Biskupský chlebíček se sušeným ovocem

zizala Kuchařka: zizala

Moučníky , Bábovky 8 názorů

Suroviny

200 g másla
350 g polohrubé mouky
150 g moučkového cukru (dávám méně)
40 g vlašských ořechů
4 vejce
50 ml rumu
60 g rozinek
70 g ostatního sušeného ovoce - např. meruňky, švestky, třešně.
čerstvá citronová a pomerančová kůra
1 prášek do pečiva (13 g)
1 vanilkový cukr
70 ml podmáslí nebo mléka
špetka soli
mouka a trochu másla na vymazání a vysypání formy
100 g čokolády nebo čokoládové polevy
Recept si zatím oblíbilo 28 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny musí být v pokojové teplotě.

  2. Máslo, sůl a oba cukry ušleháme do pěny. Za stálého šlehání přidáme postupně celá vejce a přilijeme rum.

  3. Mouku posejeme s práškem do pečiva. Přidáme sekané ořechy a pokrájené sušené ovoce i rozinky, nastrouhanou citronovou a pomerančovou kůru.

  4. Sypkou a máslovou směs smícháme a přimícháme podmáslí.

  5. Vše nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme v troubě při 160°C asi 50-60 minut.

  6. Upečený moučník (poznáme podle špejle - po vytažení je suchá) necháme vychladnout na mřížce a polijeme rozehřátou čokoládou.

Poznámka

Biskupský chlebíček jsem nikdy neměla ráda, nechutná mi totiž kandované ovoce. Se sušeným ovocem je pro mne skvělý.

Procházela jsem poctivě zdejší recepty, ale s tímto poměrem surovin jsem nenašla.

http://www.mlsoty.estranky.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 44 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Biskupský chlebíček se sušeným ovocem

  • zizala zizala(autorka receptu)

    Hanes: Mám radost, děkuji :-K

    Odpovědět

  • Hanes Hanes

    Vyzkoušeno, upečeno a povedlo se. Premiéra vyšla a chutnalo. Dávám zasloužený bodík:yes:

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    zizala: Tak to mě nenapadlo, že kromě cukru jde i o chemii.:-O Díky za vysvětlení.

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    Dajda: Pro mne ano, to kandované je většinou přibarvené a uměle dochucované. Mám raději přirozenou chuť ovoce sušeného. Spoustu druhů si suším sama.

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Jana Dorazinová-Remková: Ostružinový likér <3, tak ten bych ráda ochutnala! Je skoro hřích dávat ho do moučníku.

    zizala: Taky mám ráda sušené ovoce a dávám ho jak do biskupského chlebíčku, který dělám z bílků, tak do marokánek, ale je to takový rozdíl od kandovaného (to je ovšem nafutrované cukrem)?

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Děkuji za recept, opravdu skvělé. Já jsem neměla rum, tak jsem přidala stejné množství ostružinového likéru a jinak jsem použila sušené ovoce, které jsme dostali od každého něco. Nepolévala jsem už čokoládou. :yes:

    Odpovědět

  • casino casino

    No, s oblibou přidávám co je zrovna doma: obvykle fíky, datle, rozinky, trnky a když je, tak i nahrubo sekanou čokoládu (stačí běžná na vaření) :-)

    Odpovědět

  • Johanka128 Johanka128

    Já jsem znala vždy jen s kandovaným ovocem nebo jen s rozinkami...sušené ovoce tam může být výborné, vyzkouším :-)

    Odpovědět

Tématické fráze: biskupský chlebíček s kandovaným ovocem biskupský chlebíček recept biskupký chlebíček vláčný biskupský chlebíček chlebíček ze suseneho ovoce jak se dela biskupsky chlebicek recept na biskupský chlebíček biskupský chlebíček s kandovaným ovocem a cokoladu biskupský chlebíček recepty ze suseneho ovoce pečivo ze sušeného ovoce - recept sněhový biskupský chlebíček banánový chlebík s kandovaným nadýchaný biskupský chlebíček biskupsky chlebicek apetit výborný biskupský chlebíček teplota peceni biskupský chlebicek 100 g polohrubé mouky bananovy chlebíček se sušenými svestkami apetit tvarohový biskupský chlebíček ovocný chlebíček recept

Zapomněl/a jsem heslo