Pečený králík v másle

Jiné maso Doba přípravy: 1 hod . + zapekanie 21 názorů

Jiné maso Doba přípravy: 1 hod . + zapekanie 21 názorů

Suroviny 1 kralik

1 rozporcovany kralík
125 g masla
4 stroužky česneku
lžíce mleté červené papriky
1 lžíce kari
koření
sol
nastrouhaná kůra z citronu

Postup přípravy receptu

  1. Maslo + sypke suroviny + citronova kora vymiesame a potrieme nim nasolene a nakorenene porcie kralika.

  2. Kazdu porciu zabalime do alobalu a vlozime na pekac.

  3. Pekac vlozime do vyhriatej rury a pecieme do zmaknutia cca hodinu, balicky otvorime a este nechame zapiect. Ako prilohu som uvarila zemiaky v supke, po vychladnuti som ich nakrajala na hrubsie kolieska a opiekla ich na na oleji + som udusila kel (kapustu) na slanine a dochutila ho cesnkakom.

Poznámka od kuchařky

recept na webe a v radiu uverejnila pani Daniela z Krompach.

Komentáře k receptu Pečený králík v másle

  • montypython montypython(neregistrovaný)

    foxyik: Pokud si neděláte doma vlastní hranolky a chcete opravdu dobré, pak můžu doporučit ty od McCaina. Jsou sice možná trošku dražší, ale ta bramborová chuť a křupavost za to stojí;-)

    Odpovědět

  • SKLAR SKLAR

    Zítra bych rád udělal králíka podle tohoto receptu,ale nevím jak bude chutnat protože podle komentářů se líbí spíš fotka než chut.Aby vzhled nepředběhl chut! Tak nevím,ale risknu to a udělám ho tak.:-?

    Odpovědět

  • foxyik foxyik(neregistrovaný)

    Ahoj hledala jsem jak upravím králíka.Děláme králíčka dost často-zdroj od babičky- a hledala jsem jak ho tentokrát udělat jinak než asi 3 způsoby, co znám.Dneska ihned vyzkouším tvůj receptík a k tomu mám teda hranolky a smetanovo-sýrovo-houbovou omáčku na přeliv.Jinak králík vypadá super.Přesně jak bych si představovala.:-p:yes:

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Vybusna, zajímavá úprava králíka a k tomu nádherná fotka umocňující recept. Jdu do sebe, budu se muset přihlásit do nějakého fotokroužku;-). :-!:-)):yes::yes::yes: +15

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(autorka receptu)

    jana73...netaraj....foto je autetnticke a krasne...som rada kazdej fotke, lebo viem, ze jedlo zaujalo, urobila si mi velku radost.

    Odpovědět

  • jana73 jana73

    Tak jsme dnes měli k obědu a je to opravdu velká dobrota:yes:Králíka máme moc rádi, ale máme ho bohužel tak jednou, dvakrát do roka. Vybusná děkuji moc za dobrý recept a dovolila jsem si přidat fotku, ale vedle těch tvých nevím.:-K

    Odpovědět

  • monikaK monikaK

    Škoda,že se to nedá z těch fotek vytáhnout!králík fakt můžu :yes::yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    To skvělý nápad a vypadá to :-p:-p:yes: Bodíka dávám hned, protože úplně to cítím a snad také budu mít příští týden slušného králíka, nebo aspoň část:-D

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(autorka receptu)

    dakujem vsetkym za body....a musim sa k niecomu priznat...ja som si pamatala, ze v rubrike *jine maso* je kralik duseny v kapuste bez fotografie, tak som rozmrazila kralika a kupila si kapustu (u nas kel). a co sa nestalo...to vam nebol kralik ale kachna...skoro som odpadla, takze toto vsetko je bohapusta improvizacia narychlo. tak este raz dakujem. a ze je pekna fotografia....myslim, ze ked takto verejne napisem, to ze v poslednych mesiacoch to na topkach kvitne prekrasnymi fotkami pri vsetkych receptoch, mozeme vdacit maris a elize, pretoze oni nastolili taky trend, ze ked sme videli tie ich fotky, tak kazda z nas sa zacala snazit aby aj tie nase vyzerali aspon podobne ako tie ich. damy za tom vam je velka vdaka.

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79

    Báječná úprava králíka-dělám lehce podobně, máslo utřu s trochou hořčice a ml.paprikou, výpek zjemním lžící smetany.Pro suššího králíka je to ideální úprava.Máš úžasnou přílohu vybusna-kapusta, slaninka, pečený brambor.Ukládám a brzy vyzkouším.:yes::-*

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Výbušná:-)LUXUS:yes:;-).To vypadá vážně přepychově:-p,-jsi šikulka:-)a protože jsem se za 30let něco najedla králíků v různých úpravách:-p,tak boďka č.10 je tvá a už jí nikdo nesmaže;-):-D.

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    :-K:-KNo, to je krása. Krásné fotky a recept už mám uložený.:-K:yes:+

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Hmm, moc dobrá úprava králíka.

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Sakra já mám hlad :-(. Krásná barevná kombinace na fotce - velmi efektní ;-). Kombinaci králíka kapusty jsem ještě nezkoušela, tak uvidíme. Ukládám.:yes::yes: ;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Výbušná, móóóc pěkný, ode mne jasnej bod:yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: peceny kralik pečený králík recept králík pečený uprava králika uprava fotek online recept pečený králík pečený králík recepty králík pečený recept recepty pečeny kralík králik na kapuste fotky králíků kralik recepty králík úprava vaření-králík recept sakra kralík jak se dela peceny kralik králík s kapustou králík foto králík foto peceny kralik v alobalu