Tvarohové koblížky s karamelem
Recept ještě nebyl hodnocenPokud jste dostali chuť zahřešit si smaženým moučníkem, jste u toho správného receptu. Velmi jednoduchá příprava tvarohového těsta a pak chvíli smažit. To je vše, co…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pokud jste dostali chuť zahřešit si smaženým moučníkem, jste u toho správného receptu. Velmi jednoduchá příprava tvarohového těsta a pak chvíli smažit. To je vše, co…
Jemné, příjemně sladké kynuté pečivo tvarem připomínající provaz. To jsou tradiční velikonoční jidáše či jidášky. Po upečení se ještě horké potírají medem a zchladlé je…
O Velikonocích nesmí chybět oblíbený beránek. Pokud máte rádi ořechy, pak jej vyzkoušejte upéct dle tohoto receptu. Těsto je navíc velice univerzální, můžete z něho…
K létu neodmyslitelně patří moučníky plné letního ovoce. Neváhejte a upečte pro své blízké krásně nadýchaný piškot s třešněmi, který se ve vašich ústech příjemně…
Rychlý a snadný koláč z litého těsta s ovocem a drobenkou. Při jeho přípravě můžete zužitkovat sezónní ovoce, ale i přebytky z mrazáku. Spolu s drobenkou posypte i…
Připravte si netradiční hlavní chod v podobě těstovin se švestkovou omáčkou. Sladká omáčka s povidly příjemně voní po skořici a celý chod vás překvapí svou zajímavou…
Linecký koláč s cuketovou náplní, rozinkami a voňavou skořicí je ideální sladkou tečkou k odpolední kávě. Jemná kombinace chutí v tradičním mřížkovém a příjemně…
Spojení sladkokyselých švestek a nadýchané kokosové vrstvy dává vzniknout neodolatelnému koláči, který potěší na pohled i chutí. Vyzkoušejte netradiční variaci na…
Pruhovaný borůvkový koláč zaujme na první pohled a nezklame ani chutí. Střídání vláčného těsta s tvarohovou vrstvou a borůvkami vytváří efektní moučník, který se hodí ke…
Rýžový nákyp rozhodně nemusí být nudná hmota. Stačí jej jen odlehčit pořádnou porcí bílkového sněhu a ochutit pravou vanilkou. Dovnitř potom můžete přidat ovoce dle…
Tyto lehké ovocné řezy jsou ideální volbou pro horké letní dny. Nadýchaný piškot, osvěžující krém s jemně nakyslou chutí a vrstva šťavnatého sezónního ovoce vytvářejí…
Letní koláče s ovocem přijdou k chuti kdykoliv. Vyzkoušejte tento, ve kterém vláčné piškotové těsto, šťavnaté sezónní ovoce a křupavá sněhová pěna s nádechem citrónu…
Nízkosacharidové dezerty se v zásadě neliší od standardních, jen bílou mouku nahradíme mandlovou a kokosovou, a použijeme low carb sladidlo. Křehké těsto, náplň z…
Šťavnaté švestky zasazené do jemného mandlového těsta, navrch posypané praženými mandlemi. Tento koláč spojuje ovocnou svěžest s oříškovým aroma a potěší při každé…
Tento recept na základní pečený cheesecake je skvělý v tom, že jej pokaždé můžete připravit s jiným ovocem a přizpůsobit ho svým vlastním chutím. Vyzkoušejte jej…
Voňavý koláč s jemně kořeněnou jablečnou náplní a křehkým mřížkovým vzorem na povrchu patří mezi klasiky, které nikdy nezklamou. Skvěle chutná ještě teplý i studený a…
Nejdříve dáme do pekárny tekuté ingredience, dáme 1. hnětení. Poté vložíme sypké konzistence, dáme 2 hnětení a zároveň po chvíli vložíme sníh z bílků. Pekla jsem v…
Všechny suroviny (v pořadí tekuté, sypké) dáme do pekárny a použijeme program Těsto. (Můžeme ho ale samozřejmě vypracovat i klasickým způsobem, bez pekárny.) …
Do mísy dáme ricottu, měkký tvaroh, vejce. Cukr, rum, citronovou kůru, špetku soli a vše pěkně vyšleháme. Postupně přidáme skořici, prášek do pečiva, sodu, krupičku a…
Veku pokrájím na pavézky cca půl cm, raději o málo víc. Detailisté odměří šuplerou 0,725 cm na výšku pavézky. Na másle opeču z obou stran. Dietáři opečou na toustovači.…
Vše dle pořadí do domácí pekárny a na program těsto. Vypracované a vykynuté rozválet tak na půl cm. Skleničkou vykrájet kolečka tak velká, jaké chceme šátečky. Pomocí…
Oháňku nakrájíme v kloubech, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a citrónovou kůrou. Necháme odležet v chladu, třeba do druhého dne. V kastrole, který lze vložit do…
Z dijonské hořčice, sušeného rozmarýnu, tekutého medu, olivového oleje, citrónové šťávy, pomerančové šťávy, mletého černého pepře a strouhnutí citrónové i pomerančové…
Na těsto smícháme všechny suroviny, abychom tam neměli hrudky. Vymažeme a vysypeme formu. Těsto pečeme asi 15 minut na 180°C (zkoušíme špejlí). Mezitím si připravíme…