Povidlove rohlicky

vybusna Kuchařka:

Moučníky , Ostatní 2 názory

21

Suroviny

500 g hladká mouka
+ mouka na podsypání
250 g máslo
2 PL práškovy cukr
+ cukr na posypání
10 PL studená voda
1 kypřicí prášek do pečiva dr.oetker
440 g švestkové povidla
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Toto cesto sa mi najlepsie robi v robote so sekacimi nozmi.

    Takze do mixera dame maslo s mukou a praskom do peciva. Pridame praskovy cukor a pustime rychle otacky. Sekame dovtedy kym nam nevznikne cesto ako hruba struhanka. Potom pridame este vodu a nechame na tri otacky, vodu zapracovat do cesta.

  2. Cesto preklopime a niekolkymi tahmi v rukach ho prepracujeme. Naozaj staci len par tahov.

    Cesto je makke a nelepive.

  3. Cesto rozdelime na 8 rovnakych casti a kym budeme spracovavat jednu, tak ostatne prikryjeme.

    Diel cesta si podsypeme zvrchu aj zo spodu a zacneme valkat.

  4. Valkame cez foliu, ide to tak rychle a lahko. Vyvalkame kruh, ktory ma priemer cca 20 cm a rozdelime ho radielkom , ako pizzu , na 8 casti.

  5. Na sirsiu cast kazdeho trojuholnika polozime kopku slivkoveho lekvaru.

  6. Zacneme balit lekvar do cesta, kazdu kopku lekvaru, po jeho bokoch, zaistime proti vyteceniu, tak, ze cesto prstami zatlacime a zamotame ho az do konca spicu. Konce ohneme do tvaru rozteka.

  7. Rozteky kladieme na plech, vystlany papierom na pecenie.

    Pecieme na 180 stupnov cca 15 minut, strazte si to podla svojej rury, tak, aby bol roztek z vrchu aj zo spodu zlatavy.

  8. Rozteky dokladne pocukrujeme a podavame vychladnute.

Poznámka

Tento recept s podrobnym popisom a fotodokumentaciou najdete na

http://chalupnikovi.com/recepty/?p=4907

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Povidlove rohlicky

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo