

Býčí koule po cikánsku
Suroviny
- Býčí žlázy
- točený salám nebo jiný měkký salám
- lečo
- feferonka
- cibule
- česnek
- vývar
- sůl
- pepř
- olej
Postup přípravy receptu
Očištěné žlázy pokrájíme na kousky.
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso, osolíme, opepříme a dusíme do měkka.
Oloupeme kabanos a nakrájíme ho na kolečka nebo nudličky, přidáme k masu, zaprášíme moukou, zalijeme vývarem, přidáme posekaný česnek a provaříme.
Nakonec vmícháme lečo, feferonku, dochutíme a krátce prohřejeme.
Poznámka od kuchařky
Tohle je recept pro Topačky, které této lahůdce holdují. Předem upozorňuji, že jídlo jsem neochutnala, neboť nejsem až takovým gurmánem :-). Jídlo včera připravovala sousedka, ale řekla mi to až dnes, takže foto nemám. Určitě se ale najde někdo, kdo tyto pochoutky rád a může je vyzkoušet a přidat své fofo, neboť já se k realizaci nechystám
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Býčí koule po cikánsku
-
zitra je mam k obedu
-
1974andrea:Ty jsi mi zase udělala radost přidáním tohoto receptíku
My máme býčí kuličky rádi,ale tentokrát jsem schválně manželovi neřekla,co bude k snědku a on si myslel,že to jsou nějak nově,křehčeji připravené ledvinky
Fakt jsme si pochutnali,s tím lečem a chilli papričkou to mělo opravdu šmrnc
Takže i já díííky
-
Anna Kocikova:Aničko, tos mi udělala velkou radost, vyzkoušením i krásnými fotkami. Děkuju
-
Andri,dnes jesm dělala žlázy podle tohoto receptíku
Bodík a fotky přidávám
+7
A p.sousedce posílám pozdravení a díky za chutný recept.Tohle masíčko máme rádi a byla to příjemná chuťová změna
Dělala jsem ze 3ks(650g)dala jsem 200g kuřecího junioru na nudličky,1/2 z velkého leča i s nálevem a neodolala jsem a přidala jsem k restování cibulky 50g obyčejné slaniny(špeku)na drobné kostičky na zavoněníDo hotového jídla přišla pl nasekaného libečku.Jako příloha se mi nejvíce zamlouvala rýže.Porce byly 4 a hotovo do 30minut
-
Tak to třeba nemusí být špatné jídlo
Ale jenom představa, jak tomu býkovi uříznou varlata
No, musím to někde sehnat, ani jsem nevěděla, že se takové pokrmy dělají
Býci z nás teda musí mít radost
-
afrina223:mila afri,jak bych to rekla
. . .je to byci vercajk,neboli reprodukcni organ,alias zasobarna bejciho oseni,taky by se dalo rict kule,koule,rumbakoule a ve finale odborne varlata
p.s.u nas jsem videla tuto pro fajnsmekry dobrotu v Globusu -
afrina223: býčí žlázy jsou býčí koule
. Bývají klasicky v řeznictví, ale málokdy
-
ahoj, co jsou to ty byčí žlázy a kde se to dá sehnat? Tento recept vypadá zajímavě, ale ještě jsem to nikde neviděla.
-
BILKOVAI:
-
Andrejko, jazýček, koule....nevíš, o co přicházíš
-
BILKOVAI:Já se toho nebojím, nazvala bych to jiným slovem
. Zrovna tak nemám ráda jazyk, sice vždycky pak vidím, jaké je to jemné masíčko, ale statečně odolávám
-
Manžel miluje býčí koule. Já je znám jenom smažené, připravené jako řízek. Taky jsem měla zábrany, ale ochutnala jsem od manžela, když si to v restauraci objednal a bylo to opravdu moc dobré, jemňoučké masíčko. Připomínalo mi to vařený vepřový jazyk
Takže už bych si příště objednala i já
Každopádně Andrejko + 1
a neboj se toho.
-
tejaja:Teri, ja som mala obrovské psychické zábrany pred prvým ochutnaním. Ale ak to dostaneš na tanieri a ochutnáš, zistíš, aká báječná vec to je. V našich končinách je to úzky profil, objavujú sa sporadicky. Recept si zaslúži bod určite.
Srettka, tvoje komentáre milujem... -
U nás nebolo dlho dostať býčie žľazy, len manžel spomínal, že ich kedysi dávno na vojne jedol, ale že to chutilo dobre. Tak že by som to vyskúšala, keď už teraz žľazy dostanem ? Uvidíme, v každom prípade recept zaslúži bod.
-
Zajímavý recept Andrej
přiznám dámy, že jsem ony "gule"nikdy neochutnala
no nevím, tak nějak mě svírá pod břuchem, když si uvědomím co to je, ale prej je to moc dobré
no a když to nevadí mému pantátovi, tak to asi někdy koupím