Balkánský hrnec
Recept ještě nebyl hodnocenMaso na nudličky dáme na orestovanou cibuli, osolíme, opepříme, podlijeme trochou vody a dusíme. Když je maso měkčí, přidáme na kostky nakrájené brambory a majoránku.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso na nudličky dáme na orestovanou cibuli, osolíme, opepříme, podlijeme trochou vody a dusíme. Když je maso měkčí, přidáme na kostky nakrájené brambory a majoránku.…
Bílé fazole namočíme na 3 hodiny do studené vody: pak je v téže vodě uvaříme s bobkovým listem.Na oleji osmahneme cibuli, přidáme sladkou papriku, osmažíme a vložíme…
Černé fazole v kombinaci s chilli, rajčetem a paprikou spolehlivě zasytí i zahřejí. Mexické fazole v zeleninové omáčce si můžete dopřát s tortillami, ale i s chlebem,…
Domácí škvarková pomazánka vám bude chutnat na krajíci čerstvého chleba. Přidejte kyselou okurčičku, nebo feferonkou, nalijte do sklenice vychlazené pivo a můžete začít…
Do kotlet si nařízneme opatrně kapsu. Na oleji orestujeme cibulku a přidáme na drobné nudličky nakrájená játra a tolik lžic leča, kolik máme řízků. Játra si podusíme…
Špagety s červenou omáčkou, tedy rajčatovou s mletým masem a s vrstvou nastrouhaného sýru jsou i mezi dětmi velmi oblíbeným pokrmem. Masovou směs doplníme zavařeným…
Očištěné žlázy pokrájíme na kousky.Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso, osolíme, opepříme a dusíme do měkka.Oloupeme kabanos a nakrájíme ho na kolečka nebo nudličky,…
Filé pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme 1 hod odležať. Do zapekacej misy vložíme lečo zmiešané so smotanou a soľou. Filé potrieme prelisovaným cesnakom, trošku…
Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Nakrájenou cibuli osmažíme na oleji nebo na rozškvařeném špeku, stačí jen málo tuku, tak aby se cibule usmažila. Přidáme maso, které…
Kuřecí maso si nakrájíme na nudličky přidáme zcezené lečo a zbytek surovin a promícháme dáme do lednice a necháme do druhého dne odležet. Druhý den smažíme na pánvi…
Maso omyjeme, odblaníme a nakrájíme na kostičky 0,5 x 0,5 cm, dáme do hrnce (já použila tlakový) na rozpálené sádlo, tak aby se maso zatáhlo. Pak přidáme nakrájenou…
Slepičí stehno, popřípadě jiné slepičí maso uvaříme v tlakovém hrnci a maso pak nakrájíme na menší kousky.Na másle orestujeme nakrájenou zelenou cibulku, přidáme na…
Na troche oleja orestujeme nadrobno narezanú cibuľu, pridáme na kolieska narezanú klobásu a krátko opražíme, kým nepustí tuk. Potom pridáme na kocky narezané zemiaky,…
Ve větším množství tuku orestujeme osolené a opepřené maso do zlaté barvy. Maso vyjmeme, tuk slijeme a do výpeku vložíme cibulku. Krátce opečeme a přidáme protlak a…
Lečo patří mezi oblíbené pokrmy české kuchyně. Zejména v létě jej připravujeme čerstvé, s vejci a uzeninou. Zavařené pak můžeme použít k přípravě omáčky s mletým masem.…
V tomto receptu je patrná inspirace maďarskou kuchyní. Kostky vepřového masa jsou dušené se sklenicí sterilovaného leča a ajvaru, směsi pečených paprik a lilku. O…
Raženky obrátíme rovnou stranou nahoru. Na ně pak klademe odkapané lečo, zakryjeme plátkem salámu a plátkem sýra.Takhle obložené raženky dáme do trouby a zapékáme …
Do kotlet nařízneme kapsu a přes fólii, nebo sáček je naklepeme. Pak osolíme, opepříme, vnitřky kotlet vymažeme kremžskou hořčicí, vložíme oštěpek a sepneme párátky,…
Nejprve nakrájíme slaninu na dlouhé pásky a prošpikujeme hovězí maso. Maso osolíme a opepříme ze všech stran. Do pekáče dáme 2 lžíce sádla, maso ze všech stran opečeme…
Vše pomeleme na masovém mlýnku, přidáme dle chuti česnek, kečup, mletý pepř, sůl. Směs namažeme na krajíce chleba nebo veky a posypeme strouhaným sýrem. Zapékáme v…
Kroupy dáme do mísy, přidáme pokrájené brambory, cibuli, plátky klobásy, česnek, lečo (asi 3/4 litru), smetanu, osolíme a opepříme dle chuti. Vše dobře promícháme, dáme…
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme nakrájená játra, osolíme a opepříme.Orestujeme a játra vyjmeme. Výpek vysmahneme, zaprášíme moukou a osmahneme.Přidáme kari,…
Pomalý hrnec je skvělým pomocníkem v kuchyni. Tento recept vám přináší šťavnaté kuřecí stehenní řízky vařené v leču, ze kterého pak vymixujete lahodnou zeleninovou…
Rizoto patří mezi klasiku české kuchyně. Nehledejte však za tím krémovou italskou klasiku. To naše je přece jen jiné. Na pánvi orestujeme maso se zavařeným lečem,…