Sušenky k čaji "Čajový sáček"
Recept ještě nebyl hodnocenZe všech surovin kromě čokoládové polevy utvoříme na vále hladké těsto, zabalíme ho do potravinové folie a dáme asi na hodinu do chladu. Z tuhého papíru si vystřihneme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ze všech surovin kromě čokoládové polevy utvoříme na vále hladké těsto, zabalíme ho do potravinové folie a dáme asi na hodinu do chladu. Z tuhého papíru si vystřihneme…
Banány oloupeme a rozmačkáme. Jablka okrájíme, odstraníme jádřince a nastrouháme na dětském struhadle.V míse smícháme banány, jablka, mléko, olej, pudinkový prášek a…
Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme vanilkovou esenci, mouku s práškem do pečiva, sůl, olej, nastrouhanou mrkev, mandle, pomerančovou kůru a vše řádně promícháme. Těsto…
Do food procesoru nebo mixéru dejte pomeranč zbavený slupky a pecek, krupicový cukr, šťávu z citronu, vejce, med a rozpuštěné máslo. Vše společně rozmixujte. Jde o to,…
Je mnoho způsobů, jak si doma udělat kandovanou pomerančovou nebo citronovou kůru na mlsání nebo do moučníků. Co budeme potřebovat vždy: kůra, cukr krupice, voda, a to v…
Oddělené žloutky od bílků ušleháme s cukrem, máslem a tvarohem. Postupně přidáme mouku s práškem a sodou. Přidáme pomerančové přísady a nakonec pevně ušlehaný sníh z…
V misce smícháme suroviny na palačinku. Pánev potřeme olejem a necháme zahřát. Opékáme pozvolna palačinku. Při pečení palačinku obracíme a pečeme několik minut dokřupava…
Po vykynutí těsto propracujeme, vytvoříme 12 bulek nebo umotáme housky, naskládáme na plech s podložkou a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut. Pak pomašlujeme…
Filety lehce osolit a dát do pekáčku. V misce smícháme 4 lžíce oleje, štávu z citronu, štávu z pomeranče, lžičku provensálského koření, sůl, pepř a nalijeme na filety z…
Do mísy přesejeme mouku, přidáme žloutky, celé vejce, mléko, pomerančovou šťávu ze dvou pomerančů, kůru z jednoho pomeranče, špetku soli, máslo, kypřící prášek a vše…
Vynikající domácí likér z višní, kterým potěšíme návštěvy. Proti kupovanému neobsahuje umělá barviva ani příchutě. Tak jen zbývá sehnat nebo natrhat višně a dát se do…
Na rozvar dát do kastrolu mléko, čokoládu, cukr, kůru a šťávu z pomeranče lehce rozvařit a dát odstát. Mezitím vejce, cukr, olej, sodovku rozšlehat metličkou a vymíchat…
Na rozvar dát do kastrolu mléko, čokoládu, cukr, kůru a šťávu z pomeranče lehce rozvařit a dát odstát. Mezitím vejce, cukr, olej, sodovku rozšlehat metličkou a vymíchat…
Mouku, cukry, sůl, droždí, jemně nastrouhanou kůru zhruba z půlky pomeranče, drobně nasekanou čokoládu smícháme v míse, přidáme vlažné máslo a mléko, vejce a rum a…
Žloutky utřeme s cukrem a máslem do pěny, přimícháme mouku smíchanou se solamylem, práškem do pečiva a nastrouhanou pomerančovou kůrou.Do těsta zapracujeme vlažné mléko,…
Troubu zapneme na 200° C vršek/spodek. Nejprve upečeme korpus - vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Z bílků se solí vyšleháme tuhý sníh, přidáme cukr a postupně…
Špaldová tvarohová štola je moderní pojetí klasického vánočního pečiva, které spojuje jemnost tvarohu s výživnými vlastnostmi špaldové mouky. S každým kouskem si…
Jáhly několikrát propláchneme v teplé vodě, zalijeme rostlinným mlékem nebo vodou (1.5 násobek objemu jáhel) a uvaříme doměkka. Já je vařím na nejmenším plameni 15 minut…
Formu na pečení vyložíme papírem nebo dobře vymažeme a vysypeme (já jsem použila formu 20x30 cm).Do šlehací mísy vyklepneme vejce, přidáme změklý tuk a cukr a šleháme do…
Smícháme v misce prosátou mouku, sůl, cukr a kakao, přidáme rozšlehané vejce v mléce a postupně přiléváme a prošleháváme metličkou. Necháme alespoň 15 minut odstát.Poté…
Do mléka důkladně rozmícháme pudink, dvě lžíce cukru, vanilkový extrakt nebo vyškrábnutý vanilkový lusk a uvaříme hustý pudink. Odstavíme z ohně a vmícháme máslo,…
Je prokázáno, že palačinky zlepšují náladu a všem chutnají. Jemné nadýchané placky s tónem pomerančového aroma doplníme lahodnou zakysanou smetanou a delikátním slaným…
Každá pekařka má svůj oblíbený a k dokonalosti dovedený recept na voňavé perníčky. Ale snad všechny recepty mají jedno společné, a to, aby byly perníčky ihned měkké. V…