Lečo s klobásou a čočkou
Recept ještě nebyl hodnocenČočku namočíme na 2 hodiny do teplé vody.Klobásy nakrájíme na slabá kolečka, cibuli na kostičky.Cibuli osmahneme do zlatova, přidáme klobásky a asi 5 minut restujeme,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Čočku namočíme na 2 hodiny do teplé vody.Klobásy nakrájíme na slabá kolečka, cibuli na kostičky.Cibuli osmahneme do zlatova, přidáme klobásky a asi 5 minut restujeme,…
Sojový granulát přelejeme horkým nálevem a necháme odležet tak 1 až 2 hodinky. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme zcezený a okapaný granulát, mletou papriku a osmahneme.…
Rizoto s mletým masem je jednoduchý a sytý pokrm, který skvěle poslouží jako rychlý oběd i večeře pro celou rodinu. Spojuje šťavnaté maso, zeleninové lečo a rajčatový…
Mleté maso promícháme se shora uvedenými ingrediencemi. Uděláme mokrou rukou malé kouličky, které na oleji na pánvi zprudka z obou stran opečeme.I s výpekem přendáme…
Maso osolíme, poklademe nasekaným česnekem, kolečky pórku a navršíme na něj směs harissy a leča. Naskládáme do zapékací misky a pokapeme olivovým olejem. Dáme péci do…
Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Nakrájenou cibuli osmažíme na oleji nebo na rozškvařeném špeku, stačí jen málo tuku, tak aby se cibule usmažila. Přidáme maso, které…
Plátky masa naklepeme (použila jsem klouby rukou), osolíme, opepříme, posypeme trochu gyrosem. Vložíme do pekáčku nebo zapékací misky. Maso bohatě posypeme na proužky…
Játra omyjte, zbavte blan a nakrájejte na proužky, opepřete, posypejte kmínem, osmažte na oleji a vyndejte na předehřátý talíř. Ve výpeku osmažte cibuli nakrájenou na…
V pekáči rozpálíme olej. Osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, slaninu a játra. Po chvíli přidáme i naporcovaného králíka obaleného v podravce. Opékáme asi 5…
Ve větším množství tuku orestujeme osolené a opepřené maso do zlaté barvy. Maso vyjmeme, tuk slijeme a do výpeku vložíme cibulku. Krátce opečeme a přidáme protlak a…
Do pekáčku dáme kousek sádla, na kolečka nakrájenou cibuli, nakrájený česnek, vlijeme sklenici leča a přidáme prošpikovaná, osolená a trochu pokmínovaná stehna. Dáme do…
Na oleji osmahneme na nudlicky pokrajene kureci prsa, pridame sklenici leca, hrasek a zampiony a trochu kecupu, dusime asi 20 minut, ke konci osolime, opeprime a pridame…
Vše pomeleme na masovém mlýnku, přidáme dle chuti česnek, kečup, mletý pepř, sůl. Směs namažeme na krajíce chleba nebo veky a posypeme strouhaným sýrem. Zapékáme v…
Králičí hřbety vykostíme, naklepeme a zlehka poprášíme solí a pepeřem. Potřeme hořčicí, poklademe špalíčky slaniny a zavineme do závitků. Závitky zajistíme jehlou, nebo…
Plátky krkovice naklepeme, okořeníme a zalijeme olejem. Maso v něm nemusí plavat. Necháme v chladu marinovat tak hodinu. Občas protřepeme, aby se olej a koření pěkně…
Všetko spolu pomelieme.Pridáme vajička a prelisovaný cesnak.Naplníme fľaštičky, uzavrieme a sterilujeme 20 minút.
Fazole namočené přes noc ráno slijeme a zalité čistou vodou asi 5 cm nad fazole vaříme 3-4 hodiny. Kontrolujeme hladinu aby nakonec nebyly nasuchu.Ve velké hluboké pánvi…
Pokud máte ve spíži sklenici zavařeného leča a trochu těstovin, není nic jednoduššího než připravit tyto zapečené těstoviny s lečem a kuřecím masem. Celý pekáč chutného…
Z Wikipedie: Boršč (také boršč, bortsch, borstch, Borsh, boršč, Ukrajinský: борщ, v jidiš: באָרשט) je polévkou, která je populární v mnoha zemích střední a východní…
Zeleninové lečo, petrželku, olivový olej, tymián, rozmixujeme, ochutíme solí a pepřem. Brambory dobře omyjeme, nakrájíme na kolečka, naložíme do směsi s lečem, …
Játra si očistíme, překrájíme na menší kousky. Na oleji opečeme cibuli mírně dorůžova. Přidáme játra a prudce je orestujeme. Přidáme lečo, nadrobno nakrájené okurky,…
Nadrobno nakrájenou cibulku zpěníme na oleji, přidáme nakrájená játra na kousky, krapet osolíme, krapet víc opepříme necháme osmahnout, podlijeme vodou a cca 20 minutek…
Na troche oleja orestujeme nadrobno narezanú cibuľu, pridáme na kolieska narezanú klobásu a krátko opražíme, kým nepustí tuk. Potom pridáme na kocky narezané zemiaky,…