Krkovička s lečem zapečená s brambory

mojetara Kuchař: mojetara

Doba přípravy: 20 + 85 minut 2 porce Vepřové maso 2 názory

Suroviny

500 g krkovičky na plátky
4 brambory
200 g šunky
50 g anglické slaniny
100 g plátkového sýra Ementál
1 červenou kapii
koření gyros
olivový olej
750 g leča
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Plátky krkovičky naklepeme, okořeníme směsí na gyros, zakapeme dobře olivovým olejem a necháme marinovat. Můžete přes noc, to je skvělé, ale stačí něco přes hodinku, pokud spěcháte.

  2. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Plátky brambor klademe do pekáče. Dobře pokapeme olivovým olejem a dáme péct nezakryté tak 10 minut při teplotě 180 °C. Pak vložíme na brambory plátky krkovičky a pečeme tak 10 minut.

  3. Narovnáme plátky šunky a ještě přidáme plátky anglické slaniny. Necháme 5 minut zapékat. Pak přidáme nakrájenou kapii.

  4. Zalijeme lečem a zakryté pečeme v troubě tak 30 minut. Odkryjeme a pečeme ještě 20 minut. Potom ještě přídáme plátky sýra a pečeme ještě 10 minut, aby sýr zezlátl.

  5. Podáváme třeba s oblohou z nakrájených rajčat.

Poznámka

Možností upravit krkovičku je samozřejmě víc, aby na talíři skončila jako báječná večeře. Tak se teď pusťme do trochu svižnější verze, kde kapie zavane trochu jako uragán pro ty, kteří nejsou příznivci ostřejšího jídla. Ale, když vynecháte kapii, můžete si pochutnat stejně, bez toho závanu svižnějšího větru chuti. I tak je příprava trochu delší, ale přiznejme si, že to stojí za to. Postup samozřejmě i s fotkami najdete také na https://www.mojetara.cz/recipe/krkovicka-s-lecem-z...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Krkovička s lečem zapečená s brambory

  • mojetara mojetara(autorka receptu)

    hospodyne: Tu kapii bych přirovnal té chilli papričce, byla dost, ale dost ostrá.

    Odpovědět

  • hospodyne hospodyne

    Nějak nerozumím, proč by kapie měla zavanout jako uragán. Neměl jste na mysli spíš chilli papričku?

    Odpovědět