod je tam.:yes::yes:

hosta hosta

24. 9. 2013 19:01

To může být moc dobré:yes:

Jitkas

24. 9. 2013 17:18

evosek: Tady v Lombardii se zasadne delaji bez rajcat z teleciho masa a podlevaji se bilym vinem. Nedava se bobkovy list ani skorice, pouze nakonec se prida gremolada a pak uz se nevari. Kdyz se delaji z hoveziho masa, tak se pripravuje soffritto(cibule,mrkev, rapik. celer), podleji se cervenym vinem a pridaji se rajcata. Gremolada( ne gremolata) se v tomto pripade uz nepridava.

zizala zizala

24. 9. 2013 16:54

Mňam, dala bych si :-p

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Naše kuchařka

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: hovězí osobuko recept osobuco hovězí osobuko telecí ossobuco osobuko recept hovezi maso osobuko osobuko recepty recept na telecí ossobuco telecí osobuko recept osobuco recept osobuko osso buco kluci v akci telecí ossobuco recept ossobuko hovezi osso buco oso buko osobucco hovězí maso s kostí hovězí osobuco osso buco alla milanese

Suroviny: osso buco, cibule, máslo, víno červené, rajče, celer, vývar hovězí, mouka, sůl, pepř, česnek, nať petrželová, kůra citronová

TopRecepty.cz

Hovězí kližka s morkovou kostí (Ossobuco)

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zAj8