Bábovka "Piškotka"

Merylas Kuchařka: Merylas

Moučníky , Bábovky 11 názorů

Suroviny

4 vejce
160 g Hery nebo jiného tuku
160 g cukru - dala jsem moučkový
250 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
125 ml mléka
30 g sekaných opražených mandlí
30 g rozinek nebo já dala kandovanou pomerančovou kůru
1 balíček kakaových piškotů (k dostání např. v Tescu)
pikantní marmeláda na slepování
trochu 100% tuku např. Omega na vymazání formy
kokos nebo hrubá mouka na vysypání
Pokud chceme bábovku polévat čokoládou:
tak ještě čokoládovou polevu
trochu mandlových lupínků
proužky čerstvé pomerančové kůry na posypání
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Jako první si slepíme po dvou piškoty marmeládou, taky vymažeme a vysypeme formu.

  2. Žloutky, cukr a tuk utřeme, přidáme po částech a střídavě mléko o pokojové teplotě, prosátou mouku s práškem do pečiva nakonec sekané mandle, rozinky a lehce sníh z bílků. Do formy rozetřeme zhruba třetinu těsta, naskládáme těsně k sobě piškoty, pak rozetřeme další třetinu těsta, opět rozložíme piškoty a zakryjeme zbytkem těsta.

  3. Vložíme do předehřáté trouby a zvolna upečeme asi zhruba 40-45 minut. Mám plynovou troubu, tak stupně nenapíšu.

  4. Po vychlazení buď bábovku jen pocukrujeme nebo polijeme čokoládovou polevou a posypeme mandlovými lupínky a proužky pomerančové kůry.

  5. Můžeme při přípravě postupovat i tím způsobem, že do pěny utřeme cukr, tuk a vejce a pak už jen mouku s práškem, mléko, rozinky a mandle.

  6. Bábovka se lépe krájí druhý den. Při vrstvení se musíme snažit dát piškoty co jak nejvíce ke dnu formy, při pečení jsou vytlačovány nahoru k povrchu a jak se pak bábovka vyklopí, tak jsou spíše pak jen v dolní polovině.

Poznámka

Zdroj receptu: Piškotová kuchařka.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bábovka "Piškotka"

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    ......náhodné recepty a z nich kouká taková krása...:-8:-D:-D:yes:

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autorka receptu)

    Monca.H.: Děkuji moc za pochvalu a krásné fotečky:-K Jsem moc ráda, že bábovka chutnala, máš ji moc pěknou:yes: A ty piškoty asi fakt bude třeba namáčet:-8;-):-K

    Odpovědět

  • Monca.H. Monca.H.

    +8 a fotečky
    Těsto bylo lahodné a vláčné,fakt super!!!Určitě budu zkoušet s různými obměnami.Piškoty jsem měla klasické,ale příště je asi namočím do nějaké šťávy,vyplavaly mi opravdu až k vrcholu :-D,ale na chuti to nic nezměnilo :-)

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autorka receptu)

    ? (neregistrovaný/á) , v receptu je 1/8 lt mléka a to je 125 ml nebo 12,5 cl;-) Ještě to tam upřesním;-):-)

    Odpovědět

  • ? ?(neregistrovaný)

    Prosím,u toho mléka to má být litrů?:-O díky

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autorka receptu)

    Papričko, děkuji za nádherné foto. Bábovka se Ti moc povedla, je nádherná a máš moc pěkný tvar. Jsem moc ráda, že chutnala:-K

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Na tuto bábovku jsou zde během 14 dnů 2 stejné recepty, tak jsem si vybrala ten první. Piškoty jsem mazala meruňkovou marmeládou. Bábovka je výborná :yes::yes: +;-)

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Ty piškoty jsou jak pusinky:-)) Maruško, moc pěkné:-)):yes::yes: +

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    :-K Pěknný nápad +:yes::-K

    Odpovědět

  • aranosi aranosi

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    :-p:yes::yes: Ty piškoty v tom jsou šikovné!!:-)

    Odpovědět

Tématické fráze: piškotová bábovka s čokoládou bábovka s piškoty piškotová bábovka piškotová bábovka z hladké mouky meruňková bábovka výborná piškotová bábovka piskotova babovka s cokoladovou polevou bábovka plněná piškoty výborná bábovka piškotová babovka s marmeladou babovka z omegy babovka s ricottou formy na pečení bábovky vrstvená bábovka top recepty bábovka s proužkem 1/8 lt mleka 1/8 lt babovka třeba babovka klasicka ceska babovka

Zapomněl/a jsem heslo