Cikánská pečeně z hovězího masa

Suroviny

2 kg zadního hovězího masa v celku
100 g slaniny v celku, nakrájené na proužky
1 malý rajčatový protlak
1 malá sklenka leča
1 čerstvá paprika zelená i červená
2 kyselé okurky
1 velká cibule
0,5 l hovězího vývaru
sádlo
sůl, pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve nakrájíme slaninu na dlouhé pásky a prošpikujeme hovězí maso.
    Maso osolíme a opepříme ze všech stran. Do pekáče dáme 2 lžíce sádla, maso ze všech stran opečeme a vyjmeme.

  2. Do výpeku přidáme kousky slaniny na kostičky a cibuli na jemno, orestujeme. Vrátíme maso zpět, přidáme lečo a protlak. Přilijeme vývar a maso vložíme do trouby na 2 hodiny na 180 °C. Kontrolujeme a podle potřeby podléváme vývarem.
    Ke konci přidáme papriku na kousky a necháme lehce podusit, aby byla na skus.

  3. Do šťávy nakrájíme na slabé nudličky okurky. Dochutíme solí a pepřem, pokud máme rajčata kyselejší, můžeme malinko přisladit. Maso před podáváním nakrájíme na plátky. Podáváme s rýží.

Komentáře k receptu Cikánská pečeně z hovězího masa

K receptu nejsou žádné komentáře.