Bábovka "Piškotka"

Merylas Kuchařka: Merylas

Moučníky , Bábovky 11 názorů

Suroviny

4 vejce
160 g Hery nebo jiného tuku
160 g cukru - dala jsem moučkový
250 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
125 ml mléka
30 g sekaných opražených mandlí
30 g rozinek nebo já dala kandovanou pomerančovou kůru
1 balíček kakaových piškotů (k dostání např. v Tescu)
pikantní marmeláda na slepování
trochu 100% tuku např. Omega na vymazání formy
kokos nebo hrubá mouka na vysypání
Pokud chceme bábovku polévat čokoládou:
tak ještě čokoládovou polevu
trochu mandlových lupínků
proužky čerstvé pomerančové kůry na posypání
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Jako první si slepíme po dvou piškoty marmeládou, taky vymažeme a vysypeme formu.

  2. Žloutky, cukr a tuk utřeme, přidáme po částech a střídavě mléko o pokojové teplotě, prosátou mouku s práškem do pečiva nakonec sekané mandle, rozinky a lehce sníh z bílků. Do formy rozetřeme zhruba třetinu těsta, naskládáme těsně k sobě piškoty, pak rozetřeme další třetinu těsta, opět rozložíme piškoty a zakryjeme zbytkem těsta.

  3. Vložíme do předehřáté trouby a zvolna upečeme asi zhruba 40-45 minut. Mám plynovou troubu, tak stupně nenapíšu.

  4. Po vychlazení buď bábovku jen pocukrujeme nebo polijeme čokoládovou polevou a posypeme mandlovými lupínky a proužky pomerančové kůry.

  5. Můžeme při přípravě postupovat i tím způsobem, že do pěny utřeme cukr, tuk a vejce a pak už jen mouku s práškem, mléko, rozinky a mandle.

  6. Bábovka se lépe krájí druhý den. Při vrstvení se musíme snažit dát piškoty co jak nejvíce ke dnu formy, při pečení jsou vytlačovány nahoru k povrchu a jak se pak bábovka vyklopí, tak jsou spíše pak jen v dolní polovině.

Poznámka

Zdroj receptu: Piškotová kuchařka.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 104 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bábovka "Piškotka"

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    ......náhodné recepty a z nich kouká taková krása...:-8:-D:-D:yes:

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autorka receptu)

    Monca.H.: Děkuji moc za pochvalu a krásné fotečky:-K Jsem moc ráda, že bábovka chutnala, máš ji moc pěknou:yes: A ty piškoty asi fakt bude třeba namáčet:-8;-):-K

    Odpovědět

  • Monca.H. Monca.H.

    +8 a fotečky
    Těsto bylo lahodné a vláčné,fakt super!!!Určitě budu zkoušet s různými obměnami.Piškoty jsem měla klasické,ale příště je asi namočím do nějaké šťávy,vyplavaly mi opravdu až k vrcholu :-D,ale na chuti to nic nezměnilo :-)

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autorka receptu)

    ? (neregistrovaný/á) , v receptu je 1/8 lt mléka a to je 125 ml nebo 12,5 cl;-) Ještě to tam upřesním;-):-)

    Odpovědět

  • ? ?(neregistrovaný)

    Prosím,u toho mléka to má být litrů?:-O díky

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autorka receptu)

    Papričko, děkuji za nádherné foto. Bábovka se Ti moc povedla, je nádherná a máš moc pěkný tvar. Jsem moc ráda, že chutnala:-K

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Na tuto bábovku jsou zde během 14 dnů 2 stejné recepty, tak jsem si vybrala ten první. Piškoty jsem mazala meruňkovou marmeládou. Bábovka je výborná :yes::yes: +;-)

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Ty piškoty jsou jak pusinky:-)) Maruško, moc pěkné:-)):yes::yes: +

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    :-K Pěknný nápad +:yes::-K

    Odpovědět

  • aranosi aranosi

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    :-p:yes::yes: Ty piškoty v tom jsou šikovné!!:-)

    Odpovědět

Tématické fráze: piškotová bábovka s čokoládou bábovka s piškoty piškotová bábovka meruňková bábovka piškotová bábovka z hladké mouky výborná piškotová bábovka piskotova babovka s cokoladovou polevou bábovka plněná piškoty výborná bábovka piškotová tuk do babovky omega babovka s marmeladou babovka z omegy babovka s merunkovou marmeladou babovka s ricottou formy na pečení bábovky vrstvená bábovka top recepty bábovka s proužkem 1/8 lt mleka 1/8 lt babovka

Zapomněl/a jsem heslo