Biskupský chlebíček se sušeným ovocem

zizala Kuchařka: zizala

Moučníky , Bábovky 8 názorů

Suroviny

200 g másla
350 g polohrubé mouky
150 g moučkového cukru (dávám méně)
40 g vlašských ořechů
4 vejce
50 ml rumu
60 g rozinek
70 g ostatního sušeného ovoce - např. meruňky, švestky, třešně.
čerstvá citronová a pomerančová kůra
1 prášek do pečiva (13 g)
1 vanilkový cukr
70 ml podmáslí nebo mléka
špetka soli
mouka a trochu másla na vymazání a vysypání formy
100 g čokolády nebo čokoládové polevy
Recept si zatím oblíbilo 29 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny musí být v pokojové teplotě.

  2. Máslo, sůl a oba cukry ušleháme do pěny. Za stálého šlehání přidáme postupně celá vejce a přilijeme rum.

  3. Mouku posejeme s práškem do pečiva. Přidáme sekané ořechy a pokrájené sušené ovoce i rozinky, nastrouhanou citronovou a pomerančovou kůru.

  4. Sypkou a máslovou směs smícháme a přimícháme podmáslí.

  5. Vše nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme v troubě při 160°C asi 50-60 minut.

  6. Upečený moučník (poznáme podle špejle - po vytažení je suchá) necháme vychladnout na mřížce a polijeme rozehřátou čokoládou.

Poznámka

Biskupský chlebíček jsem nikdy neměla ráda, nechutná mi totiž kandované ovoce. Se sušeným ovocem je pro mne skvělý.

Procházela jsem poctivě zdejší recepty, ale s tímto poměrem surovin jsem nenašla.

http://www.mlsoty.estranky.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 44 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Biskupský chlebíček se sušeným ovocem

  • zizala zizala(autorka receptu)

    Hanes: Mám radost, děkuji :-K

    Odpovědět

  • Hanes Hanes

    Vyzkoušeno, upečeno a povedlo se. Premiéra vyšla a chutnalo. Dávám zasloužený bodík:yes:

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    zizala: Tak to mě nenapadlo, že kromě cukru jde i o chemii.:-O Díky za vysvětlení.

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    Dajda: Pro mne ano, to kandované je většinou přibarvené a uměle dochucované. Mám raději přirozenou chuť ovoce sušeného. Spoustu druhů si suším sama.

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Jana Dorazinová-Remková: Ostružinový likér <3, tak ten bych ráda ochutnala! Je skoro hřích dávat ho do moučníku.

    zizala: Taky mám ráda sušené ovoce a dávám ho jak do biskupského chlebíčku, který dělám z bílků, tak do marokánek, ale je to takový rozdíl od kandovaného (to je ovšem nafutrované cukrem)?

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Děkuji za recept, opravdu skvělé. Já jsem neměla rum, tak jsem přidala stejné množství ostružinového likéru a jinak jsem použila sušené ovoce, které jsme dostali od každého něco. Nepolévala jsem už čokoládou. :yes:

    Odpovědět

  • casino casino

    No, s oblibou přidávám co je zrovna doma: obvykle fíky, datle, rozinky, trnky a když je, tak i nahrubo sekanou čokoládu (stačí běžná na vaření) :-)

    Odpovědět

  • Johanka128 Johanka128

    Já jsem znala vždy jen s kandovaným ovocem nebo jen s rozinkami...sušené ovoce tam může být výborné, vyzkouším :-)

    Odpovědět

Tématické fráze: biskupský chlebíček s kandovaným ovocem biskupský chlebíček recept vláčný biskupský chlebíček biskupský chlebíček recept na biskupský chlebíček biskupký chlebíček chlebíček ze suseneho ovoce recepty ze suseneho ovoce tvarohový biskupský chlebíček jak se dela biskupsky chlebicek ovocný chlebíček biskupský chlebíček koláč hrnkový recept bílkový chlebíček se sušeným ovocem, hhrozinkami a ořechy všechno co mám ráda bílkový biskupský chlebíček moučník se sušeným ovocem se sušenými ovocem biskupský chlebíček s kandovaným ovocem a cokoladu pečivo ze sušeného ovoce - recept sněhový biskupský chlebíček biskupský chlebíček vláčný chlebíček z kandovaným ovocem

Zapomněl/a jsem heslo