Stoletý bramborový koláč
Recept ještě nebyl hodnocenJemné a křehké těsto ve spojení se šťavnatými jablíčky tvoří neodolatelně nadýchané řezy. Vůně skořice, která se rozline už při pečení, naláká celou rodinu ke stolu.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jemné a křehké těsto ve spojení se šťavnatými jablíčky tvoří neodolatelně nadýchané řezy. Vůně skořice, která se rozline už při pečení, naláká celou rodinu ke stolu.…
Máte rádi po ránu teplou a výživnou snídani do bříška? Tak to si jistě pochutnáte na zapečené ovesné kaši. Je vhodná zejména do chladnějších dnů. V chuti najdeme…
Bramborovo-dýňový knedlík je chutnou a netradiční obměnou klasických knedlíků. Jemné brambory a sladká dýně, doplněné o voňavou petrželku a salám, jsou základem…
Koláč s broskvemi, jogurtem a tvarohem je ideální spojení vláčného těsta, šťavnatého ovoce a jemného tvarohu. Hodí se ke kávě, na oslavu i jen tak k odpolednímu čaji.…
Svěží, lehký a velmi lahodný dort s netradiční kombinací chutí. Makový korpus s poctivou vrstvou tvarohového krému se smetanou a borůvková poleva navrch. Kdo by odolal?…
Ostružinový moučník, který voní létem a chutná jako z pohádky. Nadýchané těsto z našlehaných bílků, másla, cukru a žloutků se ozdobí ostružinami. Nakonec moučník…
Koláč jako stvořený k odpolední kávě s rodinou či přáteli. Křehké máslové těsto, doplněné o šťavnaté borůvky a jemnou tvarohovou náplň. Dezert, který potěší nejen…
Tahle buchta spojuje chuť celozrnné mouky, jemnost ovesných vloček a svěžest nastrouhaných jablek. Je přirozeně sladká, nadýchaná a krásně voní po skořici – ideální ke…
Šťavnatá jablka, křupavé ořechy a jemně nakyslé brusinky tvoří vláčný moučník oslazený přírodní stévií. Dezert, který potěší milovníky sladkého i ty, kdo se chtějí…
Šťavnatý jablečný závin vás okouzlí neodolatelou vůní už při pečení. Voní skořicí, ořechy a vanilkou. Připravíte ho včetně domácího těsta z kvalitních surovin. Naplněný…
Dokonale vláčná a jemná bábovka s tvarohem, pistáciovou tyčinkou Deli a broskvemi je skvělý moučník, který vás svou chutí zaručeně překvapí. Pracnější příprava se vám…
Nadýchaný jablečný sníh a vláčné těsto tvoří spolu dokonalou kombinaci, která si získá srdce každého milovníka sladkého. Vyzkoušejte recept, který je jednoduchý, rychlý…
Falešný dort sacher pro milovníky čokolády ukrývá strouhaná jablka. Ta se, společně s meruňkovou marmeládou, postarají o vláčný a šťavnatý korpus. Pokud si netroufáte na…
Voňavá medová buchta, ve které se sladkost jablek mísí s medem, skořicí a rozinkami. Jednoduchý a vláčný moučník, který při pečení rozvoní celý dům a je ideální ke kávě…
Voňavý a nadýchaný dezert plný ovoce, oříšků a zdravých semínek. Ideální pro sladkou snídani plnou energie, podzimní odpoledne, nebo večerní mlsání. Lehkost výživných…
Změklé máslo utřeme se žloutky a oběma cukry do pěny. Pak vmícháme smetanu a prosátou moukou s kypřícím práškem. Nakonec zlehka zpracujeme bílky vyšlehané na pevný sníh…
Ochutnejte tento skvělý a osvěžující jahodovo-rebarborový koláč ovoněný vanilkou a zasypaný drobenkou. Na přípravu nejsou použity žádné živočišné produkty, takže si na…
V míse ušleháme celá vajíčka s krystalovým cukrem,přidáme šlehačku a nakonec vmícháme mouku s kypřícím práškem a na konec poslední ingredience dle chuti.Vlijeme do…
Z vejce oddělte žloutky a bílky. Ty vyšlehejte v pěnu a odložte stranou. Pokračujte šleháním žloutků, ke kterým můžete přidat i med a postupně acidofilní mléko a olej.…
Cukr, vejce, olej, kompot i se šťávou promícháme, nakonec přidáme mouku s práškem do pečiva.Na vymazaný moukou vysypaný vyšší plech směs nalijeme a upečeme.
Upečeme tři dortové korpusy - velký, střední, menší - dva světlé a jeden tmavý. Základní recept na KORPUS (kulatá forma o průměru 21 cm): 150 g polohrubé mouky, 140 g…
1. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky dáme do mísy, bílky vyšleháme s malou špetkou soli do tuhého sněhu. 2. Do mísy ke žloutkům přidáme cukr a vanilkový cukr a…
Nejprve si vyndáme máslo z lednice, aby nám změklo na náplň. Teď se vrhneme na těsto. Vejce vyšleháme do pěny s cukrem a postupně zašleháváme vlažnou vodu, olej,…
Slaninu opečeme na pánvi dohněda, oloupané syrové brambory nastrouháme nahrubo. Do mouky prosáté s kypřícím práškem přidáme brambory zbavené tekutiny, slaninu, 3/4 sýra,…