Jemná buchta z remosky

Merylas Kuchařka: Merylas

6 - 8 porcí Moučníky , Řezy 11 názorů

Suroviny

2 vejce
80 g moučkového cukru
1/2 vanilkového cukru
trochu citronové kůry nebo pár kapek citronového aroma Dr. Oetker
1/8 l oleje = 125 ml
150 ml vlažného mléka
200 g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce šleháme s cukrem, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou do bílé pěny. Pak pomaleji přišlehaváme olej a střídavě a po částech prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko.

  2. Už dlouho nešleháme, jen spojíme těsto a vylijeme do formy remosky, kterou jsme vyložili papírem na pečení. Papír musí být i na bocích, můžeme si kus papíru vystřiženého do kolečky o větším průměru než dno mísy zmačkat do kuličky a pak rozprostřít do nádoby, lépe drží.

  3. Pak přiklopíme víko, remosku zapneme a pečeme 25-30 minut. Čas je pouze orientační, pečení v různých remoskách se může nepatrně lišit.

  4. Po upečení moučník vyjmeme pomocí papíru z nádoby a necháme na mřížce vychladnout (recept je určený do menší remosky o průměru 22 cm).

Poznámka

Další mé recepty najdete tady: http://www.merylas.estranky.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 21 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jemná buchta z remosky

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Coleta: v remosce je to jiné proto, že je to maličký prostor, mnohem menší než trouba...a tak je z ní všechno vlhčí, vláčnější (v uzavřeném prostoru se nemá co kam odpařit, vypařit), i vůně jsou intenzívnější. Mám mnohokrát vyzkoušeno ;-)

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autorka receptu)

    Všem děkuji za zájem o recept:-K
    Na dotazy bylo odpovězeno, taky děkuji.:-K

    Jen si myslím, že přece jen je rozdíl u pečení v troubě a nebo v remosce. Ta remoska peče shora, teplo se přenáší do mísy, ale jde hlavně o ten malý prostor, jak píše žížalka.:-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Coleta: Bude to mať tú chuť, len treba zapnúť iba horné pečenie ako v remoske. Mali sme dávno doma remosku, kúpila som si ju, keď sme bývali po svdbe na priváte, poznám to pečenie. ;-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Coleta: No, možná je voňavější, protože ta vůně nemá kam utéct? :-)) Na chalupě peču v remosce opravdu dost, třeba kynuté buchty a koláče jsou z remosky bezkonkurenční, alespoň pro mne :-8 Ale peču v ní podle cathleen i chleby a :yes::yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Hanis: Taky mám na chalupě Grand. Aby byl moučník takhle vysoký, tak asi raději ano :-) Alespoň já s tím tak počítám ;-)

    Odpovědět

  • Coleta Coleta

    tejaja: Jako jasně, ale nebude to mít tu "chuť".Prostě v remosce se mi těsto zdá jiné, lepší. Nevím, třeba je to jen můj pocit;-)

    Odpovědět

  • Hanis Hanis

    Krásně jednoduchý recept, díky za něj, mám novou remosku a určitě vyzkouším. Ale mám Grand - 4 l. Mám zdvojnásobit dávku těsta?

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p mňam:yes::yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Ukládám ;-):yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Coleta: Daj si dvojnásobné množstvo a upeč na plechu v rúre. ;-)

    Odpovědět

  • Coleta Coleta

    Škoda, že nemám remosku, krásný recept.

    Odpovědět

Tématické fráze: buchta z remosky buchta v remosce moučníky z remosky buchta do remosky moučník v remosce cuketová buchta z remosky moučník z remosky buchty z remosky recepty z remosky recepty do remosky moučníky v remosce buchty do remosky remoska recepty moučník do remosky remoska moučníky bábovka z remosky remoska recepty moučníky cuketová buchta v remosce cuketová buchta do remosky remoska moučníky recepty

Zapomněl/a jsem heslo