Pomerančové řezy nebo kostky

Moučníky ŘezyŘezy s ovocem, bublaniny Doba přípravy: 50 minut příprava , 25 minut tepelná úprava 4 názory

Moučníky ŘezyŘezy s ovocem, bublaniny Doba přípravy: 50 minut příprava , 25 minut tepelná úprava 4 názory

Suroviny 21 ks

Těsto:
6 vajec
150 g polohrubé mouky
150 gramů cukru krupice
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička oleje
1/2 lžičky pomerančové kůry
špetka soli
Náplň:
1 litr džusu 100% pomeranč
cukr dle chuti
3 balení pudinkového prášku
K dokončení:
2 smetany ke šlehání 33%
nebo 30% a ztužovač
Volitelné:
čerstvý pomeranč nebo mandarinky
pomerančová čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Troubu zapneme na 200° C vršek/spodek.
    Nejprve upečeme korpus - vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Z bílků se solí vyšleháme tuhý sníh, přidáme cukr a postupně zašleháme žloutky. Mouku promícháme s práškem do pečiva, prosejeme a metličkou pomalu vmícháme do ušlehané směsi. Přendáme na plech a uhladíme. Pečeme v předehřáté troubě uprostřed 5-7 minut, snížíme teplotu na 180 ° C a dopečeme 15-20 minut do zlatavé barvy. Necháme na mřížce vychladnout.

  2. Zatím připravíme vanilkový pudink podle návodu na obalu, ale místo mléka dáme džus, podle chuti i cukr a necháme částečně vychladnout. Ještě mírně vlahý pudink rovnoměrně navrstvíme na vychlazený dortový základ, lehce potřený pomerančovou marmeládou a necháme zcela vychladnout.

  3. Smetanu vyšleháme do tuha a natřeme nebo nastříkáme na vychladlý pudink. Necháme uležet nejlépe přes noc, nakrájíme a případně dozdobíme.

Poznámka od kuchařky

Tento recept je na plech 32 x 23 cm - 21 ks. Na malý plech 24 x 20 cm (14 ks) dělám ze 2/3 = 4 vejce, 100 g mouky,100 g cukru. Ze 3/4 l a 2 pudinky, ostatní stejné. Marmeládu dělám domácí - samostatný recept. Na ozdobu je lepší mandarinka, nemá tak tuhou slupku.

Komentáře k receptu Pomerančové řezy nebo kostky