Býčí koule po cikánsku

Suroviny

Býčí žlázy
točený salám nebo jiný měkký salám
lečo
feferonka
cibule
česnek
vývar
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné žlázy pokrájíme na kousky.

  2. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso, osolíme, opepříme a dusíme do měkka.

  3. Oloupeme kabanos a nakrájíme ho na kolečka nebo nudličky, přidáme k masu, zaprášíme moukou, zalijeme vývarem, přidáme posekaný česnek a provaříme.

  4. Nakonec vmícháme lečo, feferonku, dochutíme a krátce prohřejeme.

Poznámka od kuchařky

Tohle je recept pro Topačky, které této lahůdce holdují. Předem upozorňuji, že jídlo jsem neochutnala, neboť nejsem až takovým gurmánem :-). Jídlo včera připravovala sousedka, ale řekla mi to až dnes, takže foto nemám. Určitě se ale najde někdo, kdo tyto pochoutky rád a může je vyzkoušet a přidat své fofo, neboť já se k realizaci nechystám

Komentáře k receptu Býčí koule po cikánsku

  • laco laco(neregistrovaný)

    zitra je mam k obedu :-8

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    1974andrea:Ty jsi mi zase udělala radost přidáním tohoto receptíku:-K:-KMy máme býčí kuličky rádi,ale tentokrát jsem schválně manželovi neřekla,co bude k snědku a on si myslel,že to jsou nějak nově,křehčeji připravené ledvinky:-)Fakt jsme si pochutnali,s tím lečem a chilli papričkou to mělo opravdu šmrnc:-p:yes:Takže i já díííky;-):-K

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea (autorka receptu)

    Anna Kocikova:Aničko, tos mi udělala velkou radost, vyzkoušením i krásnými fotkami. Děkuju:-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Andri,dnes jesm dělala žlázy podle tohoto receptíku;-)Bodík a fotky přidávám:-p+7:yes:A p.sousedce posílám pozdravení a díky za chutný recept.Tohle masíčko máme rádi a byla to příjemná chuťová změna:yes:
    Dělala jsem ze 3ks(650g)dala jsem 200g kuřecího junioru na nudličky,1/2 z velkého leča i s nálevem a neodolala jsem a přidala jsem k restování cibulky 50g obyčejné slaniny(špeku)na drobné kostičky na zavonění;-):-pDo hotového jídla přišla pl nasekaného libečku.Jako příloha se mi nejvíce zamlouvala rýže.Porce byly 4 a hotovo do 30minut:-)

    Odpovědět

  • afrina223 afrina223

    Tak to třeba nemusí být špatné jídlo :-) Ale jenom představa, jak tomu býkovi uříznou varlata :-)) No, musím to někde sehnat, ani jsem nevěděla, že se takové pokrmy dělají :-) Býci z nás teda musí mít radost :-))

    Odpovědět

  • srettka srettka

    afrina223:mila afri,jak bych to rekla:-8. . .je to byci vercajk,neboli reprodukcni organ,alias zasobarna bejciho oseni,taky by se dalo rict kule,koule,rumbakoule a ve finale odborne varlata;-):-))
    p.s.u nas jsem videla tuto pro fajnsmekry dobrotu v Globusu;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    afrina223: býčí žlázy jsou býčí koule;-). Bývají klasicky v řeznictví, ale málokdy;-)

    Odpovědět

  • afrina223 afrina223

    ahoj, co jsou to ty byčí žlázy a kde se to dá sehnat? Tento recept vypadá zajímavě, ale ještě jsem to nikde neviděla.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    BILKOVAI::-D:-D:-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Andrejko, jazýček, koule....nevíš, o co přicházíš:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea (autorka receptu)

    BILKOVAI:Já se toho nebojím, nazvala bych to jiným slovem:-D:-)). Zrovna tak nemám ráda jazyk, sice vždycky pak vidím, jaké je to jemné masíčko, ale statečně odolávám;-):-))

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Manžel miluje býčí koule. Já je znám jenom smažené, připravené jako řízek. Taky jsem měla zábrany, ale ochutnala jsem od manžela, když si to v restauraci objednal a bylo to opravdu moc dobré, jemňoučké masíčko. Připomínalo mi to vařený vepřový jazyk:-p Takže už bych si příště objednala i já:-D Každopádně Andrejko + 1:yes: a neboj se toho.:-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka (moderátorka)

    tejaja:Teri, ja som mala obrovské psychické zábrany pred prvým ochutnaním. Ale ak to dostaneš na tanieri a ochutnáš, zistíš, aká báječná vec to je. V našich končinách je to úzky profil, objavujú sa sporadicky. Recept si zaslúži bod určite. :yes:
    Srettka, tvoje komentáre milujem...

    Odpovědět

  • tejaja tejaja (moderátorka)

    U nás nebolo dlho dostať býčie žľazy, len manžel spomínal, že ich kedysi dávno na vojne jedol, ale že to chutilo dobre. Tak že by som to vyskúšala, keď už teraz žľazy dostanem ? Uvidíme, v každom prípade recept zaslúži bod. :yes:;-)

    Odpovědět

  • Marsi Mesi Marsi Mesi

    Zajímavý recept Andrej:-)přiznám dámy, že jsem ony "gule"nikdy neochutnala:-8 no nevím, tak nějak mě svírá pod břuchem, když si uvědomím co to je, ale prej je to moc dobré:-)):-D no a když to nevadí mému pantátovi, tak to asi někdy koupím:-D:-))

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: býčí koule býčí kule býčí koule recept recepty býčí koule býčí koule recepty recept na byci koule recept byci koule býčí žlázy po cikánsku ledvinky po cikánsku byčí varlata býčí varlata recept byčí kule recept restaurace býčí koule bíčí koule recept bici koule býčí koule na cibulce recept býčí kule recept na býčí žlázy bejči kule byčí kule recepty