Svíčková na smetaně snad tak, jak se má dělat
Recept ještě nebyl hodnocenSvíčková omáčka je královna tradičních českých jídel i svátečních tabulí. Měkounké plátky hovězího masa, jemná omáčka, nadýchaný knedlík a šlehačka s brusinkami potěší…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 493 kJ / 118 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,00 g |
Tuky | 0,20 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 24,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Svíčková omáčka je královna tradičních českých jídel i svátečních tabulí. Měkounké plátky hovězího masa, jemná omáčka, nadýchaný knedlík a šlehačka s brusinkami potěší…
V míse prošleháme mouku, cukr a sůl. Pridáme vychlazené máslo nakrájené na kostičky, rozmarýn nasekaný na jemno a žloutky. Znovu prošleháme až vznikne jakoby drobenka.…
Sametová, hutná, s jemně nakyslou chutí a s báječnou schopností ztuhnout – to je zakysaná smetana. Zakysanka je v kombinaci s tvarohem a ovocem královnou pohárů a…
Vynikající domácí likér z višní, kterým potěšíme návštěvy. Proti kupovanému neobsahuje umělá barviva ani příchutě. Tak jen zbývá sehnat nebo natrhat višně a dát se do…
Nejspíš vás překvapí, jak je dobrá. Použijte dobrý vývar a zjemněte máslem. Nejlepší je k pečenému či vařenému hovězímu, uzenému nebo telecímu masu s houskovým knedlíkem.
Maso odblaníme, omyjeme, osušíme, potřeme olejem, okořeníme (Divočina, kůra), osolíme a spolu s větvičkou rozmarýnu necháme přikryté v lednici odpočinou cca 24 hod. …
Banánový chlebíček s čokoládou a ořechy je vláčný, voňavý a plný chuti. Skvělý způsob, jak zužitkovat zralé banány a potěšit mlsné jazýčky. Hodí se ke kávě i jako sladká…
Tato neobyčejná buchta zaujme nejen svou jemnou vanilkovou chutí, ale také originálním vzorem připomínajícím leopardí srst. Díky kombinaci světlého, světle hnědého a…
Po vykynutí těsto propracujeme, vytvoříme 12 bulek nebo umotáme housky, naskládáme na plech s podložkou a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut. Pak pomašlujeme…
Ovesné vločky nasypeme do mísy, stejně tak kokos, pokrájené sušené švestky, kousky ořechů, skořici a pomerančovou kůru.K sypkým přísadám přidáme nastrouhaná jablka a…
Pečení této bábovky provoní exotikou celou kuchyň. Pomerančová kůra a šťáva dávají bábovce nádherně žlutou barvu i specifickou chuť. Věřte, že jeden kousek vám určitě…
Opravdu chutná a vláčná bábovka. Je nakypřená nejen práškem do pečiva, ale i dobře našlehaným sněhem z bílků. Je nutné jí dobře propéct, aby se při vyklápění neroztrhla.…
Jako první připravíme kvásek. Do vlažného mléka přidáme trochu z už odvážené mouky, trochu cukru, rozdrobíme droždí, promícháme, přikryjeme utěrkou a necháme vzejít…
Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme vanilkovou esenci, mouku s práškem do pečiva, sůl, olej, nastrouhanou mrkev, mandle, pomerančovou kůru a vše řádně promícháme. Těsto…
Do vriacej vody dame rozpustit cukor pridame citronovu a pomarancovu nastruhanu supku a matu .Varime niekolko cca 5 minut. Dame vychladnut a do tejto marinady dame…
Moučník, který zvládne připravit i začátečník. K odměření surovin budete potřebovat jen hrneček a formu na srnčí hřbet. Těsto dochutí a ovoní kandovaná citrusová kůra.…
V troše vody rozpustíme lžíci cukru, droždí a rozmícháme několik lžic mouky (vše z odváženého množství) na hladké řidší těstíčko (kvásek), který necháme asi 20 minut…
Do mísy přesejeme mouku, přidáme žloutky, celé vejce, mléko, pomerančovou šťávu ze dvou pomerančů, kůru z jednoho pomeranče, špetku soli, máslo, kypřící prášek a vše…
Cheesecake není sice naším tradičním moučníkem, ale oblibu si získal velkou. Jeho základ tvoří nadrcené sušenky smíchané s máslem. Náplň je tvarohová s citrusovou chutí…
Na rozvar dát do kastrolu mléko, čokoládu, cukr, kůru a šťávu z pomeranče lehce rozvařit a dát odstát. Mezitím vejce, cukr, olej, sodovku rozšlehat metličkou a vymíchat…
Na rozvar dát do kastrolu mléko, čokoládu, cukr, kůru a šťávu z pomeranče lehce rozvařit a dát odstát. Mezitím vejce, cukr, olej, sodovku rozšlehat metličkou a vymíchat…
Tato variace na anglický koláč - apple pie je snadná a zvládnou ji připravit i méně zkušení kuchaři. Těsto smícháme s ořechy, datlemi a jablky, vylijeme do formy a…
Vánoční chlebíček ocení ti, kteří nemusí moc sladké. Je plný sušeného ovoce, které samo o sobě obsahuje cukru dost. Můžete péct ve formě válečků, a pak pokrájet na…
Máslo třeme s cukrem a žloutky do pěny, pak postupně přidáváme mouku a obě šťávy. Bílky vyšleháme do tuha a opatrně vmícháme, zároveň vmícháme esenci a likér případně…