Závin s ořechovou nádivkou II.
Recept ještě nebyl hodnocenDo umíchaného másla přidáme cukr, žloutek, vejce, sůl, vanilku, citr.kůru a vše třeme 15 min. Do utřeného přidáme vykynutý kvásek připravený z droždí, cukru a trochy…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do umíchaného másla přidáme cukr, žloutek, vejce, sůl, vanilku, citr.kůru a vše třeme 15 min. Do utřeného přidáme vykynutý kvásek připravený z droždí, cukru a trochy…
Nejdříve predehrejeme troubu na 170 stupňů. Vymazeme formu olejem a vysypeme hrubou moukou. Pokud mame teflonovou formu, na dno dame pecici papir a uzavreme. Boky…
Nejprve uvaříme z mléka, cukru a prášků hustý pudink, přitiskneme přímo na pudink potravinářskou folii a necháme zcela vychladnout. Zapneme troubu na 180 °C a plech…
Nejprve uvaříme z mléka, cukru a prášků hustý pudink, přitiskneme přímo na pudink potravinářskou folii a necháme zcela vychladnout. Zapneme troubu na 180 °C a plech…
Smícháme všechny suroviny a vypracujeme těsto, které následně vytvarujeme a vložíme zabalené v potravinářské fólii do mrazáku.Po cca 30 minutách těsto vyjmeme a…
Jidáše ze sladkého kynutého těsta se připravují tradičně na Zelený čtvrtek. Těsto ochutíme medem, muškátovým oříškem a rozinkami. Drobné pečivo před pečením ozdobíme…
Když zatoužíte po něčem lehce osvěžujícím, co navíc voní po čerstvém citronu. Mug cake je rychlý, jednoduchý dezert, který se připravuje přímo v hrníčku (anglicky „mug“)…
Voňavý koláč s jemně kořeněnou jablečnou náplní a křehkým mřížkovým vzorem na povrchu patří mezi klasiky, které nikdy nezklamou. Skvěle chutná ještě teplý i studený a…
Mrkev a jablka si oloupeme a nastrouháme -mrkev na jemné a jablka na hrubší nudličky. Přidáme kůru a šťávu z citrónu, med, nasekané vlašské ořechy. natrhané lístky…
Vejce vyšleháme s cukry do pěny, přidáme citronovou kůru, rum, olej a vlažné mléko. Vše dobře promícháme a přisypeme mouku s kypřidlem. Opět vše řádně promícháme…
Pekáček vyložte do kříže dvěma pláty pečícího papíru (jeden vložte do pekáčku podélně, druhý vodorovně).Ve větší míse (či mixéru - food processoru) smíchejte mouku, cukr…
Smícháme všechny suroviny a necháme kynout 10 minut. Potom už jen na pánvi či lívanečníku udeláme lívance a podle chuti můžeme např. potřít máslem nebo marmeládou,…
Ze všech surovin si utvoříme směs, poklademe na vymazaný plech. Kousek si dáme stranou na mřížky. Plníme marmeládou ( povidla, jablka, tvaroh, atd. ) Ze zbylého…
Cukr,mouku,prášek do pečiva,.vanil.cukr a citronovou kůru smícháme,přidáme majonézu a mléko.Hmotu vlejeme do vymazané a moukou vysypané bábovky.Pečeme asi 3/4 hodiny.
Vyšleháme vejce s cukrem, postupně přidáváme olej, citronovou kůru, vanilkové aroma, mouku s práškem do pečiva, vanilkový cukr, přiléváme mléko a nakonec nasekanou…
Maslo + sypke suroviny + citronova kora vymiesame a potrieme nim nasolene a nakorenene porcie kralika. Kazdu porciu zabalime do alobalu a vlozime na pekac. Pekac vlozime…
Do mísy nasypeme mouku, mák, cukr,citr.kůru, prdopeč, sůl a přilijeme olej. Vejce rozšleháme v mléce, přidáme do mísy a vše důkladně promícháme a vypracujeme těsto.…
Máslo utřeme s cukrem do pěny, přidáme žloutky, pak krupici, sůl, vanilkový cukr a strouhanou citronovou kůru.Malý plech nebo kulatou formu (26 cm) vymažeme a vzniklou…
Do prosáté mouky s kypřícím práškem přidáme cukr, mák, citronovou kůru, mléko, rozpuštěný tuk a vejce. Promícháme, dáme do formiček a upečeme. Já jsem pekla na 180 st.. …
Nejprve si uděláme těsto na tmavou placku. Rozválíme na vymazaný a vysypaný plech. Tuto vrstvu potřeme nasladko umíchaným tvarohem s rozinkami. A na tvaroh nazávěr…
Z poloviny vlahého mléka, trošky cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Brambory nastrouháme na jemno. Změklý tuk, cukr a vejce utřeme, nejlépe v robotu. Přidáme mouku,…
Mirabelky rozpůlíme a vypeckujeme. Mandle spaříme a vyloupeme. Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Žloutky vyšleháme s cukry do pěny. Pak postupně přidáváme mouku…
1.Kuřecí prsa naklepeme na tenké řízky. Veškeré suroviny smícháme v misce, kuřecí kousky do ní naložíme a necháme marinovat nejméně 2 hodiny v chladu. 2.Poté kuřecí…
Zvěřinu necháme odležet na sucho v jalovčinách nebo potřenou máslem, nedáváme ji do mořidla. Odleženou a očistěnou dáme na kořenovou zeleninu, koření a cibuli i máslo…