Pomazánka z pečené mrkve
Recept ještě nebyl hodnocenOchutnejte tuto lahodnou mrkvovou pomazánku. Sladká chuť mrkve se pečením ještě zvýrazní a v kombinaci s pomerančovou šťávou a Lučinou chutná skvěle. Podávejte ji na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ochutnejte tuto lahodnou mrkvovou pomazánku. Sladká chuť mrkve se pečením ještě zvýrazní a v kombinaci s pomerančovou šťávou a Lučinou chutná skvěle. Podávejte ji na…
Hermelím a tvarůžky nakrájíme na malé kousky, vložíme do vyšší nádoby, přidáme všechny ostatní ingredience a ponorným mixerem rozmixujeme do hladkého krému.Hotovou…
Slaninu nakrájíme nadrobno a na pánvi opečeme dozlatova. Opečenou vyklopíme na papírovou utěrku a necháme odsát přebytečný tuk.Vejce a cibuli nakrájíme na malé kostičky,…
Mrkvový dort je, dá se říci, jedním ze symbolů sladkého pečení v Americe. Přitom je z mrkve, která je víc než doma i u nás. Inspirujte se tímto receptem a připravte na…
Rybičky dáme do hrníčku a rozmixujeme je dohladka i se šťávou z plechovky (tu můžeme dle vodnatosti přidávat po částech). Kdo chce, může z rybiček před mixováním…
Nivu a červenou papriku nastrouháme nahrubo, šunku pokrájíme na malé kostičky. Přidáme sůl, pepř, pokrájenou pažitku, změklé máslo,lučinu, lžíci zakysané smetany / na…
Lučinu utřeme s vanilkovým cukrem, vmícháme ušlehanou šlehačku. Do hlubokého talíře nalijeme kávu a rum a namáčíme sušenky, které pokládáme ve tvaru: 4x5 ks, potřít 1/3…
Chlebíčky s touto lahodnou pomazánkou patří na oslavách mezi nejvyhledávanější. Není potřeba, aby byla pomazánka zcela hladká, naopak je žádoucí, aby byly vidět kousky…
Na žádné oslavě nikdy nesmí chybět jednohubky či chlebíčky, namazané dobrou pomazánkou. Variací na oblíbenou sýrovou pomazánku existuje mnoho. Vyzkoušejte ji připravit…
Mangold je zajímavá zelenina, která má v kuchyni podobné využití jako špenát. Tentokrát ho přidáme do těsta a upečeme z něj dobrou slanou roládu, kterou naplníme Lučinou…
Milovníci rybích pomazánek zbystřete, tato tuňáková je jednoduchá na přípravu a přitom velmi chutná. Použití kaparů jí dá výsledný šmrc i nezaměnitelnou chuť. Bude dobře…
Tuňáková pomazánka se těší veliké oblibě. Její příprava je velice snadná a chutná, poslouží tak jako rychlá večeře, nebo svačina. Bez výčitek si ji můžete dopřát i v…
Lahodná pomazánka z tvarohu a másla, okořeněná mletou paprikou, to je oblíbená budapešťská pomazánka, která dříve byla k dostání v každém lahůdkářství. Přidejte do ní…
Pro milovníky modrých sýrů je to jasná volba! Výrazná chuť nivy skvěle ladí s pikantním Poličanem, česnek dodá patřičný říz. Zdobit ji můžete nejen hroznovým vínem,…
Z čerstvého sýra, hermelínu a restovaného pórku se šunkou, můžete vykouzlit skvělou pomazánku. Ať jako lehká večeře nebo jako pohoštění na oslavě, pomazánka zachutná…
Super rychlé jídlo, jehož příprava vám zabere sotva 15 minut. K uvařeným horkým těstovinám přidáme nastrouhanou nivu a lučinu. Sýr krásně obalí horké těstoviny a zároveň…
Výbornou jemnou pomazánku z Lučiny, jogurtu a vajec ochutíme pikantními ředkvičkami a čerstvými bylinkami. Namazaná na čerstvém pečivu poslouží jako chutná, svěží a…
Na poslední den v roce je potřeba řádná příprava. Překvapte své blízké a blýskněte se přehlídkou rozmanitých chuťovek, na které se můžete inspirovat v tomto receptu.…
Nutelu vyšleháme s lučinou do krému. Vršek piškotu namočíme do rumu, naneseme na něj lžičkou krém a přikryjeme druhým piškotem také namočeným v rumu. Takto hotové…
Když se pije dobré pivo, je k němu potřeba také dobrého jídla. Tato pronikavě vonící pomazánka s výraznou chutí se k němu skvěle hodí. Podáváme ji s křupavou topinkou,…
Jemná pomazánka z uzené makrely je skvělým tipem na rychlou a chutnou večeři. Kombinace Lučiny, worcesterské omáčky a citronové šťávy dodá rybě svěžest i šmrnc, jarní…
Z ingrediencí na těsto udělámé těsto a vyválíme ho do vymazaného a vysypaného pekáče( 30x40). Těsto pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 10-15 minut. Zatím smícháme…
Lučinu dle chuti osolíme a opepříme a v misce vidličkou rozmačkáme.Podle požadované hustoty přidáváme smetanu po lžících a pokud chceme mít pomazánku extra jemnou a…
Většina z nás zná čočku hlavně nakyselo, avšak využít ji můžete třeba při přípravě karbanátků, smažených dokřupava v trojobalu. Pokud vynecháte slaninu, budou vhodné i…