

Pečený králík v másle
Suroviny 1 kralik
- 1 rozporcovany kralík
- 125 g masla
- 4 stroužky česneku
- lžíce mleté červené papriky
- 1 lžíce kari
- koření
- sol
- nastrouhaná kůra z citronu
Postup přípravy receptu
Maslo + sypke suroviny + citronova kora vymiesame a potrieme nim nasolene a nakorenene porcie kralika.
Kazdu porciu zabalime do alobalu a vlozime na pekac.
Pekac vlozime do vyhriatej rury a pecieme do zmaknutia cca hodinu, balicky otvorime a este nechame zapiect. Ako prilohu som uvarila zemiaky v supke, po vychladnuti som ich nakrajala na hrubsie kolieska a opiekla ich na na oleji + som udusila kel (kapustu) na slanine a dochutila ho cesnkakom.
Poznámka od kuchařky
recept na webe a v radiu uverejnila pani Daniela z Krompach.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pečený králík v másle
-
foxyik: Pokud si neděláte doma vlastní hranolky a chcete opravdu dobré, pak můžu doporučit ty od McCaina. Jsou sice možná trošku dražší, ale ta bramborová chuť a křupavost za to stojí
-
Zítra bych rád udělal králíka podle tohoto receptu,ale nevím jak bude chutnat protože podle komentářů se líbí spíš fotka než chut.Aby vzhled nepředběhl chut! Tak nevím,ale risknu to a udělám ho tak.
-
Ahoj hledala jsem jak upravím králíka.Děláme králíčka dost často-zdroj od babičky- a hledala jsem jak ho tentokrát udělat jinak než asi 3 způsoby, co znám.Dneska ihned vyzkouším tvůj receptík a k tomu mám teda hranolky a smetanovo-sýrovo-houbovou omáčku na přeliv.Jinak králík vypadá super.Přesně jak bych si představovala.
-
Vybusna, zajímavá úprava králíka a k tomu nádherná fotka umocňující recept. Jdu do sebe, budu se muset přihlásit do nějakého fotokroužku
.
+15
-
jana73...netaraj....foto je autetnticke a krasne...som rada kazdej fotke, lebo viem, ze jedlo zaujalo, urobila si mi velku radost.
-
Tak jsme dnes měli k obědu a je to opravdu velká dobrota
Králíka máme moc rádi, ale máme ho bohužel tak jednou, dvakrát do roka. Vybusná děkuji moc za dobrý recept a dovolila jsem si přidat fotku, ale vedle těch tvých nevím.
-
Škoda,že se to nedá z těch fotek vytáhnout!králík fakt můžu
-
To skvělý nápad a vypadá to
Bodíka dávám hned, protože úplně to cítím a snad také budu mít příští týden slušného králíka, nebo aspoň část
-
dakujem vsetkym za body....a musim sa k niecomu priznat...ja som si pamatala, ze v rubrike *jine maso* je kralik duseny v kapuste bez fotografie, tak som rozmrazila kralika a kupila si kapustu (u nas kel). a co sa nestalo...to vam nebol kralik ale kachna...skoro som odpadla, takze toto vsetko je bohapusta improvizacia narychlo. tak este raz dakujem. a ze je pekna fotografia....myslim, ze ked takto verejne napisem, to ze v poslednych mesiacoch to na topkach kvitne prekrasnymi fotkami pri vsetkych receptoch, mozeme vdacit maris a elize, pretoze oni nastolili taky trend, ze ked sme videli tie ich fotky, tak kazda z nas sa zacala snazit aby aj tie nase vyzerali aspon podobne ako tie ich. damy za tom vam je velka vdaka.
-
Báječná úprava králíka-dělám lehce podobně, máslo utřu s trochou hořčice a ml.paprikou, výpek zjemním lžící smetany.Pro suššího králíka je to ideální úprava.Máš úžasnou přílohu vybusna-kapusta, slaninka, pečený brambor.Ukládám a brzy vyzkouším.
-
Výbušná
LUXUS
.To vypadá vážně přepychově
,-jsi šikulka
a protože jsem se za 30let něco najedla králíků v různých úpravách
,tak boďka č.10 je tvá a už jí nikdo nesmaže
.
-
No, to je krása. Krásné fotky a recept už mám uložený.
+
-
Hmm, moc dobrá úprava králíka.
-
Sakra já mám hlad
. Krásná barevná kombinace na fotce - velmi efektní
. Kombinaci králíka kapusty jsem ještě nezkoušela, tak uvidíme. Ukládám.
-
Výbušná, móóóc pěkný, ode mne jasnej bod