Uzené koleno pečené na leču v římském hrnci

zizala Kuchařka:

2-3 porce Jiné maso 15 názorů

58

Suroviny

1 uzené koleno zadní
sklenice leča (já mám 0,7 l, máme rádi dost zeleniny, ale klidně dejte menší sklenici)
případně 1 pálivá paprička
1 cibule
2-3 stroužky česneku (co kdo snese a jak jsou stroužky veliké).
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Římský hrnec i s víkem namočíme do vody, aby nasákl.

  2. Na dno dáme lečo ze sklenice (mám domácí, takže není ostré, proto k němu přidávám 1 pálivou papričku, které mám celoročně v zásobě v mrazáku) a nahrubo krájenou oloupanou cibuli. Koleno omyjeme a potřeme rozmačkaným česnekem.

  3. Nesolím, koleno i lečo jsou slané dost.

  4. Vložíme ho do hrnce na lečo, zakryjeme namočeným víkem, dáme do studené trouby.

  5. Peču 1/2 hodiny na 150°C, pak 1,5-2 hodiny na 200°C. Koleno se víc dusí než peče.

  6. V průběhu podle potřeby podléváme horkou! vodou. Příloha: chléb, brambory, bramborové knedlíky,...

Poznámka

Recept na přání.

Šlo by to určitě i v Pomalém hrnci, ale nemám ho, takže nevím, na jaký výkon a jak dlouho pomalit.

Pokud někdo vyzkouší a vyfotí, budu ráda :)

Je to zimní líný recept, proto to lečo. Určitě by šla použít čerstvá zelenina - papriky a rajčata ;-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 13 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Uzené koleno pečené na leču v římském hrnci

  • Barča Barča(neregistrovaná)

    V římském hrnci peču už 20 let a super a jeden RECEPT k dobru :

    Na dno rozložíme plátky anglické,na tu pak dáme na kolečka nakrájenou cibuli.Na cibuli na plátky nakrájené syrové brambory,posolit,kmín a trošku ml.červené papriky.Pak dáme vymačkané kysané zelí a na to pak plátky vepř.masa osolené s troškou koření tř.grilovacího.A zase zelí,brambory,cibuli a anglickou.Peču 3/4 hodiny na 160 st.a pak 3/4 hodiny na 200 a kdo chce může na posledních 15 minut bez víka.
    Nemá to chybu a zatím všem moc chutnalo.B:-))

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    slavka744: Děkuji za zprávu, mám radost, že chutnalo :-):-K:-K

    Odpovědět

  • slavka744 slavka744

    Dnes sme mali na obed koleno podľa Vášho receptu. Bolo vynikajúce!:yes::yes:
    Robila som ho v pomalom hrnci 3,5 hod. a potom som ho zapiekla v rúre. Je to mňamka.:-)slavka744@azet.sk

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    jasikor: :-):-K Moc děkuju za vyzkoušení receptu a jsem ráda, že se povedlo a chutnalo :-8

    Odpovědět

  • jasikor jasikor

    Upečeno:-p Jelikož nemám římský hrnec, upekla jsem v pekáči s víkem! Pekla jsem 1/2 hodiny na 150°C, pak 2,5 hodiny na 200°C. Výsledek je výborný!!! Už se těším až budeme papat:yes::-p;-)

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    NADEI: :-));-) Mockrát děkuju, mám velikou radost :-K:-K

    Odpovědět

  • NADEI NADEI

    :yes:Díky za skvělý nápad se šťouchaným bramborem a bez velké námahy jsem vykouzlila výborný oběd,kolínko bylo jako dort mohu jen doporučit :-pa dovoluji si přidat fotečku:-))

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    maria: Ano dá, ale v tom případě bych ho předem asi 1/2-3/4 hodiny povařila, nejlépe jen nad párou, aby se nevyluhovala ta chuť ;-) Také ho díky tomu nebudete muset péct tak dlouho :-)

    Odpovědět

  • maria maria(neregistrovaná)

    Dobrý podvečer, zizala,ďaakujem za recept, chcem ho skúsiť, no nemám rímsky hrniec. Myslíte, že sa dá nahradiť remoskou?
    ďakujem za odpoveď, maria

    Odpovědět

  • zuzun zuzun

    Hanes24, Zizalka a LADY UENDELIG, diky za tipy, koupim ho, sice toho myho mrskne, ze uz zase taham "harampadi" do baraku, ale ja si dupnu; pak bude rad, ze ho mame, takhle mi uz odvlastnil spoustu nadobi (vari taky rad a moc dobre):-D

    Odpovědět

  • LADY UENDELIG LADY UENDELIG(neregistrovaný)

    zuzun: v římském hrnci peču ráda a často. Zatím jen maso. Vyhovuje mi, že se SKUTEČNĚ nepoužívá žádný tuk. A jídlo má úplně jinou chuť. Doporučuji koupit - lepší je bez glazury. Přeji ať se daří a jídlo chutná:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    zuzun: Peče se v něm opravdu bez tuku, jídlo si krásně uchová chuť a nepřichytí se. Myslím že Merylas tu má dokonce recept na chléb pečený v římském hrnci. Je to výborná věc ;-) Koupila jsem ho před časem v akci v Intersparu. Lepší je ten nepolévaný, funguje jako pec.
    A díky za pochvalu :-8:-K

    Odpovědět

  • hanes24 hanes24

    zuzun:Koupil jsem ho na Aukru za hubičku, akorát to chce nějakou dobu sledovat až se objeví za příznivou cenu a mazaně přihazovat. Koupě se podařila asi až na čtvrtý pokus, ale stála za to.
    Koleno dobrý:yes::yes:

    Odpovědět

  • zuzun zuzun

    Zizalko, tvoje recepty jsou velmi chutne, i tento, uzene maso s lecem opravdu muzem takze:yes:. Ale ten rimsky hrnec jsem si vygooglila, a opravdu, v surovinach nemas zadny tuk, tak jak to rikali na te strance! Fakt je to do krupava opecene? To si musim poridit, ja jsem sto let za opicema, ale tady jsem ho zatim nevidela nikde, nebo asi jsem nehledala:-8

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    To nemusí být vůbec špatné žížalko, rcp se mi líbí :yes::yes::-p;-)

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo