Zbouchnuté brambory
Recept ještě nebyl hodnocenZbouchnuté brambory jsou křupavé, voňavé a skvěle ladí s jemnou Lučinou, čerstvou pažitkou i slaninou opečenou dozlatova. Jakmile je jednou ochutnáte, už na ně nedáte…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zbouchnuté brambory jsou křupavé, voňavé a skvěle ladí s jemnou Lučinou, čerstvou pažitkou i slaninou opečenou dozlatova. Jakmile je jednou ochutnáte, už na ně nedáte…
Když se pije dobré pivo, je k němu potřeba také dobrého jídla. Tato pronikavě vonící pomazánka s výraznou chutí se k němu skvěle hodí. Podáváme ji s křupavou topinkou,…
Vyloupneme avokádo a dáme ho do misky spolu s tvarohem a lučinou, přidáme na drobno pokrájený nebo prolisovaný česnek a nakrájenou jarní cibulku i s natí (část naťe…
Do mixeru postupně vložíme na kostky nakrájený salám Junior, na větší kostky nakrájenou cibuli, pomazánkové máslo, 1 polévkovou lžíci plnotučné hořčice, lučinu a necháme…
Brambory kartáčkem dobře očistíme a i se slupkou je vložíme do vařící vody a necháme 15 minut vařit. Mezitím si předehřejeme troubu na 220°C. Předvařené brambory…
Toto drobné pečivo ochucené Nivou je ideální na zobání k vínu nebo jako pohoštění na oslavy. Část chrupinek připravíme posypanou slunečnicovými semínky a podáváme je jen…
Dorty typu red velvet jsou velmi oblíbeným dezertem. Výrazná barva a skvělá chuť se přenesla i do miniaturní varianty tohoto moučníku. Na kypré a dobře upečené korpusy…
Zdravá pomazánka ze sýru cottage, plná ředkviček a čerstvé pažitky. Pro její přípravu použijte kvalitní šunku a nemusíte se bát přebytečných kalorií. Ideální pomazánka,…
Šunkovou pěnu si asi všichni pamatujeme z dětství, namazanou na rohlíku. Její barva byla někdy až příliš růžová. Šunková pěna podle našeho receptu se skládá pouze z…
Snadná, rychlá a svěží mrkvová pomazánka přijde vhod jako svačinka nebo i jako pohoštění pro návštěvu. Její nasládlá chuť jistě osloví i děti. Podáváme ji s čerstvým…
Kombinace vařených vajec a slaných ančoviček dodá pomazánce nezaměnitelnou chuť. Tato jednoduchá a rychlá pochoutka se skvěle hodí na čerstvé pečivo, chlebíčky, nebo…
Vajíčková pomazánka z Lučiny je nadýchaná, jemná a dobře zasytí. Je rychlá a snadná na přípravu, tudíž ji můžete zvolit jak ke snídani, tak ke svačině. Pomazánka nejlépe…
Z rajčete vykrojíme důlek po stopce a spolu se šunkou ho nakrájíme na malinkaté kousíčky, česnek nasekáme nadrobno.V misce rozetřeme Lučinu se solí, pepřem a olejem, pak…
Vše rozmixujeme, a je hotovo:). Mažeme na libovolné pečivo a obkládáme zeleninou, cibulkou atd.
Domácí gravlax: Filet lososa omyjeme studenou vodou, pečlivě vysušíme a potřeme ze všech stran vodkou nebo rumem. Ten zabrání pomnožení případných bakterií. Z cukru,…
Domácí gravlax: Filet lososa omyjeme studenou vodou, pečlivě vysušíme a potřeme ze všech stran vodkou nebo rumem. Ten zabrání pomnožení případných bakterií. Z cukru,…
Pokud přemýšlíte, co dobrého a slaného byste přichystali na oslavu či posezení s přáteli, tyhle kuličky jsou skvělá volba. Kromě sýrů je v nich i slanina, která kuličkám…
Pomazánky uvítáme nejen na svačinu a večeři, ale také třeba při chystání občerstvení pro návštěvu. Špenát nepochybně patří mezi jarní suroviny, zejména pak na Velikonoce…
Mezi oblíbené pomazánky můžeme zařadit i tuto fantasticky barevnou. Svoji tmavě růžovou barvu si získala díky nastrouhané červené řepě, kterou doplňuje chuťově výrazný…
Řepu nakrájejte na plátky a osušte papírovou utěrkou.Lučinu promíchejte s pažitkou, solí a pepřem. Na každý plátek naneste trochu ochucené Lučiny a stavte do výšky tak,…
I když názvem a vzhledem může tento pokrm připomínat známý dezert, jde o slané pohoštění. Uvnitř pórkového obalu najdeme náplň salámovou, brokolicovou a tvarohovou, vše…
Hermelím a tvarůžky nakrájíme na malé kousky, vložíme do vyšší nádoby, přidáme všechny ostatní ingredience a ponorným mixerem rozmixujeme do hladkého krému.Hotovou…
Vejce uvaříme 8 minut, zchladíme a oloupeme.Uvařená vejce a okurky nastrouháme na hrubém struhadle.Přidáme najemno nakrájený pórek, sůl, pepř, Lučinu, hořčici a…
Uzenému lososu sluší podklad ze smetanového sýra. Dobře zkombinovaná pomazánka nepotřebuje mnoho cenově náročnější ryby na povrchu aby dobře chutnala při rodinné oslavě.…