Tvarohový cheesecake

chute-sveta.cz Kuchařka:

Doba přípravy: PŘÍPRAVA: 20 minut VAŘENÍ: 1 hodinu , 20 minut PT1H40M PT1H20M PT0H20M 12 - 16 porcí Moučníky , Řezy 0 názorů

Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři
54

Suroviny

Na korpus:
225 g máslových sušenek rozemletých najemno (například Bebe)
113 g másla
100 g cukru
1/4 KL soli
Náplň:
1125 g plnotučného tvarohu
350 g krupicového cukru
3 PL hladké mouky
1 KL jemně nastrouhané citronové kůry
1 KL jemně nastrouhané pomerančové kůry
5 vajec
2 žloutky
1/2 KL vanilkového extraktu
Třešňová poleva:
250 g vypeckovaných třešní (i zmrazených, ale rozmrazených)
2 PL (30 ml) citronové šťávy
50 g krupicového cukru
1 PL kukuřičného škrobu
120 ml vody
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Korpus: smícháme rozemleté sušenky s rozpuštěným máslem, cukrem a solí.

  2. Dortovou formu vel. 24 cm vymažeme máslem a sušenkovou směs vtlačíme na dno a do stran.

  3. Dáme ji do mrazáku, zatímco připravíme náplň.

  4. Náplň: troubu předehřejeme na 250°C.

  5. Tvaroh ušleháme s cukrem a moukou v kuchyňském robotu (nebo ručním mixerem) dohladka.

  6. Přidáme vanilkový extrakt, pak vejce a žloutky, jedno po druhém a šleháme na nízké rychlosti.

  7. Řádně promícháme.

  8. Do větší kulaté pečící formy* (nebo jakékoliv zapékací formy, do které se pohodlně vejde forma s korpusem) dáme formu s korpusem. Na korpus nalijeme náplň, lehce uhladíme.

  9. Pečeme 15 - 20 minut nebo dokud se dort lehce nenafoukne.

  10. Pak teplotu snížíme na 95°C a pečeme dalších 60 minut.

  11. Dort vyndáme z trouby a okraj dortu ořízneme špičkou nože, abychom uvolnili korpus z formy.

  12. Lehce přikryjeme a necháme vychladnout při pokojové teplotě cca 1 hodinu, potom vychladíme v lednici alespoň 6 hodin, ideálně přes noc.

  13. Třešňová poleva:

  14. všechny suroviny smícháme ve středně velkém hrnci.

  15. Přivedeme k varu. Jakmile se směs začne vařit, vaříme cca 2 - 3 minuty.

  16. Sundáme z plotny a necháme zcela vychladnout.

  17. Nalijeme na vychlazený dort a necháme znovu vychladnout.

  18. Krájíme ostrým nožem, který před každým řezem vždy namočíme do horké vody a řádně osušíme.

  19. Já používám skleněnou kulatou zapékací formu z Ikea, průměr cca 30 cm. Teď už ji bohužel nemají v nabídce.

  20. ** Pro variantu klasického New York Style Cheesecaku použijeme smetanový sýr, např. Philadelphia nebo Lučina smetanová

Poznámka

Mé další recepty najdete na http://www.chute-sveta.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Tvarohový cheesecake

K receptu nejsou žádné komentáře.

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo