Vyborná mrkvová buchta

Suroviny

2/3 hrnku cukru
2/3 hrnku hladké mouky
1/2 hrnku oleje
3 vejce
3 ks mrkve (nastrouhat najemno)
citronová kůra z 1 citronu nebo pomeranče
1 prášek do pečiva
1 polévková lžíce skořice
1/2 polévkové lžíce mletého muškátového oříšku
rozinky
ořechy podle chuti (může být obojí)
Na polevu:
2/3 hrnku moučkového cukru
2 polévkové lžíce citronové šťávy
2 polévkové lžíce pomerančové šťávy

Postup přípravy receptu

  1. Cukr, olej a vejce trochu rozšlehat a přidat nastrouhanou mrkev, kůru, rozinky.

  2. Mouku, prášek, koření prosít do řídkého těsta. POZOR! Těsto musí byt řidké.

  3. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech.

  4. Pečeme při 175 st. 40-45 min. Necháme zchladnout na mřížce.

  5. Všechny suroviny na polevu smícháme dohromady a nalijeme na buchtu.

Poznámka od kuchařky

Nemějte obavy, mrkev neucítíte vůbec.

Komentáře k receptu Vyborná mrkvová buchta

  • dejsi dejsi(neregistrovaný)

    Tvoje sestra je ruska, že fotkou přispěla i na tento server?
    Lhát bys nám nemusela a fotku smaž, pokud nemáš svolení pravého autora fotografie, ono se na ně totiž vztahuje autorské právo, pokud nevíš:-//:-//:-//:no::no::no:
    http://www.google.cz/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&sour...

    Odpovědět

  • Andula Andula

    libelula, jeste otazka - jak jsi doakzala udelat tak tmavou, ja ji teda mam svetlejsi. Strouhas do toho cokoladu?

    Odpovědět

  • Andula Andula

    Tuhle buchtu znam a delam. Jen ten orisek mam v recepti "na spicku noze". Buchtu vrele doporucuji. Pridavam do ni i kandovane ovoce, nema chybu! Spagetka, jsem z Prahy a tady se mlety orisek sezene bezne. Jako bulharka ho pouzivam casto. :yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    libelula: dobře, ujišťuju tě, že hned zítra vtrhnu do Alberta a mrknu po mletém ořechu!!! Nechci tvrdit, že nemáš pravdu, třeba ano, protože já si radši koření strouhám a melu sama. Ale hlavní problémek byl v tom množství ;-);-);-)

    Odpovědět

  • libelula libelula (autorka receptu))

    spagetka:"mletý oříšek se u nás nedostane, jen květ"
    V Albertu jsem kupovala mletý od Kotanyi
    "nediv se, že někdo jiný má jiné názory"
    já se tomu vubec nedivím, každý jsme jiný

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    libelula: mletý oříšek se u nás nedostane, jen květ, oříšek si musíš nastrouhat a je daleko silnější, než květ. Nic to ale nemění na tom, že je toho moc právě vzhledem k surovinám, ale hlavně že ti chutnalo, jenže nediv se, že někdo jiný má jiné názory.

    Odpovědět

  • libelula libelula (autorka receptu))

    šákul:Díky za poučení ale jen pro zajímavost
    1. psala jsem o mletém muškátovém oříšku
    2. 1/2 PL je to kolem 10 g, což podle mě není tak moc s ohledem na ostatní suroviny
    3. budu ráda když se někdo z vás rozhodne a vyzkouší to ale nikoho k tomu nenutím!

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    souhlasím, že ve vysokém množství to je halucinogen, i tady mi ho připadá dost, ale určitě to nebude 20 g, což se udává jako nebezpečné množství, ale tolik bych ho k buchtě nedala, to je fakt, na mě je i dost aromatické
    http://alkohol-drogy.ic.cz/muskat.html

    Odpovědět

  • šákul šákul(neregistrovaný)

    Celá intoxikace probíhá zhruba takto – v počátečních fázích se objevují pocity demence a bezdůvodný přihlouplý smích, které střídá sucho v ústech a hlad, občas se dostavuje hyperaktivita, mnohem častěji však malátnost. Člověk není schopen pohybu, většinou zvládá jen ležet, pokud se přeci jen dokáže hýbat, všechno je neuvěřitelně zpomalené.

    Takový stav trvá kolem dvanácti hodin, během kterých intoxikovaný není schopen úplně spát, jen otupěle podřimuje. V následujících čtyřiadvaceti hodinách odeznění účinků muškátového oříšku naopak uživatel spí tvrdě a nadměrně. Fyzické odeznívání drogy je provázeno bolestmi v kloubech, svalech, bolestmi hlavy, očí, únavou a depresemi.

    Fyzický útok muškátu na lidské tělo může být tak silný, že u žen vyvolá předčasnou menstruaci. Právě díky tomuto účinku byl ve středověku hojně využíván k potratům. Jediné pozitivum intoxikace muškátem tedy spočívá v tom, že jeho účinky a odeznění jsou tak nepříjemné, že snad ani nelze hovořit o jakémsi vznikajícím návyku.

    Odpovědět

  • šákul šákul(neregistrovaný)

    půl polévkové lžíce muškátového oříšku????? Tak to je vražedné,protože muškát. oříšek má silné halucinogenní účinky a v tak velkém množství už může vést cesta rovnou na hřbitov!!!! Nepracuješ v pohřebním ústavu? Toto je cesta, jak zajistit klientelu :)

    Odpovědět

  • chevy chevy

    Jana Remkova: Jano, já netvrdím, že nemá hezké fotky, ale tahle je prostě až moc dokonalá, tak se mi to nezdálo a sama autorka psala, když si ten komentář přečteš pozorně, že to fotila její sestra:-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    chevy: já, pokud jsem se náhodně dívala, všechny fotky libeluly jsou moc hezké;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Z mrkve už jsem něco dělala a opravdu není cítit. Tvůj zákusek má super barvu!! Moc hezké!!:yes:

    Odpovědět

  • Arlena Arlena

    Podobně dělám svůj mrkvový dort...je to výborné...a ještě ke všemu miluji mrkve!

    Odpovědět

  • libelula libelula (autorka receptu))

    chevy:Fotografka bohužel nejsem, fotila moje segra.

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: mrkvová buchta mrkvová buchta na plech mrkvová buchta s jablky mrkvová buchta s ořechy nejlepší mrkvová buchta vláčná mrkvová buchta buchta z mrkve recept mrkvova buchta nejlepší mrkvová buchta na plech jablkovo mrkvová buchta mrkvová buchta s rozinky buchta mrkev oříšky buchta s jablky a mrkví mrkvová vláčná buchta google mrkvova buchta buchta mrkvova buchta s rozinky mrkvova buchta bez cukru nejlepsi buchta z mrkve mrkvová buchta vláčná